Barokk stílusú dekoráció

Válassz ki egy színpárt a helyszínhez alkalmazkodva. A stílushoz illik a táblaasztalos elrendezés. A nagy terekhez magas ezüst, arany gyertyatartókat és sok

A barokk díszítés, merész, rendkívül dekoratív stílus. Sok barokk elemmel, különleges ünnepi hangulatot lehet létrehozni. Ez azonban könnyen túlzáshoz vezethet. Néhány inspiráció és ötlet, ha barokk esküvőt szeretnél:


Dekoráció
Válassz ki egy színpárt a helyszínhez alkalmazkodva. A stílushoz illik a táblaasztalos elrendezés. A nagy terekhez magas ezüst, arany gyertyatartókat és sok –sok üveget, kristályt használj. 

Fények
Az egyik legfontosabb eleme a barokk stílusnak a világítás. A csillárok, gyertyák csillogása az asztalokat fókuszpontba helyezi. 

Keretek
Barokk stílusjegye, hogy mindenfajta képet és tükröt keretekbe foglal. Barokk keretnek nagynak kell lennie, és tartalmazhat sok virágot és különböző egyéni, kreatív elképzelést, saját életetekből.

 


 

Virágok
Térben és az asztalokon buja, nagy virágokat helyezz el! Ajánlom a bazsarózsát, dáliát, hortenziát, rózsát és a liliomot, mely ennek a stílusnak a fő virága volt. 

Meghívók
Merített papíron jelenjen meg a barokk liliomos motívum. Akár egy barokk bálra is invitálhatja a násznépet az ifjú pár. Természetesen a vendégek stílusos öltözéke a barokk stílust is követheti.

 


 

Menü
A lakomát is a pompa jegyében kell összeállítani, mint a francia arisztokrácia tette XIV. Lajos uralkodása idején. A büféasztalon a gyümölcsök, édességek káprázatos elrendezésben. Az italokat folyton csobogó kutakkal lehet stílusosan felszolgálni.

 


 

Jégdekoráció
Bár a kor még nem ismerte ezt a dekorációs anyagot, de a barokk stílus íj módon is megjeleníthető és a kristály csillogását adja vissza.

 


 

Tevékenységek
Vacsora előtt, míg a pár fotózkodik, a vendégek barokk játékokkal múlathatják az időt, mint például a krikett, vagy a trivial pursuit (műveltségi társasjáték, ami egy olyan kör alakú pályán játszható, ahol az egyes mezők különböző témákat jelentenek, és amelynek a bejárása dobókocka segítségével, tetszőleges irányban történhet). Majd vacsora után a bálterem közepén eltáncolja első táncát az ifjú pár, stílusos ruhában és zenére.

 


 

Inspiráció Győrben

Az a pár, aki 2012 augusztusában ellátogat Győrbe, egy klasszikus 17. századi barokk esküvő részese immár 20. alkalommal, sőt főszereplője lehet. Akiket kiválasztanak a győri Barokk Esküvő házasulandóinak, több ezer ember előtt, tradicionális barokk stílusú esküvőn mondhatják ki a boldogító igent.Az események a Barokk Varázsa hagyományőrző programok keretében színesíti a városi rendezvények sorát, a Koboz, Lant és Gitárfesztivál előadásaival együtt a Barokk Művészeti Fesztivál részeként.

Urbán Katalin
ICE HOUSE DECOR

Képek forrása: Pinterest.com