Asztaldekoráció

Az esküvői asztal...

Egy esküvői dekoráció fontos része az asztaldekoráció. A teremben használt színek, anyagok, formákhoz kell igazodniuk, így még szebb, mutatósabb lesz. Az asztaldíszítés hatása...

Egy esküvői dekoráció fontos része az asztaldekoráció. A teremben használt színek, anyagok, formákhoz kell igazodniuk, így még szebb, mutatósabb lesz. Az asztaldíszítés hatása nagymértékben függ az abrosz, az alátétek, dekorcsíkok, szalvéták megválasztásától. Ma már egyre inkább alkalmazzuk a dekorcsíkokat, asztalközepeket, hiszen szépen kiemeli a ráhelyezett asztaldíszt.

Többféle anyagból készülnek: damaszthatású papír, vetex, textil (damaszt, selyem, organza). A szalvéta is ehhez igazodjon. Szalvétahajtogatás egyre több fajtája is ismert, egyéniségünkhöz és a kialakított stílushoz válasszunk.

A klasszikus dekorációknál az asztal elmaradhatatlan része az élővirág. Ha az asztalunk széles, akkor lehetőség van végig futó virággirland elhelyezésére. Keskenyebb asztaloknál kerülhet vázába, különleges formájú amforába is az asztaldísz. Mindig a menyasszonyi csokorban lévő virágokkal harmonizáló virágokat tegyünk az asztalra.

Aki a szolid, visszafogott stílust kedveli, annak egy szín árnyalatait javaslom használni a dekorációban. Aki szereti a merész, vidám dolgokat, annak egy szín és a hozzá harmonizáló színeket ajánlom, de maximum 3 színt.

Fontos eleme az asztaldekorációnak a gyertya, ami bensőséges, romantikus hangulatot nyújt. Klasszikus formája a több ágú gyertyatartó, szálas gyertyákkal, élővirág koszorúval. Egyszerűbb változata az úszógyertya, amit kicsi tálkában helyezhetünk az asztalra.

Asztalunk része még az ültető kártya, melyek szép tartókba helyezve még mutatósabbá teszik az asztalt. Az ültetés és a vendégek tájékozódását segíti az asztal sorszám, melyet, ha pausz hengerre nyomtatunk (mellé kerülhet a menü is), mécsessel megvilágítva szép színfoltja az asztalnak.

Egyre divatosabbá vált a vendég ajándék, ami ha a dekorációhoz illő formában ás színben kerül becsomagolásra, plusz dekoráció válhat belőle.