Nem ciki, ha összekaszabolták a szíved!

A közhiedelemmel ellentétben semmi okod arra, hogy rejtegesd a múltbeli csalódásaid, sebeid. Még jól is jöhet...

A közhiedelemmel ellentétben semmi okod arra, hogy rejtegesd a múltbeli csalódásaid, sebeid. Még jól is jöhet...

Mindenkinek van valamennyi „csomagja”, azaz olyan lelki sérülései, amiket a múltból hurcol magával kapcsolatról kapcsolatra. Manapság viszont szinte mindegy, hogy ez egy kis kézitáska méretű, avagy egy Boeing teljes rakterére való mennyiség. Úgy tűnik, ettől még a férfiak ugyanolyan kívánatosnak, sőt, talán még vonzóbbnak találják az illető nőt.

Nézd meg a sztárokat

Hollywood mindig jó merítés, ott aztán mindenféle párkapcsolatot látni. Olyan nőket is, akik híresen zűrös előélettel, vagy érzelmileg megterhelő múlttal rendelkeztek, ma mégis boldog párkapcsolatban élnek. Reese Witherspoon sosem volt egy botrányhős, mégis elvált két gyermeke apjától, és jó ideig még mosolyogni sem látták. Jake Gyllenhaal-nak pedig ezzel láthatóan a világon semmi gondja nem volt. Demi Moore igen csak nagycsaládosnak minősül három sarjával, amitől Ashton Kutcher meg sem rezzent - ahogy a kissé zord ex-férj sem zavarta. Halle Berry bevallottan öngyilkosságot kísérelt meg, amikor első férje elhagyta. Mire Gabriel Aubryra rátalált, csak a családalapítás járt a fejében, ami pedig sok férfit elriaszthat. Kivéve azokat, akik szintén családot akarnak alapítani… És Angelina Jolie? Két férj, egy leszbikus-roham, az anorexia és a saját bátyjával való csókolózás sem tudta Brad Pittet elijeszteni.

Szabad nőnek lenni

Igen, vannak férfiak, akik az első probléma láttán elszaladnak. Ők olyan nőt keresnek, aki nem igényel különösebb érzelmi befektetést, akivel nem kell hosszú távon tervezni, és aki mellett nem terheli őket a felelősség. Aztán ott vannak azok a férfiak, akik társat keresnek. Akik, ha megtetszik egy nő, mindenestől szeretnék őt, függetlenül attól, mennyire „veszélyesnek” is tűnik. Az érzelmi csomag pedig gyakran jelent előnyt. Egy férfi szeret óvni és védelmezni, vigasztalni és hős megmentő lenni. Még ha nem is ennyire eltúlzottan, de tény, hogy a szerepek sokkal kiegyensúlyozottabbak, ha a nő nem olyan kemény és tökéletes. Ettől ők úgy érzik, szükség van rájuk, hiszen ők a támasz, a biztonság, a férfierő maga.

Mit mondjunk el?

Végül is bármit. Nyilván nem az első randin kell összes csalódásod, bizonytalanságod a másik nyakába önteni. Ezzel együtt nem baj az, ha a kedves (vagy potenciális kedves) tisztában van vele, mire számíthat. Jó, ha az ember tudja, mik a másik érzékeny pontjai, mi miért fáj neki, és mi az, amivel jobb nem viccelni. Nem kell ennek központi kérdésnek lenni, de ha a válásod, valamelyik szülőd halála, vagy más nagyobb érzelmi dokk erősen megviselt, azt röviden tudathatod a másikkal. Fontos megérteni, hogy aki az ilyen dolgoktól elmenekül, az egyszerűen nem neked való, másra van szüksége. Nem kell ettől megijedni, és nem szabad azt gondolni, hogy nem vagy jó, csak azért, mert neki nem voltál jó.

Mindenkinek lóg néhány csontváz a szekrényében… Ha neked pont az érzelmi csomag jutott, hát találj olyan valakit, aki megvigasztal, és akinek a lelkébe végre bele lehet süppedni, mint egy puha, meleg, ölelő paplanba. Nem ciki, ha kicsit összekaszabolták a szíved. Van, akinek pont emiatt leszel te az ideális partner. Ne felejtsd el: a férfiak szeretik érezni, hogy fontosak, és számítanak rájuk.