Násznép szállítása

Az elsődleges gondolat ami az esküvői autókölcsönzéssel kapcsolatban felmerül, az a menyasszonyi- vagy az ifjú párt szállító autó. De itt nem áll meg a szervezés, hiszen gondoskodnunk kell a minket ünneplő násznépről is.

Hogy erre milyen megoldást választunk, nagyban függ a tervezett esküvő stílusától, a szállítandó násznép létszámától és a távolságtól, amit meg kell tenni. Ha mindenki kocsival érkezik, illetve a gyalogosan érkezők - némi szervezés és egyeztetés nyomán - kényelmesen elférnek az járművel rendelkezőknél lévő szabad helyeken, máris le tudtuk a násznép szállításának gondját. Ellenkező esetben szükség van valamilyen kiegészítő megoldásra is!

Ha viszonylag kisebb létszámú vendégről kell ebből a szempontból gondoskodnunk, elég egy-két taxit vagy egy kisbuszt lefoglalnunk, ha pedig többek szállítását kell megoldanunk, akkor egy nagyobb busz a megoldás. A stílusról egyébként ilyenkor sem kell lemondanunk: a taxink lehet egyedi darab, a busz a nagy sárga iskolabusz, egy régi korokat idéző oldtimer jellegű vagy éppen egy- vagy kétszintes cabrio.
 

Kép forrása: www.tumblr.com

 

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a násznépnek nemcsak oda kell jutnia az esküvő, a lakodalom helyszínére, hanem éjjel vagy hajnalban haza is kell jutnia valahogy! Ha lehetőségünk van rá, - különösen ha kevésbé központi helyen ünnepelünk, például egy szép helyen a város határán kívül, - kedves gesztus és figyelmes előrelátás, ha erről is gondoskodunk.

Ilyenkor már túlzás a nagy busz, hiszen a vendégek általában kisebb csoportokban távoznak, úgyhogy egy kisbusz vagy taxi éppen elég. . Nem kell foglalkoznunk mindezzel, ha gondoskodunk szálláslehetőségről a lakodalom helyszínén. Vendégeinknek egyébként az is segítség, ha előre összeírtuk a szóba jöhető taxitársaságok telefonszámait és a elérhető helyen hozzáférhetővé tesszük nekik.