Hírek a kifutók világából 2013 - Híres tervezők kollekciói

A 2013- menyasszonyi ruha kollekciónak a legnagyobb változása hogy bátran mernek kísérletezni a színekkel és anyagokkal természetesen a csipkét, most sem kerülhetjük ki, szinte mindenhol találkozhatunk vele. De a szokatlan szabások igen csak merészek. Elmondhatjuk, hogy a tavalyi Vintage korszak idén is útmutatót ad a tervezők számára de már merészebb kombinációkat tartalmaz.

Most 6 tervező idei esküvő kollekcióját vesszük, górcső alá, melynek közös jellemzője talán az, hogy szakítsunk a tradícióval, hol vannak már azok a habos babos nagy abroncsos ruhák.


Karl Lagerfeld-Chanel

Ezúttal is merész újításokkal dolgozott Lagerfeld, munkájában a „punk” és az 1700-as évek darabjainak extravagáns elegye dominál. Kollekciója a „New Vintage” címet viseli. Szokatlan arányok, gyakran viselhetetlennek tűnő darabok lettek e sajátos kombináció eredményei. A felújított darabok rövidebbek és nyitottabbak lettek. Színei piszkos rózsaszín, púder, metál fémes szürke, csillogó fekete textúrájú anyagok, tollak keretével.

Chanel


Vera Wang

Kiváló név, mégsem ez volt az eredeti szakmája. Többek közt a Vogue magazin szerkesztője is volt egykor. Saját esküvői ruháját ő maga tervezte. Innen indult el, és lett az egyik legkomolyabb név a szakmában.2013-as kollekciója könnyed nőiességet hangsúlyoz, karcsúsított darabok, rakott anyagok, kellemes összhatású hanyag eleganciában kiteljesedve. Ezúttal a vörös szín szolgáltatta ötleteit használta fel. A darabok dekoltázsa diszkrét, nem teszi közszemlére viselője intimebb tartományát

Vera Wang

Carolina Herrera

Aki ismeri Herrera asszony és lánya munkáit, az tudja, hogy nem trend és nem divat szerint határozzák meg az eleganciát. Egyszerűség és klasszikus, mégis megújuló darabok. A nőiesség érzékiség a legfontosabb szempontok egyike és a kortalanság. Kollekciója ennek tükrében csodálatosan kellemes hatást kelt. A klasszikus stílus ezúttal sem fogyott ki az új ötletekből. Megjelent a nadrág, kalap, mind az egyszerűség jegyében.

A Menyegzőlap által ajánlott tervező

Oscar de la Renta

Idén sem a könnyed elegancia hírnöke, vagy túl szimpla vagy túl sok, de abban egyetérthetünk, hogy nem mindennapi, ha a toppos nadrágos verziót nézzük, és mindenképpen laza megoldás. Ám a hatalmas palástszerű organza lepel már kiverheti a biztosítékot, és sajnos a szép csipke ruhát is elnyomja. Hogy a vörös hogyan került be a kollekcióba, jó kérdés, minden bizonnyal igazodva a trendhez színes menyasszonyi ruhát is szeretett volna bemutatni. Mert a változatosság mindenképpen gyönyörködtet.Oscar de la Renta

Alfred Angelo

Az idei – és sok korábbi – kollekcióját talán a figyelmes jelzővel illetném. Angelo teljes realitással és a női alkatok teljes skálájának ismeretében különös tekintettel volt a teltebb – még inkább, természetesebb – alkatú hölgyekre. Példás útmutató lehet minden tervezőnek, amikor nemcsak a valószínűtlenül vékony nők testéhez próbál szép ruhákat alkotni.

Darabjai, kellemes egyszerűséggel – legfeljebb apróbb csavarokkal – és eleganciával emelik viselőjük pompáját. Az egymásba fonódó, egymás alá futó anyagok jellemzők erre a kollekcióra. Színek tekintetében idén a fekete-fehér darabok dominálnak, ahogyan a képeken is láthatjuk.

Alfred AngeloRosa Clara

Ha valaki mégis az elegánsabb stílus híve egy Rosa Clara darabbal biztos, hogy nem fog mellé fogni. Egyszerre tükrözi az egyszerűséget és a klasszikusságot. Ráadásul idén megkímél bennünket a szoros fűzők viselésétől. Szinte hercegnőnek érezheti magát mindenki benne, finom és egyszerű, nyomokban tartalmaz vintage jelleget, de a csipke használat még nem túlzó. Sokkal inkább harmonikus. Amit mindenképpen ki kell emelnünk azok a nagyméretű masnik szokatlan helyeken, mint például háton, vagy deréknál.

Még több menyasszonyi ruha kollekcióból válogathatsz itt >>>