Menyasszonyi ruha pávatollból

Pávatollakból készült menyasszonyi ruhát mutattak be egy kínai esküvői expón. A különleges, feltűnő kreáció két hónapig készült, és 1,5 millió dollárba fog kerülni a különös ízléssel, ám vastag pénztárcával megáldott arának.

Pávatollakból készült menyasszonyi ruhát mutattak be egy kínai esküvői expón. A különleges, feltűnő kreáció két hónapig készült, és 1,5 millió dollárba fog kerülni a különös ízléssel, ám vastag pénztárcával megáldott arának.

Az igazán különleges és egyedi menyasszonyi ruhák híveinek, és azoknak, akik már megunták a legnagyobb divatházak ruhakölteményeit, megoldást jelenthet az a pávatollból készült kreáció, amelyet a nanjingi esküvői expón mutattak be.

www.bornrich.org
Biztos, hogy másnak nem lesz ilyen

A különleges menyasszonyi ruha az idei évszámnak megfelelően 2009 darab pávatollból áll. Aki ilyet szeretne, annak érdemes időben megrendelni a kreációt, ugyanis a kiállítási darab két hónapig készült, és egyszerre nyolc ember dolgozott rajta.

A hatalmas uszállyal ellátott zöld modell hatvan darab Hotan (Hetian) féldrágakövet is tartalmaz. A kézimunkát és a ritka díszítést azonban meg is kell fizetni, a ruha értéke 1,5 millió dollár, azaz 342 millió forint.

A páva egyébként a 2009-es őszi divat egyik fontos motívuma lesz. A kifutókon számos, az egzotikusnak számító madár által ihletett alkalmi ruha látható. A trend mögé olyan dizájnerek sorakoztak fel, mint Oscar de la Renta, Nicole Miller, Badgley Mischka, Versace vagy Monique Lhuillier.

A rendkívül látványos és feltűnő estélyik kitűnő alkalmat jelentek, hogy a tervezők játsszanak a természet alkotta bordó, kék, zöld és türkiz árnyalatokkal, és különleges textúrákat hozzanak létre.

A pávatollból készült kuriózum azonban meg sem közelíti más extrém esküvői ruhák árát.

Egy japán kreáció, amelyet ezer gyöngy és egy óriási zöld gyémánt díszít, kilencmillió dollárba kerül. Kilenc évvel ezelőtt 1,8 millió dollárért (410 millió forintért) vették meg Maria Grachvogel divattervező selyemfűzős felsőrésszel ellátott, kétezer drágaköves ruháját.

Anthony La Bate gyémánt-Swarovski ruháját ezeregyszáz darab gyémánt és háromezer Swarovski kristály díszíti, és egy 23 éves dúsgazdag menyasszonynak készült. A ruha "mindössze" 300 ezer dollárba (68 millió forintba) került.

forrás: deluxe.hu