2013 esküvői frizuratrendje

Hány és hány különböző stílust megélt már az emberiség! Gondoljunk csak a 60-as évek hippie korszakára, amikor a természetesség volt a középpontban (mint a Forrest Gump c. filmben Jenny, aki virágkoszorúval a kibontott hajában, mezítláb lépett az oltár elé). Vagy a 70-es és 80-as évek csillogó-villogó időszakára, amikor a punk és a disco zene uralta a közízlést és a kultúrát.

Ebben az időszakban a frizuratrendek is extrém, őrült formát öltöttek az egekig feltupírozott, „szél fújta” stílusú, hullámos-göndör hajkölteményekkel (akárcsak Olivia Newton-John a Grease c. film utolsó tíz percében). Az utóbbi években azonban újra hódít a természetesség, és 2013-ban is ez a vonal fogja uralni a divatvilágot.

A Hippie stílus 2013 hajtrendje A 80-as évek hajstílusa

2013-ban a divatdiktátorrá alakult Kate Middleton – pontosabban szólva Lady Catherine - ruháit, hajviseletét figyeli és követi az egész világ. Így nem meglepő, hogy ebben az évben különösen a kibontott, hosszú, fényes haj lesz a legközkedveltebb. A kontyok és copfok sem mennek ki a divatból, sőt, 2013-ban nem fogunk kilógni vagy extrémnek számítani, ha kissé hangsúlyosabb kiegészítőkkel dobjuk fel frizuránkat.

Kontyok kiegészítőkkel

Az esküvői hajviseletekben is nagyban visszaköszön a természetesség. Bár tény és való, hogy ahány menyasszony, annyi frizura, mégis a legközkedveltebb a leengedett, hosszú, laza, hullámos viselet lesz, belefűzve egy-két mezei virággal. Ha esetleg hajunk nem olyan hosszú, vagy szabadtéri esküvőt tervezünk, amikor nem ajánlatos kibontott hajat viselnünk, vagy csak egyszerűen szeretnénk inkább összefogni a hajunkat az esküvőre, akkor a kontyok lazább fonataiban is csodásan mutat egy-egy betűzött virágfüzér. Mintha csak Shakespeare Szentivánéji álmának Titániája lépne elő – vagy az egyik tündére.

Hullámok és fonatok

A fonatok meghatározó jellemzői lesznek a 2013-as esküvők frizuráinak. Egyik ilyen a „vízesés fonatok” fantázianévvel illetet hajviselet, ami ugyanolyan jól illik egy bohókás és egy klasszikus stílusú menyasszonyhoz egyaránt. Rendezhetjük kontyba, hagyhatjuk lazán kibontva, tűzhetünk bele virágot, sőt extrémebb menyasszonyok kicsit meg is bolondíthatják még egy extra hullámmal.

„Vízesés” fonatok


Közkedvelt, népszerű és viszonylag egyszerű frizura a balerina konty. Az elegáns hajviseletet a hétköznapokban is bátran hordhatjuk, esküvőnkre, pedig feldobhatjuk, tökéletesíthetjük egy-egy virággal (például rózsával), szalagokkal, gyöngyökkel és hajékszerekkel.

Balerina konty

Ha szeretnénk a hagyományokhoz ragaszkodni, de ettől függetlenül mégis egy minimális különlegességet szeretnénk belecsempészni esküvői frizuránk stílusába, akkor remek választás a halszálkás fonás, ami kitűnően feldobhatja viseletünket – épp annyira, amennyire szükséges. Hordhatjuk szorosabb vagy lazább fonatban, kontyban és csinosíthatjuk virágokkal is. Rövid és hosszú hajra is egyaránt alkalmazható.

Halszálkás fonás

2013 nagy visszatérője a vintage stílus lesz, ami a fő irányvonala is lesz az évnek. Így nem csak az esküvői dekorációkra, a menyasszonyi ruhákra vagy a virágokra terjed ki, hanem az esküvői hajviseletekben is megjelenhet. Maga a hajviselet is lehet vintage, de a frizurát igazából a stílus kiegészítői teszik azzá. Ilyen kiegészítők például a tiarák, amelyek családi ékszer hatását kelthetik - mintha nagymamánk is ebben ment volna férjhez annak idején. Természetesen vannak modernebb típusúak is a hajékszerek között. Csak arra kell vigyáznunk, hogy kiegészítőink – úgy, mint a fülbevaló, karkötő, nyaklánc – harmóniában legyenek a hajékszerünkkel.

Választhatunk a korhű hatást keltő, különböző kalapok közül is, melyeknek fátyolszerű anyaga sejtelmesen eltakarja a menyasszony arcát. Extrémebb esetben, pedig egy fehér vintage stílusú fejfedőt is felvehetünk. Ha a természetes vonalat követnénk inkább, akkor egy ilyen stílusú hajat is feldobhatunk egy-egy virággal.

Vintage hajstílus és kiegészítőik

Azonban vannak olyan hajviseletek is, amelyek örökérvényűnek számítanak, időről-időre mindig felbukkannak. Ilyen a francia konty, amit hordhatunk lazán és szorosan is egyaránt, illetve a lófarok és annak különböző variációi. Mindkettő rövid és hosszú hajra egyaránt alkalmas.

Végezetül meg kell említenünk a két örök stílust, ami az esküvők világában soha nem megy ki a divatból: a romantikus és az extrém vonal, illetve azok megjelenése az esküvőre frizurákban. Romantikus illetve elegáns hajviseletnél minél diszkrétebben használjuk a kiegészítőket, annál szebb hatást váltanak ki – elszórtan a hajban egy-egy apró, fehér gyöngy, vagy egy-egy kisebb virág tökéletesen elegendő. Az extrémebbeknél szintén nem szükséges használnunk hajékszereket, hiszen ott maga a frizura beszél.

 

 

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com