Az esküvő ékszerei

Ma már óriási választék tárul elénk az ékszerboltokban, a gyártók szebbnél - szebb, különlegesebbnél - különlegesebb darabokkal kápráztatják el érzékeinket. Az igazán elbűvölő ékszerek nem csak gyönyörködtetnek, hanem érzéseket és gondolatokat közvetítenek. Vágyaink beteljesülésének csak a pénztárcánk szabhat határt...

Az örök szerelem jelképe

A férfi és a nő szerelmi kapcsolatában a gyűrű - bármilyen anyagból készül - mindig is a végtelen hűség, az örök szerelem jelképe volt, amelynek nincs kezdete, nincs vége és semmi nem szakítja meg. A lényeg máig változatlan, azért a jegygyűrű vonatkozásában számos új szokás honosodott meg, a szigorú kötöttségekkel járó eljegyzések korának leáldozott.Szerencsére ma már mindenki saját elképzelései szerint alakíthatja a leánykérés, az eljegyzés egyes momentumait. Míg korábban kísérőgyűrű dukált az eljegyzési gyűrű mellé, mára önálló ékszerré vált, maga a kísérőgyűrű kifejezés is kikerült a köztudatból. A mai kor reménybeli vőlegénye csodaszép gyűrűvel kéri meg leendő menyasszonya kezét, ami lehet egy drágakövekkel ékesített darab, vagy akár egy régi családi ékszer is. Ezt követően, együtt választják ki a jegygyűrűket, melyek később a házassági gyűrű funkciót töltik majd be. Kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy illeszkedjen egyéniségünkhöz, esztétikai értékeinkhez, hiszen ez az ékszer marad meg számunkra életünk talán egyik legszebb napjáról és viseljük majd egy életen át.A karikagyűrűt a házasságkötést megelőzően a bal kéz gyűrűs ujján jegygyűrűként, azt követően pedig a jobb kéz gyűrűs ujján házassági gyűrűként viseli a férj és a feleség egyaránt, összetartozásuk és szerelmük jeleként.A két fél gyűrűje általában azonos kivitelű, de az újabb trend szerint a női pár gyakran kis kövekkel díszített. A karikagyűrű az évek során különböző formai változásokon ment keresztül: megjelentek az extravagánsabb, művészi kivitelezésű formák, egyre több gyémántot használnak fel a gyűrűk készítésekor. A mai modern technika már azt is lehetővé teszi, hogy a gyűrűk belsejében akár saját kézírásunkat is megörökíthessük a másik fél számára.

Milyen nyakéket viseljünk az esküvőn?A babona szerint a menyasszony jegygyűrűjén és kísérőgyűrűjén kívül nem viselhet más arany ékszert esküvőjén, kivéve, ha régi családi örökségről van szó. Babona ide, babona oda, valljuk be, egy-egy csodálatos ékkövekkel díszített nyaklánc bizony megdobogtatja szívünket és szívesen tündökölnénk vele a nagy napon.A menyasszony ékszere a gyöngy. A gyöngyök a természet tökéletesre sikeredett alkotásai, a természetes szépség megtestesítői. Nyakékként és fülbevalóként kiemelik nőiességünket és a megfelelő színárnyalat kiválasztása esetén a menyasszonyi ruha tökéletes kiegészítői lehetnek. Így amennyiben a babonások csoportjába tartozunk, érdemes körülnéznünk az ékszerboltokban, hiszen számtalan csodaszép tenyésztett gyöngyből készített gyöngysor közül válogathatunk.