Szofisztikált luxus Monique Lhuillier-től

A filmekbe illő esküvői ruhák tervezője Monique Lhuillier 1971-ben látta meg a napvilágot a Fülöp-szigeteki Cebu városában, egy francia üzletember és egy korábban modellként is ismert philippinó édesanya gyermekeként.

Művészeti tanulmányait még Európában kezdte, de már Los Angelesben fejezte be. Az angyalok városa azért is kedves a szívének, mert nemcsak hogy ez a város ad otthont központi divatházának, de itt ismerkedett meg későbbi férjével is.

Amikor 1995-ben úgy döntöttek, hogy egybekelnek, meglepődve vette észre a hiányosságokat a menyasszonyi ruhák piacán, amit éppen kellő időben meg tudott ragadni és az előnyére fordítani. A jó üzleti érzékkel és remek tervezői kvalitásokkal rendelkező, akkor még csak 25 éves Monique, 1996-ban alkotta meg első menyasszonyoknak szánt kollekcióját, amit mind a szakma, mind a nagyközönség ujjongva fogadott.

Monique Lhuillier

A tervezőnő nemcsak nagyvilági menyasszonyi és koszorúslányruháiról ismert, hanem igen sikeres ready-to-wear bemutatókat is tart minden szezonban, amelyeken az aktuális trendeknek megfelelő utcai és alkalmi ruhái kerülnek bemutatásra. Nagyon kedveltek nőies és elegáns estélyi ruhái a sztárok körében is. Kreációt megcsodálhattuk már Ginnifer Goodwinon, Mila Kunison, és Eva Longorián egy-egy jeles vörös szőnyeges partin.

Ginnifer Goodwin Eva Longoria Mila Kunis

Ha pedig valaki a teljes harmónia érdekében az egész rendezvényt Monique Lhuillier stílusában szeretné megrendezni, akkor ennek sincs akadálya, ugyanis a designer sokoldalúságának ékes bizonyítéka, hogy általa megálmodott porcelán étkészletet, üvegtárgyakat, ékszereket és még gyönyörű nyomott mintás meghívókat is találunk a honlapján.

meghívók

étkészlet

Legújabb 2013 tavaszi kollekciója finomságával és szépségével ismét, világszerte elvarázsolta a menyasszonyokat.

A szabásvonalat illetően leginkább a sellő és harangszabású valamint az egyenes vonalú modellek voltak túlsúlyban, amelyek nagyon nőies alakot kölcsönöztek a ruhák viselőjének. A hosszú uszály pedig tovább fokozta az ünnepélyes jelleget.


Ehhez a stílushoz remekül illettek a szépen megmunkált csipkék, amelyekkel vagy a teljes ruhát bevonta a tervező, vagy pedig a nyakkivágást fedte sejtelmesen ez a finom anyag.


Matériák tekintetében az igen kedvelt tüll is felhasználásra került, szépen kivitelezett hajtásokkal vagy aszimmetrikus vállmegoldással kombinálva.


A ruhák finoman díszítettek a derékon elhelyezett nőies masnival, arany és ezüst flitterekkel. Az „A vonalú fazonok” felsőrésze fűzős szabással, váll nélkül készült, de találhatunk közöttük igazán hercegnős darabokat is hosszú csipkeujjal vagy hullámvonalszerűen kialakított szoknyarésszel.

Érdekes és ötletes szabászati megoldásnak számítottak azok a ruhák, ahol a többrétegű szoknya anyagának felső rétegét a csípőnél megtűzték vagy peplum hatást tükrözve rövidebbre hagyták.

Zárásul még szeretném nektek elárulni, hogy az egyébként nagyon exkluzív tavaszi kollekcióból két modell lopta be leginkább magát a szívembe. Az egyik a praktikusságának köszönhetően, hiszen az egyenes vonalú ruhát egy derékra köthető bő tüllrésszel pillanatok alatt báli ruhává változtathatja a menyasszony. A másik pedig egy különlegesen művészi alkotás, hiszen a kézzel egyenként kivágott és felvarrt anyagdarabok olyan hatást váltanak ki, mintha sok-sok könnyed fehér pillangó lepné be a menyasszonyt, kifejezve így az üdeséget és a tisztaságot, ami végig kísérte az egész kollekciót.