Mit vegyen figyelembe a vőlegény ruha kiválasztásakor?

Ha kezünkbe veszünk egy esküvői magazint, az oldalak jelentős részét az éppen aktuális divatot követő menyasszonyi ruhacsodák töltik ki.

Ha kezünkbe veszünk egy esküvői magazint, az oldalak jelentős részét az éppen aktuális divatot követő menyasszonyi ruhacsodák töltik ki. Ez érthető, hisz a hölgyek mindig is nagyobb gondot fordítottak, mint az urak, hogy életük egyik legszebb napján ragyogóan nézzenek ki. De amennyire gyönyörűek szeretnének a menyasszonyok lenni, ugyanannyira a vőlegényeknek is joguk van, hogy a lehető legfessebben mutatkozzanak saját esküvőjükön.

De jön a nagy dilemma: szmoking vagy öltöny? Igazság szerint jelen pillanatban egyik sem dominál jobban a másiknál. Mindkettő egyformán elegáns és alkalmas esküvői viseletre. Az egyetlen dolog, ami köztük mégis dönthet, hogy a leendő férj melyikben érzi magát jobban, melyik az, amelyik testalkatához a legmegfelelőbb.

Szabásukban szinte mindig, mindegyik az aktuális alkalmi férfidivatot követik, így a kedves vőlegénynek nem kell attól tartania, hogy a menyasszonnyal ellentétben az ő viselete nem eléggé "trendi".

Ha már szóba került a menyasszony öltözéke, akkor meg kell jegyezni, hogy általában az ifjú pár ruhája színben harmonizál egymással. Még akkor is, ha ez a harmónia nem feltétlenül a menyasszonyi ruha és a vőlegény öltönye, hanem annak inge között mutatkozik.A másik kérdés, amit legtöbbször fel szokott tenni a vőlegény magának, hogy egy vagy éppen két soros gombolású legyen a zakója. Ezt a kérdést lényegében a vőlegény testalkata határozza meg. Ha egy vékonyabb testfelépítésű férfi kissé testesebbnek szeretne feltűnni, akkor mindenféleképpen a 2 soros öltönyt válassza, míg egy alacsony, tömzsibb férfi az egysoros változatban látszik vékonyabbnak. A férjjelölt testalkati adottságai más téren is leszűkíthetik a választást. Például a manapság egyre elterjedtebb deréksál használata a kicsit pocakosabb férfiaknál előnytelen. Nekik inkább a mellény viselését javasolják. Ugyanígy a szín megválasztásánál is. A világosabb színű öltönyben a zömökebb alkatú vőlegény teste még erőteljesebbnek látszik. Nekik érdemesebb inkább a fekete szín slankító tulajdonságát kihasználni.

Összegezve lényegében három dolog van, ami meghatározza, hogy mit visel egy férfi az esküvőjen: az éppen aktuális férfidivat, a testalkata és a menyasszony ruhája. De talán a legmeghatározóbb mégis egy negyedik tényező, amivel majd csak a kasszánál, fizetéskor szembesülünk.