Tündérmeséhez illő esküvők fehér eleganciában

A fehér az előkelőséget és tökéletességet tükrözi. Ártatlanság, tisztaság, szűziesség a jelentése. Sokak számára a fényt, az egyszerűséget és jóságot képviseli. Mindezek mellett a hűséget, kecsességet és ártatlanságot is szimbolizálja. A menyasszonyok kedvelt színe, a dekorációk ékessége, egyben az idei esküvői divat nagy visszatérő szenzációja is.


A tavalyi évben megtartott királyi esküvő nagyban megalapozta és meghatározta a 2012-es menyegzők trendjét és finom árnyalatú, elegáns színvilágát. Ezek közül számomra az egyik legsikkesebb és legvonzóbb, amikor az egész esküvő egy varázslatos színben, a káprázatos fehérben tündököl. Ami egy roppant fényűző, mutatós és időtlen külsőt, illetve hangulatot kölcsönöz magának az esküvőnek. Természetesen a helyszín és a megjelenés, díszítés már egyfajta irányvonalat mutat a menyegzők lehetséges színkombinációinak is. Így ezeket komolyan szem előtt tartva érdemes nekilátni egy talpig fehérben pompázó lagzi megszervezésének.

A teljesen fehér díszítésben megrendezett lakodalmak minden évszakban álomszépen mutatnak. De valahogy a legjobban mégis a téli esküvőkhöz illenek. Felejthetetlen élményt biztosítva ezzel az ifjú pár és vendégeik részére. A fehér megjelenhet a menyasszonyi ruhán, a meghívókon, a virágokon, a terítőn, a tortán és a többi kiegészítő dekorációs díszítésen is. Azonban számtalan módon és megannyi színnel kombinálható, amiktől pedig még egyedibbé, dekoratívabbá és emlékezetesebbé válhat.
 


Idén már a fehér nemcsak a menyasszonyok kedvelt színe. A szertartáson ugyanúgy fehérben ragyognak a nyoszolyólányok, ahogyan a pár részéről az örömanyák is. Azonban érdemes odafigyelni és megtörni a fehér szín egyhangúságát. Amit megtehetünk légies textilek, dús csokrok és eredeti ékszerek használatával. Ezek közül például nagyon dekoratív, ha a menyasszonyi csokrot különböző árnyalatú fehér és elefántcsont-fehér virágokból kombináljuk össze. Vagy ha áttetsző kristályvázákkal és régi korra emlékeztető gyertyákkal bontjuk meg az asztaldíszítést.

Fehérben számos szezonális és egyedi virág közül válogathatunk. Hogy melyik virág és a fehér milyen árnyalatában illik, a menyecske csokrába nagymértékben függ az ara ruhájának a stílusától, színétől és a mennyasszonyi kiegészítőktől. Mint például az ékszerektől, hajba valóktól, vagy esetleg a menyasszonyi fátyoltól. Egy gyönyörű, klasszikus fehér csokor készülhet liliomból, rózsából, szellőrózsából, kardvirágból, gardéniából, orchideából, tulipánból vagy akár kálából is.
 


Hogy a túlzottan fehér dekoráció ne váljék unalmassá, keverjünk selymesen lágy pasztellszíneket a fehérbe. Mint mondjuk az angyali pasztell rózsaszínt, a felhős égre emlékeztető pasztell kéket, vagy a hűvös árnyalatú pasztell zöldet. Ha eléggé bátornak és nyitottnak érezzük magunkat, ragadjuk meg ecsetünket és fessünk csíkot egy sötétebb színnel a fehérbe. Vegyük, mondjuk a sötétlilát vagy az élénk kéket, és díszítsük fel vele az esküvői tortát, vagy csak kössünk egy masnit az ara ruhájára belőle. Az arany és pezsgő színek is nagyon jól mutatnak a fehérben. Pazar, szikrázó és modern hangulatot kölcsönöznek az egész esküvőnek.

A hófehér szín egyik nagy előnye, hogy képes nagyobbá varázsolni bármilyen teret, bármekkora méretű termet. Azért mégis érdemes alaposan körbenézni és megfontoltan választani a menyegző színterét, hogy a megfelelő hatást és eleganciát érjük el díszítésünkkel. Célszerű esetleg már egy önmagában is karakteres épületben gondolkodni. Például egy rusztikus hangulatú teremben, vagy egy nagyobb kültéri sátorban. Ahol lehetséges, használjunk tükröket. Egy lágyabb, romantikusabb hangulat előidézéséhez. A fehér papírból készült fa dekorációk is nagyon ötletesek, illetve költségkímélőek. Azon kívül, hogy mutatósak és nagyon illenek a téli lakodalmakhoz is.
 


Egy visszafogott, teljesen fehér dekorációba érdemes néhány különleges, esetleg kirívó motívumot, díszítést is belecsempészni. Az arany gyöngyök, mint dekorációs elemek kiválóan alkalmasak erre. Kreatívan és látványosan mutatnak virágcsokrokba tűzve, asztali díszként, vagy tortadíszítő elemként is. Szabadtéri nyári esküvőnél tehetünk hideg vizes üvegeket az asztalokra. Nemcsak funkcionálisak, egyben címkézhetőek is. Például az ifjú pár arcképével.
 


Ne ijesszen el senkit a dekorációk, virágok és a mennyasszonyi ruha szikrázóan fehér színe. Mivel a fehérnek is rengeteg árnyalata van, könnyen variálható. Mindenkinek, akinek fehér esküvő volt az álma, csak bíztatni tudom, hogy valósítsa meg. Életre szóló élményben lesz része. És ahogy Billy Idol is énekli a “Fehér esküvő” című klipjében: a menyasszony Nagy Napja egy tökéletes nap lesz egy talpig fehérben rendezett esküvőnek.


Képek forrása: Pinterest.com