Jég és tűz az esküvőn

Sokféle esküvő létezik. Van extrém, visszafogott, régimódi, modern, romantikus. Az esküvők hangulata viszont eltérő: az extrémnél bulizunk, a visszafogottnál csendesen beszélgetünk, a régimódinál az elmúlt korokon merengünk, a modernnél csodálkozunk, és a romantikusnál szerelmesek vagyunk. Ennek megteremtése érdekében különböző látványelemeket vetnek be a párok. A jég és a tűz azonban nem típusfüggő, hiszen olyan sokféle formából választhatunk, h

Sokféle esküvő létezik. Van extrém, visszafogott, régimódi, modern, romantikus. Az esküvők hangulata viszont eltérő: az extrémnél bulizunk, a visszafogottnál csendesen beszélgetünk, a régimódinál az elmúlt korokon merengünk, a modernnél csodálkozunk, és a romantikusnál szerelmesek vagyunk. Ennek megteremtése érdekében különböző látványelemeket vetnek be a párok. A jég és a tűz azonban nem típusfüggő, hiszen olyan sokféle formából választhatunk, hogy könnyen illeszkednek bármilyen esküvőkhöz.
 


Tűz és jég

 

A jégszobrászat hosszú múltra tekint vissza, állítólag maga Michelangelo is készített tanulmányokat jégből. A távol-keleti országokból terjedt el (biztos a nagy hőség miatt) és vált népszerűvé a világ különböző pontjain. A jégszobrok és kiegészítők esküvőnket is dekorálhatják. Szerepelhet látványelemként, például az asztalközép díszeknél a duplahattyú, a duplaszív (olykor nevekkel), a menyasszony és a vőlegény akár életnagyságú alakja - jégből kifaragva. Betölthet funkciós szerepet is: lehetnek vázák, gyümölcstálak, fagylalt- és pezsgőskelyhek, sőt még poharak is csupa-csupa jégből! Népszerű még a jégből készített italcsúszda is. A formája a pártól függ, és nem csak hogy szép, de folyamatosan hűti az italokat! A jégszobrok élettartama körülbelül 8-9 óra. Alulról megvilágítva a jég gyönyörűen csillog, titokzatosan szikrázik. Ha teljesen sötét van a teremben, akkor lélegzetelállító látványt nyújt!
 


Jégszobor - duplahattyú

Jégpohár

Jégbár

Néhány dekorációs elem jégből:

 

 


A jég párja a tűz, ami szintén kellemes és romantikus hangulatot ad az esküvőnek. Nem csak hangulati szerepe van, de a jelentése is különleges: a napfény és az élet szimbóluma. Szín alapján lehet vörös, ami a szerelmet, meghittséget szimbolizálja, a mézszínű gyertya a fényt és a reményt, a fehér az ártatlanságot, ünnepélyességet, az aranyszínű mécses, pedig a napfényt, gazdagságot és az előkelőséget jelenti – csak egy párat említve. Díszíthetik az asztal közepét, de lóghatnak akár a mennyezetről is. Különbözőképpen érhetjük el, hogy mécseseink szépek és egyediek legyenek. Lehetnek jégbe ágyazva, vagy belerakhatunk egy vízzel feltöltött pohárba az ara csokrához hasonló virágfejeket, és úszógyertyát rakhatunk rá. Ha a közelben van tó, vagy medence, akkor úszó lampionokat is használhatunk. Naplementekor vagy sötétedéskor mindenki meggyújt egy lampiont, kíván valamit, majd a vízre bocsátja. Az éjszaka leghíresebb fényeleme az eget betöltő, színkavalkádban úszó szikrák, a tűzijáték. Itt is különféle effektek közül választhatunk, például kirajzolódhat egy szív, benne a két névvel. A beltéren lehet a padlóból induló, csapon keresztül (egy vagy több irányban) kilövő szikraeső, lehet mennyezetről lehulló szikrazuhatag vagy tortatűzijáték.
 

Lampionok a vízen

Mécsesek

Virágok a mécsesben

Ha az eddig felsoroltak nem elégítik ki a romantikus hangulat iránti éhségünket, akkor még idesorolnám a füstoszlopot is. A füst vagy köd misztikussá, földöntúlivá teheti az esküvőnek egy jól megválasztott pillanatát. Milyen gyönyörű, amikor a menyasszony és a vőlegény táncoló alakját finoman körbefonja a kéken megvilágított füst!

Képek forrása: Pinterest.com