Nyári esküvő

Minden menyasszony számára a legfontosabb kérdés, hogy megtalálja a legmegfelelőbb esküvői ruhát. A rendelkezésre álló anyagi forrás, az ízlés és az alkat szempontjainak figyelembevételén túl, a választás egyik meghatározó tényezője lehet, hogy melyik évszakban kerül sor a

Minden menyasszony számára a legfontosabb kérdés, hogy megtalálja a legmegfelelőbb esküvői ruhát. A rendelkezésre álló anyagi forrás, az ízlés és az alkat szempontjainak figyelembevételén túl, a választás egyik meghatározó tényezője lehet, hogy melyik évszakban kerül sor a „nagy napra”.

Amennyiben nyári esküvőt tervezünk, vagy egy trópusi tengerparton akarjuk kimondani a boldogító igent, úgy igen fontos, hogy az időjárási viszonyokra és az esetleges nagy hőségre is tekintettel legyünk. Mindenképpen olyan ruhát válasszunk, amiben az egész nap során komfortosan érezzük majd magunkat, anyaga szellős és képes hűvösen tartani a testünket. Helyezzük előtérbe a kreppet, az organikus pamutot, a chiffont, az organzát vagy a lágyan leomló és hűsítő selymet.

hófehér selyemruha

A szabásvonal tekintetében előtérbe kerülhetnek az ujj- és váll nélküli, nyitott hátú és a rövidebb fazonok, amelyeket kiegészíthetünk egy könnyű kendővel vagy selyemsállal, ha esetlegesen mégis hűvösebbre fordulna az időjárás.

váll nélküli ruhaköltemények

Nyáron színben a legkedveltebb a hűsítő hatású fehér, de a világoskék is szépen illik az alkalomhoz, különösen egy víz közeli helyszín esetén.

kék ruha

A koszorúslányoknak igen vidám és ragyogó lehet a napsárga, amennyiben egy olaszos hangulatú, vidéki esküvőt tervezünk. Ilyenkor a vőlegény öltönyét feldobhatjuk egy koránt sem megszokott, de annál üdítőbb sárgakockás díszzsebkendővel. A csokorban és a dekorációban pedig kapjon helyet a napraforgó, valamint díszítsük déli gyümölcsökkel a tortát és a koktélos sarkot.

ruha napraforgóval

sárga díszzsebkendő

koktélos sarok

A nyári esküvői ruha kiválasztásánál a helyszínt is figyelembe kell vennünk, mivel teljesen más stílusú ruha ideális egy hagyományos, formális esküvőre, amikor templomban vagy házasságkötő teremben tartjuk a ceremóniát, és megint más fazon ajánlott, ha egy csodás kertben vagy a tengerpart homokjában mondjuk ki a boldogító igent.

Formális esküvő esetén nyugodtan választhatunk hosszabb fazonú, lágyan leomló ruhákat, akár csipke anyagból is, de igen gyönyörűek és stílszerűek az antik világ ihlette ruhaköltemények is, amelyekben igazi görög istennőnek érezhetjük majd magunkat.

csipke ruha

antik szabásvonal

Míg, ha szabadtéri helyszínen kerül sor az esküvőre a könnyedebb, lazább „casual stílust” részesítsük előnyben. Ebben az esetben a legjobb hossz a térd alá érő változat. Természetesen ekkor a vőlegénytől sem elvárt és nem is stílszerű, ha öltönyben, nyakkendőben jelenik meg, helyette inkább egy szellős, fehér len ing és egy vajszínű, laza szabású nadrág az ideális választás.

casual wedding

Nyáron kiegészítőként igen jó választás lehet egy csodás, akár keleti hatású „napernyő”, amellyel a menyasszony jótékonyan árnyékot varázsolhat magának.

napernyő

Ha keleti, egzotikus stílusba rendezzük az esküvőt, akkor mind ruhadíszként, mind a csokor elemeként találó választás az orchidea.

orchideás ruha

egzotikus csokor

Amennyiben a tenger inspirálja a rendezvényt igen kreatív és költség takarékos lehet a dekorációban egy papírból hajtogatott hajó, mint ültető kártya vagy hajókötéllel díszített székdekoráció. A séf által mesterien elkészített tenger gyümölcseit pedig kagyló formájú papír tálon kínálhatjuk a vendégeknek.

ültető kártya

hajókötél dísz

tengergyümölcsei

Bárhol is kerül sor életünk legemlékezetesebb nyári napjára, igyekezzünk egy stílus köré rendezni mindent. A legmeghatározóbb elem a ruha, amelynek stílusához, színvilágához igazítsuk a többi résztvevő viseletét, a csokrot, a frizurát, a sminket (ami nyáron jó, ha vízálló) és természetesen a dekoráció minden elemét, mert csak így kaphatunk igazán harmonikus végeredményt.

pipacsos asztaldísz

pipacsos torta