2013 esküvői meghívó trend

Az esküvői meghívó olyan, mint az épület lekicsinyített mása, a makett: már magában hordozza a fő stíluselemeket, a hangulatot és a design-t, de majd csak a végeredményben

Így hát fontos, hogy gondosan válasszuk ki a szövegét, stílusát, hogy harmóniában legyen a későbbi menyegzőével, de ugyanakkor különleges, egyedi és figyelemfelkeltő is legyen egyszerre.

A 2013-as esküvői meghívók trendjei nem meglepő módon hasonlóan fognak alakulni, mint az esküvői trendek. Ez annyit tesz, hogy a színvilágot illetően itt is nagy hangsúlyt kap az üde és tiszta menta zöld, az élénk és fényűző smaragdzöld és a szivárvány játékos, pajkos színei.

Ha kevésbé a színekre, mint inkább a mintákra helyeznénk a hangsúlyt akkor a vintage stílusú, rusztikus esküvők elegáns csipkemintáit is bátran lehet alkalmazni a meghívókon. A nosztalgikus díszeket kombinálhatjuk barnás, esetleg szürkés árnyalatú háttérrel is, így még jobban előidézve 30-as évek hangulatát. Mindemellett a stílus kedvelt formái még a madarak, faágak virágokkal, tollak és madárkalitkák, amik friss, tavaszias hangulatot kölcsönöznek meghívóinknak. Ezeket a formákat leginkább olyan levegős színekkel érdemes társítani, mint például a világoskék, halvány rózsaszín, törtfehér, vajszín, lila, világosbarna és fűzöld.

Csipke a meghívón

Szintén nagy visszatérő az art deco is. A stílus semleges tónusát leginkább feketével érdemes párosítani. Az erős kontraszt, és a tiszta színvilág visszaidézi az 1920-as évek dzsesszkorszakát és a Gatsby időszak varázsát. A stílust egyenes vonalak, geometrikus minták jellemzik, bár a szecesszió hullámzó, kígyózó vonalai is olykor-olykor feltűnnek, így meghívóinkon is nyugodtan alkalmazhatjuk őket. Az art deco a 20-as években a luxus és elegancia képviselője volt.

Kempinges, táborozós témát is választhatunk meghívónkra. Jellemző vonásai a rajzolt fák, levelek, vagy akár magának a fakéregnek, erezeteinek mintáját is betehetjük háttérként. Remekül beharangoznak bármilyen szabadtéri, természetben megrendezett menyegzőt. Azonban ha az esküvő maga is kemping stílusú (tehát a vendégeknek ajánlatos hálózsákot, sátort hozniuk, mert szabadég alatti, többnapos lagziról van szó) akkor ne felejtsük el feltüntetni a szükséges kellékeket a meghívón.

Esküvői meghívó inspirációk:Akik kevésbé konkrét mintákat szeretnének megjeleníteni, azok is bőven válogathatnak a különböző cikk-cakkos, pöttyös, szalagos, növényi ornamentikás, virágos, kacskaringós, vonalas, geometrikus díszítő elemek között. Tökéletes megoldás, ha az esküvő „poénját” nem akarjuk lelőni és csak a hangulatkeltés a célunk. A pöttyös, virágos, élénk színű meghívók a vidámság hangulatát árasztják, míg a szalagos motívumú, mélyebb színű kártyák a romantikus és az elegáns stílust tükrözik.

Egy teljesen egyszerű meghívónak is megvan a maga bája. Nem feltétlenül muszáj nagy volumenűnek, kreatívnak lennie ahhoz, hogy hasson. Ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több! Így éppen elég, ha a fehér háttérre akvarellfestékkel ráfestetünk egy-egy virágmintát, ami összhangban van esküvőnk színeivel. De elrendezhetjük úgy is a festett virágokat, hogy ne csak a színvilágukkal, de formáikkal is idomuljanak menyegzőnkhöz.

A meghívók számtalan formában érkezhetnek el a vendégekhez. Ahány stúdió annyi újdonság, azonban az alapformák nem változnak.
A legáltalánosabb forma az egyszerűbb, egylapos kártya. Díszíthetjük a tetején egy masniba kötött selyemszalaggal is. Szintén hagyományos megjelenésű a félbe hajtogatott, álló vagy fekvő meghívó. Az első, felületi oldalára felkerülhet a Meghívó felirat vagy a két házasulandó neve (akár fényképeikkel kiegészítve) illetve a díszítő elemek. A belső oldalon szerepel maga szöveg, az idézet, a helyszín és az időpont. A hosszabb szövegek közvetítésére a legmegfelelőbb az álló vagy fekvő, francia hajtogatott meghívó, aminek még a hátoldala is szerkeszthető, így akár mind a 6 oldalra írhatunk. Különleges a vágott meghívó is, ami egyedi és meglepő hatást kölcsönöz. Meghívónkat tekercsformába is tekerhetjük, amit ízlés szerint átköthetünk selyem szalaggal, betehetjük egy áttetsző organzazsákba vagy egy palackposta hangulatú üvegcsébe is.

Feldobhatjuk a meghívónkat, ha például a négyzetes karton kártyára vagy a francia hajtogatott meghívó belsejébe pausz papírt teszünk. Erre kerülhet a két név, vagy az idézet, magához a meghívóhoz, pedig egy impozáns, szatén szalaggal rögzíthetjük. Természetesen lehet tekercs formája is.

A 2013-as év meghívó trendjeinek elegánsabb, hagyományosabb formái, díszítőelemei közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Ha mégsem, akkor természetesen lehet szemezgetni az előző évek trendjeiből is (hiszen a divat csak irányadó, nem kötelező).