Esküvői frizura körkép és előrejelzés 2013-2014

Következő cikkben egy legalább annyira fontos témáról lesz szó, mint a már nemrégiben bemutatott esküvői sminkek. Ezúttal a nagy napon viselt alkalmi és esküvői frizurákról lesz szó. Habár jócskán benne vagyunk a 2013-as szezonban, egy gyors áttekintés azonban nem árt, hogy tisztában legyünk a stílusok változatosságáról, méghozzá a haj hosszúsága és formája szerint is.

A rövid hajú és félhosszú hajú menyasszonyok idén legalább annyira tündökölhetnek, mint hosszú hajú társaik. A vintage stílus jegyében húszas évekbeli gatsby frizurák, marcell hullámok, és a laza tarkó kontyok a jellemzőek, melyeket különféle elegáns hajpánttal, bross csattal és csipkés hálós fátyollal kombinálhatnak. Mint egy időutazás úgy köszönhetnek vissza dédanyáink alkalmi frizurái egy korhű vintage esküvőn.

Hosszú hajú menyasszonyok fonatban gazdag frizurák közül választhatnak, a legkülönfélébb változatok is előfordulhatnak, nincsenek szabályok parkettától a halszálkáig, lazán vagy szabályosan, egyben vagy csak részben, pántként funkcionálva. Virágokkal gazdagon díszíthetjük a hajzuhatagot, így a természetes szépség dominanciája is érvényesülhet, mintha a menyasszony egy földöntúli szépségű tündér lenne. Naturális stílusú esküvőknél, pedig kihagyhatatlan az élővirággal ékesített hajkorona

Mindazonáltal szót kell ejteni a változatos jellegű kontyokról és fél kontyokról is, melyek lazán, a tarkón rögzítve mutatnak legszebben. Inkább göndörök és hullámban gazdagok, minthogy egyenes hajból alakítsák ki a frizurákat. Különféle trükkös csavarásokkal és kreatív fonásokkal is kombinálhatóak a természetesség jegyében.

Viszont kontyokból idén az elegánsabb, erősebben rögzített változatok is divatosak, a lényeg, hogy az összhatása legyen természetesen üde jellegű, uralkodjon a harmónia eleganciája egy jól megválasztott ruhával és sminkkel egy kellően kigondolt stílussal és helyszínnel, akkor nem lehet probléma.

Beletekintvén a 2014es esküvői frizura trendbe, több változásra is felfigyelhetünk. Habár a vintage részben még mindig marad kiegészítők terén, de a frizurák sokkal lazábbak és természetesek, ugyanakkor kissé szigorúbb képet fognak mutatni. Hogy hogyan lehetséges ez? Visszatérünk a göndörség és loknik világából az egyszerű sima egyenes frizurára. A kontyok és félig feltűzött kontyok is, azáltal hogy egyenes hajból készülnek, erősebben kell majd rögzíteni őket a fejtetőhöz. Így letisztultabb és rendezettebb hatású is lesz.


A sminkek szintén a természetesből átváltanak a merészebb és erőteljesebb tónusokra. Persze nem fognak eltűnni teljesen a hullámos és göndör frizurák sem, de kevesebb csavart és játékot láthatunk, inkább az egyszerű, de nagyszerű vonalát követi a trend rövid és hosszú fazonnál is. A csillogást és tartást különféle termékekkel biztosíthatjuk a nagy napon, valamint célszerű festeni is előtte pár nappal, ha már festett a hajunk, hogy minél fényesebb legyen.

A jövő év, ha sok újdonsággal nem is, de mindenképpen letisztultabb hajkölteményekkel találkozhatunk, melyek klasszikus egyszerű vonásokat jellemeznek, viszont kiegészítők terén a modern megoldások igazi 21. századi dívát varázsolhatnak a jövő aráiból 2014-ben.

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com