Néhány érdekes smink fajta

Ez a szezon a szerepjátékokról szól. Lehetsz szende kis pásztorlányka vagy vadító cafka, esetleg független, aktív nő, de akár katonás is, ha szereted a fegyelmet.

Ez a szezon a szerepjátékokról szól. Lehetsz szende kis pásztorlányka vagy vadító cafka, esetleg független, aktív nő, de akár katonás is, ha szereted a fegyelmet. Játszik még a letisztult formákat kedvelő természetes és a mintákkal játszó tarkabarka.

Pásztorlányka

Bár biztos kezet igényel, de megéri megtanulni a szemtus kezelését. Van még, aki emlékszik a Rózsa Sándor című tévésorozatra? A betyárok szerelmei a 60-as években erős tust használtak szemük kiemelésére, ez jellemzi a 2010-es pásztorlánykák sminkelési szokásait is. A különbség mindössze annyi, hogy a tust kb. 5 mm-rel tovább kell húzni, mint akkoriban. A szemed egy fehér szemceruzával tudod megnagyobbítani, ezzel kontúrozd a szemhéj belső részét. Nos, ha nem szereted a tust, és nincs kedved pepecselni, akkor a te sminked a földszínek enyhén füstös használata, ezt bolondítsd meg egy csipetnyi püspöklilával a szádon.

Smink: Christopher Kane Smink: Bottega Veneta
Smink: Christopher Kane

Smink: Bottega Veneta


A hódító cafka

Hajrá, kedves olvasó, itt az idő egy kis vadságra. Ennél a sminknél a pillák dominálnak. Szempilladúsító szemspirált érdemes beszerezni, és nagyon fontos szempont a jó minőség, hogy a pillák ne ragadjanak össze. A szemet barnás-bronzos füstsminkkel emeled ki, és a bőr színével megegyező púderezés után selyemfényű bronzos arcpírral emeld ki az arccsontokat. A szádat erős burgundival vagy a klasszikus vörössel rúzsozd ki, és a rúzs színének megfelelő kontúrceruzát használj. Ha valaki nem szereti a rúzst, használjon szájfényt, de ez csak a gyönyörűen karbantartott ajkakon mutat szépen.

Smink: Dolce&Gabbana
Smink: Dolce & Gabbana

Szerencsés a természetes

Világéletemben irigyeltem azokat a lányokat, akiknek gyakorlatilag nincs is szükségük sminkre. Nos, ha nem vagy ekkora mázlista, akkor csalj. Alapfelszerelés egy szempilla-szétválasztó szemspirál fekete vagy barna színben. A hatásra rásegíthetsz egy tartós szempillafestéssel a kozmetikusnál. A szemspirálozás idejét ezzel le is rövidíted, mivel a pilláknak gyakorlatilag csak tartást adsz. Ez a smink igazán akkor szép, mikor már az arc kicsit lebarnult. Egy enyhe – a bőr színével megegyező – púderezés után halványbarack rúzzsal kiemeljük az ajkakat, mintha csak odalehelte volna valaki azt a színt. Az arccsontokra a barack árnyalatát ecseteljük, de ezt is leheletfinoman. A smink lényege, hogy szinte nincs is. Egy kis tussal kiemelheted a felső szemhéj vonalát, de ezt a laza mozdulatot csak azoknak ajánlom, akiknek még nem jelentek meg szarkalábak a szemük körül.

Smink: Hussein Chalayan
Smink: Hussein Chalayan

Aki nem lép egyszerre – a katonás

Natúrszínek jellemzik ezt a trendet ebben az idényben. A ruhákon csupa gyönyörű khakizöld, homokszínek és a szürkésbarna árnyalatai. A hozzájuk passzoló katonás smink egyik alapja: a bronz és az aranybarna árnyalatai egy csipetnyi naranccsal. A bronzpúderezés után a szemet a selyembarna árnyalataival emeld ki, majd egy kis trükköt javaslok a pillák festéséhez. Szempilla-elválasztó spirállal lazán húzd át a pillákat, majd egy barna szemspirállal fesd át a feketével lealapozott szempilládat. Ezzel egy természetes árnyalatot kapsz a pillákon, mivel némely pilla fekete, némely barna színben játszik.

Smink: Rag&Bone
Smink: Rag & Bone

Az ajkakat naranccsal emeld ki, illetve natúr bőrszínnel sminkeld le. Ha kicsit többet szeretnél, mint a földszínek, az alsó szemhéjadra egy kis égkék szemhéjpúdert paskolj egy fülpiszka segítségével.

Az öntudatos aktív

Emlékszem, első sminkeléses botlásaimnál elbűvölt a sok szín a szemhéjpúder-palettán, és az egészet a szememre akartam kenni. Gyorsan rájöttem, hogy ez hiba, de ha az ember lányának van egy koncepciója és némi gyakorlata, bátran játszhat a színekkel sminkelés közben. A felső szemhéjon vegyítsd a narancsot egy kis lilával, az alsó szemhéjat pedig húzd ki a belső szemzugtól kezdődően egy kis égkékkel. Az ajkadra paskolj pasztellmályvát, majd koronázd meg a művet az arccsonton pici naranccsal. Nos, ez a színkoktél ideális egy forró nyári éjszakai táncra.

Smink: Derek Lam
Smink: Derek Lam

Kissé visszafogottabban is játszhatsz a színekkel – a világosszürke árnyalataival. Ehhez a szemedet érdemes kiemelni egy enyhe fekete kontúrral az áthatóbb pillantások érdekében.

A precíz tarkabarka

A sok minta és színes ruha kísérőjeként pontos smink illik most tavasszal–nyáron. Precíz vonallal emeld ki a szemed, és esetleg a hatás növeléseként ragassz pár műszempillát a külső szemzugba. Az ajkadat vagy nagyon pontosan rúzsozd, pasztell pink árnyalattal, vagy csak ujjbegyekkel vidd fel a rúzst az ajkad középső részére. A kontúrozott szemen világoshomok szemhéjpúdert használj, amely nyáron erősen megnöveli a szem méretét a bronzosan lebarnult arcon. A pillákat barna szemspirállal kend át, ezt különösen a világos, illetve vörös hajúaknak ajánlom. Kapd fel a kockás blúzod a virágos szoknyáddal, és irány a tavasz!

Smink: Anna Sui Marc by Marc Jacobs Smink: Diane von Furstenberg
Smink: Anna Sui Marc by Marc Jacobs Smink: Diane von Furstenberg