Tanácsok az esküvő napján a közlekedéshez

Néhány praktikus tanács, hogy az esküvő napján a közlekedés az ifjú pár számára is csak a felhőtlen boldogságtól legyen emlékezetes, ne pedig holmi elszenvedett kellemetlenségektől.

Egy kis illemtan és néhány praktikus tanács, hogy az esküvő napján a közlekedés az ifjú pár számára is csak a felhőtlen boldogságtól legyen emlékezetes, ne pedig holmi elszenvedett kellemetlenségektől.

1. A menyasszonynak a vőlegény nyitja ki a kocsi ajtaját és segíti be a kedvesét, majd eligazítja a ruháját, amire bő szoknyánál, uszálynál különösen figyelni kell. Kiszálláskor a vőlegény száll ki először, majd hátulról megkerülve az autót kisegíti a menyasszonyt a kocsiból. Ha kölcsönzött, sofőr vezette autóval utazunk, ő nyitja az ajtót, majd kiszáll a vőlegény, aki ezután kisegíti a menyasszonyt.

2. A gyönyörű ruhába öltözött, szépen smikelt, remek frizurával megkoronázott menyasszony a nap fénypontja, ne rontsuk hát el az összhatást azzal, hogy megérkezéskor - a násznép figyelmének és fényképezőgépeinek keresztüzében - szabályosan kimászunk az autóból, ahelyett hogy elegánsan lépnénk elő! Ruhánkat, frizuránkat még kiszállás előtt igazítsuk meg, majd várjuk meg amíg kinyitják nekünk az ajtót. A legszebb az, ha mindkét lábunkat bokánál szépen összezárva, egyszerre emeljük ki az ajtón, majd amikor a talpunk földet ért, a felkínált segítő kart igénybe véve, fejünket kicsit lehajtva, hogy a kontyba tűzött frizura vagy a fátyol se akadjon el, kibújunk a kocsiból és szépen, könnyedén, mosolyogva felegyenesedünk.

3. A nyitott tetejű járművek mindenképpen rejtenek kockázatot. Ha egy gyönyörű cabrio volt esküvői álmaink netovábbja, csak olyan frizurával szálljunk be, amit nem fog pillanatok alatt szétcibálni a menetszél. A biztonság kedvéért mindenképpen legyen felhajtható teteje az autónak, hiszen csurom vizesen nehezenlesz életünk legszebb napja az esküvő. Ez vonatkozik arra is, ha lovaskocsival, hintóval gördülünk az esküvőnkre.

4. Az autó rendkívül sok előnyös tulajdonsága mellett rendelkezik egy kevésbé előnyössel is: hajlamos a legrosszabb időpontokban elromlani. Ezért ha biztosra akarunk menni, szervezzük úgy az esküvőt, hogy legyen hová átszállnia az ifjú párnak, ha bármi gond lenne a saját autójukkal.

5. Az autóban - amíg a következő helyszínre megérkezik - van pár perce az ifjú párnak, hogy egy kicsit megpihenjen. Legyen ilyenkor kéznél egy korty áványvíz szomjúság ellen, némi szőlőcukor éhség ellen, szükség esetére mobil telefon és a szokásos kis esküvői elsősegélydoboz (zsebkendő, smink, fejfájáscsillapító, pótharisnya stb.).

6. A feldíszített autó soha ne menjen gyorsabban 50 km/h sebességnél, különben előfordulhat, hogy szomorúan kell integetnünk a motorháztetőről a menetszél által lekapott csokor után, ami valószínűleg gyorsan a minket követő autók kereke alá kerül.

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com