Nászajándék átadása

Ne vegyük sértésnek, ha az ifjú pár nem áll neki azonnal kicsomagolni az ajándékait, hiszen az esküvő napján ilyenkorra már számtalan program van mögöttük és még jó néhány áll is előttük. Hagyjuk meg nekik az örömöt, hogy nyugodt körülmények között, boldog izgalommal bonthassák majd ki a nászajándékaikat!

Aki kapja:

A nászajándékok számára állítsunk fel az esküvői ebéd vagy vacsora színhelyén egy külön asztalt. Az ajándékos asztal valahol a főasztal közelében álljon, hogy könnyű legyen az örömszülőknek vagy valamelyik családtagnak szemmel tartani, nehogy esetleg egy arra tévedő kívülálló kísértésbe essen a becsomagolt ajándékok és borítékok láttán. Az asztalt letakarhatjuk egy szép terítővel, díszíthetjük virággal, lufival vagy bármi már módon, ami csak harmonizál a terem és az asztalok egyéb dekorációval.

A nászajándékok kibontására általában nincsen sem idő sem hely az esküvői forgatagban, ezért köszönjük meg és tegyük az ajándékokat szépen elrendezve az erre a célra előkészített asztalra. A legjobb, ha majd csak az esküvő után, nyugodt körülmények között bontjuk ki az ajándékokat és az ajándékokat köszönőkártyán illetve személyesen köszönjük meg mégegyszer rokonaiknak, barátainknak.

Bár a fenti megoldás a legkényelmesebb és becsomagolva az ajándékokat is könnyebb lesz majd hazavinnünk, azért ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy még ott helyben vessünk egy pillantást az ajándékára, attól ne tagadjuk meg ezt az örömöt.

Aki adja:

A nászajándékot mindig alaposan csomagoljuk vagy csomagoltassuk be, mivel általában hosszú utat kell kibírnia amíg átadhatjuk és ha az ifjú pár nem közvetlenül az átadás után bontja ki az ajándékot, akkor még a hazautat is szépen, becsomagolva kell kiállnia. Így még véletlenül sem jöhetnek szóba az egészen vékony, könnyen beszakadó csomagolópapírok.

Ha olyan nagyobb ajándékkal lepjük meg az ifjú párt, amit nem célszerű vagy egyszerűen nem is lehet elvinni az esküvő és a lakodalom helyszínére, akkor csak jelképesen ajándékozzuk meg ott őket. Borítékba téve egy gratuláló lappal együtt átadhatunk egy fotót, prospektust vagy ismertetőt a nászajándékról, esetleg a kártyán megjegyezve, hogy mikor is kapják majd kézhez az igazi ajándékot.

Ha sok darabos készletet ajándékozunk, szintén jelenthet problémát a nászajándék szállítása. Ilyenkor is megtehetjük, hogy nem visszük el az esküvőre az egész készletet, hanem csak néhány reprezentatív darabot csomagoltatunk be belőle és ehhez mellékeljük a gratuláló kártyánkat, amin esetleg fel is tüntethetjük az teljes készletre és annak átadására vonatkozó információkat.

Ne vegyük sértésnek, ha az ifjú pár nem áll neki azonnal kicsomagolni az ajándékait, hiszen az esküvő napján ilyenkorra már számtalan program van mögöttük és még jónéhány áll is előttük. Hagyjuk meg nekik az örömöt, hogy nyugodt körülmények között, boldog izgalommal bonthassák majd ki a nászajándékaikat!