Nászajándékot adni és kapni...

Jó megoldás lehet a nászajándéklista...

a nászajándék kiválasztása mindenki számára izgalmas és egyben nehéz feladat. Nem könnyű dolog kitalálni mivel is okozzunk örömet az ifjú párnak...

A nászajándék kiválasztása mindenki számára izgalmas és egyben nehéz feladat. Nem könnyű dolog kitalálni mivel okozzunk örömet az ifjú párnak.

Sokszor okoz nehézségeket (például a távoli rokonok esetében), hogy milyen összegben illik ajándékozni? Az is kellemetlen mikor az ajándékok bontogatásakor három turmixgép és 5 étkészlet várja a friss házasokat.

Mindez azonban könnyen megoldható, ha a pár nászajándék listát tervez. Ezzel az ötletes dologgal kiküszöbölhető, az azonos ajándékok tömkelege, valamint mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő árkategóriát. A házasulandók tehát kényük-kedvük szerint állíthatják össze a listát. Szokás megjelölni az ajándék nevét, jellemzőit, árát és esetleg, hogy melyik üzletben lehet megvásárolni. A nászajándéklistát kezelheti akár a pár is, vagy rábízhatják egy közeli ismerősükre. Ilyenkor azonban tájékoztatni kell a vendégeket az elérhetőségekről. A technika azonban ma már azt is lehetővé teszi, hogy mindezt elektronikusan végezzük. Vannak olyan speciális internetes portálok, amelyek kimondottan ezzel foglalkoznak. De megoldható úgy is, ha elküldjük e-mailben a listát és kérjük, hogy ha kiválasztotta a kedves vendég mit is, szeretne venni, visszaküldi a levelet.

Megeshet az is, hogy a házasulandó pár pénzt kér, ez kicsit kellemetlen lehet, de a meghívóval együtt küldhetnek frappáns versikét, ami utal a kívánságra. Ha szeretnék kreatívak lenni, akkor nem egy sima borítékba tesszük az oda szánt összeget, hanem valamilyen apró praktikát kitalálva ötletes megoldást keresünk. Ilyen lehet például, ha egy szép pohárba belecsavarjuk a bankót és apró virággal, szalaggal vagy más egyébbel díszíthetjük. Ha a család összefog, akkor vehetnek akár egy szép, elegáns pohárkészletet. Így teljesül az ifjúság kérése is, és mi se érezzük kellemetlenül magunkat.

Ha nincs konkrét tervünk arra, hogy mivel is kedveskedjünk az esküvőn, akkor még mindig van lehetőség egy ajándékkosarat összeállítani. A költségek igen széles skálán mozognak, de mindenki maga döntheti el mennyit szán rá. Tartalmazhat exkluzív italokat, monogramos törülközőt, édességeket, ajándékutalványt, üdülési csekket és más apróbb meglepetéseket. A lényeg hogy semmiképp ne tegyünk bele romlandót, mert sose lehet tudni, mikor kerül kibontásra az ajándékunk. Az ilyen kosarakat egyedivé lehet tenni a díszítéssel, elrendezéssel.

Az ember szeret ajándékot adni és kapni, a lényeg hogy szívből áradó szeretet kísérje adományunkat.