Mit kell tudnom a nászúttal kapcsolatban

Életünk nagy napjának gyönyörű folytatása lehet a nászút, hiszen természetes, hogy közös életünk első napjait a párunkkal szeretnénk tölteni. Ahhoz, hogy nászutunk is olyan jól sikerüljön, mint ahogyan azt megálmodtunk, sok odafigyelésre van szükség...

Először is át kell gondolnotok, hogy milyen nászutat szeretnétek. Legszívesebben egy tengerparton pihennétek, vagy nagyvárosi nyüzsgésben töltenétek inkább az időtök, vagy egy fényűző kastélyszálló kényelmére vágytok? Talán aktív, sportos kikapcsolódást szeretnétek? Vagy csak egyszerűen kettesben elbújnátok a világ elől? Válasszatok akár belföldi, vagy külföldi utat, akár romantikus sétákat a tengerparton, vagy hegyvidéki kirándulásokat, a legfontosabb, hogy közösen válasszatok úti célt, olyat, ahol mindketten boldogan tölthetitek el házasságotok első napjait. Így a nászutatok örök emlék lesz, amire hosszú évek után is szívesen emlékeztek majd.Gondoljátok át, hogy mennyi pénzt tudtok fordítani az utazásra! Keressetek fel néhány utazási irodát, ahol számos belföldi és külföldi ajánlattal rendelkeznek, és pénztárcátoknak megfelelően segítenek kiválasztani a helyszínt, a szállást, az utazás módját, és programokat is ajánlanak. Mondjátok el, hogy nászutasok vagytok, mivel sok irodában 5-10% kedvezményt is nyújtanak az ifjú pároknak. Általában a szállodák is meglepetésekkel várják a friss házasokat; nászutas lakosztállyal, pezsgővel, virágcsokorral kedveskednek. Minél hamarabb foglaljátok le az utat, annál több lehetőség közül választhattok, és akár 15-20%-kal is olcsóbban utazhattok.
Ha sikerült eldöntenetek, hogy mi legyen az úti cél, gondoljátok át, milyen ellátást szeretnétek. Kérhettek teljes ellátást, de dönthettek amellett is, hogy esténként a környék hangulatos éttermeit fedezitek fel. Ne feledkezzetek meg a biztosításról sem! Ha távoli célt, vagy egzotikus utazást választottatok, szükség lehet vízumra, melyet a követségek állítanak ki illetékbélyeg ellenében, erről érdeklődjetek az utazási irodában! Ne hagyjátok az utolsó pillanatra, mert az elbírálás van, hogy heteket vesz igénybe. Ellenőrizzétek az útleveletek érvényességét, mivel számos országba csak úgy lehet belépni, ha az útlevél a beutazástól számítva még 6 hónapig érvényes. Egzotikus utazás esetén gondoljatok a védőoltásokra is!

Ha lefoglaltátok az utat, elintéztétek a szükséges papírokat, már csak a bőröndötök becsomagolásának kellemes feladata marad. Hasznos lehet, ha összeírjátok, hogy mire lesz szükségetek, nehogy az esküvő előtti napok izgalmában valami otthon maradjon. Kérdezzétek meg az utazási irodában, hogy mennyi lehet a bőröndök maximális súlya, ha repülővel mentek. Ha tengerpartra utaztok, a fürdőruhákat tegyétek a kézitáskába, hogy megérkezéskor első utatok a vízbe vezethessen, hogy boldogságban és a hűs habokban fürödve kezdődhessen nászutatok.


A fényképezőgépet és a videokamerát ne felejtsétek otthon, hogy meg tudjátok örökíteni közös életetek első feledhetetlen pillanatait!