2013-as esküvői dekoráció trend

Az esküvői dekoráció olyan, mint egy fotón a háttér: ha nincs összhangban a szereplőkkel, azok ruhájával, sminkjével, hajával, beállított tárgyakkal akkor tönkreteheti az egész képet. Elég furcsán hatna például egy báli ruhába öltözött, kifogástalan külsejű női model, háttérben egy roncsteleppel.

A dekoráció adja az alaphangulatát az esküvőknek – ezen áll vagy bukik, hogy a pár és a vendégek hogy érzik magukat a ceremónián és az azt követő fogadáson. A dekoráció és a téma kiválasztásánál dől el, hogy mi fog a fogadásból kerekedni: hatalmas, táncos-ivós buli, romantikus hangulat, amikor mindenki a szerelmet keresi vagy kellemes együttlét, cseverészés, nevetgélés, ismerkedés. Ahhoz pedig, hogy naprakész stílusokból, színekből, formákból és témákból tudjunk választani, lássuk, hogy mi lesz 2013-as év dekoráció trendje.
 


A már sokszor említett 20-as, 30-as évek vintage stílusa az esküvői dekorációk terepét is uralni fogja. Ide tartozik minden létező régi, nosztalgikus tárgy. Bátran fel lehet használni kopottas bútorokat, írógépet, madárkalitkát, rádiót, gyertyatartókat, régi típusú utazóbőröndöt is elő lehet venni a pincéből, sőt, ódivatú (zseb)órákat, és a megviselt, szakadtabb könyveket is lehet használni díszítésként. Legfőbb eleme a csipke - ebből egy vintage esküvőn sosem elég. Ruhákon, terítőn, fejdíszen, vőlegény öltönyén, virágok szirmai között, tortán, tehát valójában bárhol megjelenhet.

A csipke megjelenése:


A különböző fakérgek használata (különösen a nyírfáé) is emeli a rusztikus hangulatot. Az ülésrendet, pedig akár krétával írt táblára is ki lehet tűzni, így a vendégek, mikor megérkeznek, rögtön nosztalgikus hangulatba kerülnek. A násznép összehangolására is tökéletes díszlet, hiszen az időseket visszarepíti a fiatalságukba, a fiatalokat elkápráztatja és elgondolkodtatja. Meg is van a közös téma! Gyöngyöket és egyéb régi ékszereket is be lehet csempészni a virágok közé, vagy az asztalok díszítésébe. A stílus lényege az olyan lágy és gyengéd pasztellszínek használata, mint a barack, mályva, világoskék, vajszín, halvány rózsaszín és világos barna. Virágok közül, pedig leginkább a természetes hatású mezei virágok dominálnak, mint például a pipacs, boglárka, bazsarózsa.
 A vintage mellett szintén előtérbe kerül a letisztult formáival együtt, a minimál stílus is. Természetesen az örök érvényű romantikus, klasszikus és extrém vonalak kedvelői isbőven találnak karakterükhöz illő dekorációt. 2012 nyarán már több helyen - így az esküvők világában is - nagy népszerűségre tett szert a menta szín, ami 2013-ban is folytatja virágzását. Ennek a fajta nagyon halványzöldnek páratlanul sikkes, elegáns, és üde hatása van, ráadásul még egy kis retro érzés is párosul hozzá. Kombinálhatjuk olyan melegebb színekkel, mint a rózsaszín és barack, de fehérrel és kékkel is jól mutat. A zöldek más árnyalatai is divatosak lesznek, így az erőteljesebb, energikusabb színeket kedvelők választhatják a szemet gyönyörködtető smaragdzöldet is. Tört fehérrel párosítva csodás hatást érhetünk el vele.
 


Ettől függetlenül természetesen a szivárvány színeiből bármit választhatunk. Sőt, nyáron majd inkább az erősebb és intenzívebb színek hódítanak. Divatos lesz az esküvő témáját a szivárvány összes színe köré építeni, ezáltal játékossá, fiatalossá téve az esküvőt. A sok különböző színt ki lehet használni, például a koszorúslány ruháknál, a tányéroknál és poharaknál, terítőknél, virágcsokroknál, tortánál, sőt még a pajkosabb menyasszonyok a ruhájukat feldobhatják szivárványszínű alsószoknyákkal is! Mindezek mellett a citromsárga, pipacsvörös, és a sötétebb kékek is kedveltek lesznek a már említett zöld árnyalatok mellett.
 

Néhány különleges esküvői torta inspirációként:


A különböző minták és textúrák is fontos részei lesznek a 2013-as év esküvőinek. A menyegzők népszerű elemei lesznek a különféle madármotívumok, galambok, amik a szerelem és romantika jelképei. Megjelenhetnek a meghívón, a dekoráció részeként (például az ültető kártyák formáiban), a torta díszítésében, asztalközépdíszeknél, esetleg a mennyezetről lelógva.
A virágos minták illetve virágos dekorációk általános kellékei egy esküvőnek. 2013 újítása azonban az, hogy az asztal közepét díszítő virágokat kreatív módon elfedik – kalitkába, harang alakú üvegbe, üvegvázába teszik, ami szintén a régimódi érzetet adja vissza. Így nem csoda, hogy ez is egyik kedvelt eleme a vintage-nek.

 

Esküvői virágok:


Bármilyen témát vagy színt is választunk, az ötletek végtelen tárháza áll a házasulandó párok előtt. Különféle egyedi és kreatív variációkkal, pedig még jobban feldobhatjuk a dekorációt és ezzel együtt esküvőnk napját. A lényeg, hogy az esküvő a jegyespárról szóljon, így a díszítés is tükrözze az ő személyiségüket, kedvteléseiket.

Inspirációk a dekorációhoz:Képek forrása: Pinterest.com