Színek és hangulatok az esküvőn

Amikor eldöntöd, hogy milyen színvilág tükrözze az esküvődet, már az meghatározza a nagy nap hangulatát. Kedvenc színeidet használhatod a koszorúslány ruhánál, a szertartások és a vacsora helyszínein, tortánál, virágoknál, meghívónál, kiegészítőknél, textileknél.

Színek és hangulatok

Amikor eldöntöd, hogy milyen színvilág tükrözze az esküvődet, már az meghatározza a nagy nap hangulatát. Kedvenc színeidet használhatod a koszorúslány ruhánál, a szertartások és a vacsora helyszínein, tortánál, virágoknál, meghívónál, kiegészítőknél, textileknél.
 


 

Kedvenc színedet vagy színeidet bármennyire is szereted, az alábbiakat ne hagyd figyelmen kívül:

  • Hol lesz a fogadás? A helyszín adottságai.
  • Milyen hangulatot akarsz létrehozni? Élénk színek drámai hatást, míg a lágy színek romantikus hangulatot keltenek.
  • Milyen évszakban fogtok házasodni? Az évszakok is meghatározzák a színválasztást. Tavaszi és nyári esküvők színei többnyire világosabbak, míg az őszi és téli esküvők színek általában sötétebbek.
     


Bár sokat írtak már arról, hogy a színek hatással vannak hangulatunkra és érzelmeinkre, fontos szempontnak tartom a mértékletességet és a harmóniát. Kiemelten akkor, ha különböző kultúrák találkozója az esküvőd.

A következő eszközök segíthetnek a számodra megfelelő színvilág kiválasztásához:

SZÍNKÖR

A színkör segít tájékozódni a színek világában. Megmutatja a három alapszínt: vörös, kék, sárga, valamint a keverék és köztes színeket. Még egy pici színelmélet:

  • Kiegészítő szín azt jelenti, hogy a színkörön egymással szemben helyezkednek el, például a piros és a zöld.
  • Hasonlóak azok a színek, melyek egymás mellet helyezkednek el, például a vörös, a vöröses-narancs, narancs.
  • Monokrómnak nevezzük azokat a színeket, melyek egy szín árnyalatai, például élénkpiros, sötétpiros.


SZÍMINTA ELŐHÍVÓ


 

Ez egy praktikus és szórakoztató eszköz lehetővé teszi, hogy feltöltsd egy kedvenc fotód, és rögtön megkapod a színmintáját a képnek. Ezután kinyomtathatod és garantált a színharmónia minden dekorációs lehetőségnél.
 


Fontosnak tartom, hogy két maximum három színnél több ne legyen a nagy napon, így biztosíthatod, hogy minden összhangban legyen.

Forrás: www.degraeve.com/color-palette/

KLASSZIKUS VAGY MODERN - Az esküvő színvilága keretbe foglalja a helyszínt, és karaktert adhat a fogadásnak.

KÉK - Milyen stílushoz illik?

Country, Klasszikus, modern

Tipp: Bátran társíthatsz mellé erősebb színeket, például a kék mellé egy mélyebb árnyalatát, de akár sötétlilát vagy cikláment is. 

ZÖLD - Milyen stílushoz illik?

Natúr, etno, minimál

Tipp: Az esküvői színek közül alapszínnek számít, de a megfelelő színnel párosítva más-más hatás érhető el. Zöld – barna - okker, tejeskávé,- halványzöld –vanília, zöld – barna- rózsaszín.TÜNDÖKLŐ LILA - Milyen stílushoz illik?

Extavagáns

Tipp:viola,szeder, vagy levendula, bármelyiket is választod, biztosan a figyelem középpontjába kerülsz. Kedvelt szín, pinkkel még vadítóbbá, egyedibbé tehető.FEKETÉN-FEHÉREN - Milyen stílushoz illik?

Klasszikus

Tipp: Ez a színvilág elegáns és játékos. Hivatalosságát, merevségét vidám színű kiegészítőkkel oldhatjuk. Fehér alatt nem mindig hófehéret kell érteni: a szín meleg árnyalatai között ott van a csont-, a vaj-és a mészkőszín.2011 ESKÜVŐI SZÍNTREDJE

A Pantone.com minden évben közzé teszi az esküvői színtrend előrejelzéseit. Ezek a trendelőrejelzések ugyan Észak-Amerikára vonatkoznak, de nálunk is megjelennek az esküvői palettán.Urbán Katalin
ICE HOUSE DECOR Kft.

Képek forrása: Pinterest.com, www.degraeve.com/color-palette/