Különleges téli esküvők

Habár az esküvői szezon inkább a melegebb hónapokra tehető, mégis érdemes elgondolkozni egy télen tartandó menyegzőn is. A hulló hópelyhek, a hófedte gyönyörű táj és a kandallóban pattogó tűz látványa igazán meseszerű hátteret biztosíthat a nagy napra. Amennyiben egy kicsit hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat (és persze a költségvetés is megengedi) csodaszép

Amennyiben egy kicsit hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat (és persze a költségvetés is megengedi) csodaszép történelmi városok, mint Prága vagy Salzburg adhat méltó helyszínt egy téli esküvőnek, de akár egy alpesi kis faluban is megtartható a lagzi, ha a násznép nyitott az ilyen lehetőségekre. Ha pedig nem a trópusokon szeretnénk eltölteni a mézesheteket, akkor egyben a nászút úti céljai is lehetnek ezek a romantikus városok. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy Magyarország számos vidéki településén is találhatunk szép kastélyszállót vagy kandallóval felszerelt vendégfogadót, ahová akár lovas szánon is érkezhet a menyasszony és a vőlegény.

 

lovas szán

További érv a téli esküvő mellett, hogy szezonon kívül számos étterem vagy szálloda kedvezményesen biztosítja a helyszínt és a szolgáltatásokat, így még spórolhatunk is.

Amiről pedig még nem beszéltünk, hogy a téli táj szépsége jóvoltából teljesen egyedi fotók készülhetnek a családi albumba, ilyen jellegű esküvői képekkel csak kevesen büszkélkedhetnek későbbi unokáik előtt.
 

kristályokkal díszítve vagy szőrmével kiegészítve

A menyasszonyi ruha választása sem jelenthet gondot, csak arra kell figyelnünk, hogy az érkezés és a fotózás alkalmával kellően meleg kiegészítőkkel dobjuk fel az outfitünket.

A ruha anyaga legyen kicsit vastagabb, készülhet például finom bársonyból, de ajánlható egy hosszú ujjú áttetsző csipkéből készült megoldás is, ha egy csodaszép fehér bundát vagy földig érő kapucnis pelerint kapunk fel rá.
 

prémgallér és kézmelegítő és szőrme boleró

A díszítéseket illetően nagyon jól illik a téli esküvők oroszos, meseszerű világához az ezüsthímzés, vagy a felvarrt kristályok ragyogása, kiegészítőkben pedig a fehér szőrme kucsma vagy kézmelegítő, de a bokacsizmák is szerepet játszhatnak egy ilyen ünnepi alkalom során. „Hókirálynős” hatást kelthet a hajba helyezett ezüst tiara és az ezüst ékszerek alkalmazása.
 

hókirálynő

hosszú kabát

kis csizma

Színekben a frissen esett hó fehérsége, a csontfehér, de a jeges kék is visszaköszönhet öltözékünkön. Ha pedig a kontrasztok hívei vagyunk, és szeretnénk egy kicsit belopni az esküvőre a karácsony lelkületét is, teret engedhetünk a piros színnek is valamilyen formában, amely megjelenhet a ruha egészén, feldobva puha fehér szőrmével, de díszítő elemként is alkalmazhatjuk ezt a szép meleg árnyalatot.


 

A koszorúslányok ruhája tündökölhet ezüstös-kékben, halvány vagy püspöklilában, de akár bordóban is, hozzáigazítva természetesen a dekoráció színvilágához.
 

meleg kiegészítők

Amennyiben szeretjük az ezüstöt és a szürkét mixelhetjük az ezüstös eukaliptuszt fehér rózsákkal, valamint ezüsttel lefújt téli termésekkel is apellálhatunk. Ugyanakkor a fehér gyöngyökkel feldobott vörös rózsa csokor is remekül mutat a hófehér ruha mellett. Szóba jöhet még a fehér kála vagy liliom, örökzöldekkel kiegészítve.
 

piros csokor

 

 

A dekorációban is illeszkedjünk a téli színekhez és formákhoz. Ezernyi kis mécsessel körberakhatjuk a kandallót vagy a hatalmas üvegfelülettel kialakított ablakpárkányokat, ahonnan akár a hóesésben is gyönyörködhetünk.
 

kandalló

téli asztaldísz

Asztaldíszként fehér vagy ezüst stilizált hópelyheket csempészhetünk be világoskék kövekkel vagy tüllel körítve, de a természetesség hívei válasszanak fehér vagy piros tömbgyertyákat fenyőtoboz ültető kártyákkal. Bevethető a jégszobor dekoráció is, amennyiben az ehhez szükséges feltételek biztosíthatóak. A tűz és jég, mint két ellentétes elem is adhat inspirációt a terem hangulatának kialakításakor.
 

csillogó teríték

Ételekben és italokban is figyelembe vehetjük a téli specialitásokat. Kínálhatunk forró csokit vagy felállíthatunk egy szamovárt is a vendégek számára.

Amikor túl vagyunk a vacsorán, meginvitálhatjuk a násznépet egy közös korcsolyázásra, ahol a pár még egy nyitótáncot is bemutathat mindenki ámulatára.
 

Közös korcsolyázás

Reméljük kedvet kaptatok egy igazán varázslatos különleges emléket jelentő téli esküvőhöz!

Egy kis ráadás a karácsonyi esküvői hangulathoz:

Kellemes szervezést és nagyon sok boldogságot kívánunk!

Képek forrása: Pinterest.com​​​​​​​

Hozzászólások