Christopher Garren's esküvői torta csodái

Ezúttal Orange County-ba teszünk egy kisebb kirándulást. A chopper motorok szerelemeseinek nem lehet idegen a környezet, mi most mégis egy itthon ismeretlenebb területére kószálunk.

Itt dolgozik ugyanis a Christopher Garren’s Cake csapata nemzetközi elismertséget garantáltan egyedi és a részletekre kiemelt figyelmet fordító csapata. A rendeléstől a kivitelezésig mindent profi módon dinamikusan kezelnek és kiviteleznek. Sikere kulcsát természetesen senki nem adja ki kezéből, azonban a csapat felépítését megvizsgálva a folyamatok működésébe betekintve ennek a szakmának is a velejébe láthatunk.

A cég történetét csak nagy vonalakban ismertetem, megérne ugyanis egy regényt a kalandos út. 2001-ben nyitotta meg kapuit (Kalifornia) Newport Boulevard-on, majd 2009-ben átköltöztek a déli partvonalra Costa Messára. Ezt követően rengeteg tévéműsor, és cukrász verseny győzelmével bír a team.


Lássuk, hogy épül fel egy Christopher Garren’s-féle esküvői torta. A kezdetek, a kapcsolatfelvétel, közvetlenül és azonnal megindul a tervezés a pár igényei szerint. Légyen bármiről szó, klasszikustól extravagáns dologig. A folyamat skiccekkel kezdődik, hogy aztán megfeszített munka árán gyakran a valóság illúzióját keltő mégis – vagy éppen ezért – hihetetlen alakot öltsön. A megrendelések gyakran – az esetek többségében – új megoldások kidolgozását igénylik. Szabadkézzel festés, cukorvirág készítés és még számtalan egyedi technikát vallhatnak önmagukénak, melyet saját cukrász kurzusaikon igyekeznek megtanítani mindenkinek, aki szeretné elsajátítani az alapokat.

Ez a csapat tagjait épp ezért elsősorban nem mesternek, művésznek, kutatónak, mégis valami könnyed véletlen furcsa játéka okán tanulóknak tekinti. Ez fiatalos lendületük és profi kivitelezésük kulcsa. Hétköznapi egyszerűbb feladatokkal azért nem is nagyon találkoznak, mert megrendelői körük az extrém megoldásaikkal elégedett ügyfeleik számával arányosan folyamatosan bővül.

Kínálatuk rendkívül változatos eljegyzési torta, vőlegény torta, legény-leány búcsúra, valamint különböző eseményekre, rendezvényekre készítenek egyedi elgondolású édes parti falatokat és mini tortákat is.

A tulajdonos Chris Russom, pályáján rengeteg munka terén szerzett tapasztalatokat, ám a tortakészítés gyerekkorától vonzotta. Az útja során felhalmozott tudása meghozta eredményét és egy kísérletező szellemű cég tulajdonosává lett.

Marjorie Chua dekoratőrként, a hihetetlen erő és jókedv felelőse a teamben megoldásai találékonyságában és egyedi ötleteiben a team másik oszlopos tagja. A hölgy számviteli területről érkezett, valahol érthető, hát, ha az újdonság keresése csábítást jelentett számára.

Mindketten rengeteg versenyen indultak és nyertek többször is. Ilyen példának okáért a Food Network Cake.

Kristen Motooka több pozícióban is helyt áll a teamben, díszítésektől egészen a kapcsolattartásig minden feladatkörben felelősséggel dolgozik.

Juan Carlos Pena pedig rugalmas természetű kreatív grafikák, és sok más csodálatos képessége segítségével vívta ki helyét a csapatban.

Fontos tudni, hogy ez a csapat nemzetközileg elismert, az élvonalba tartoznak a tortakészítés terén. A stílusuk, tán vitatott lehet, mégis ők vállalnak szakítani a hétköznapok trendjével, ami itthon egyáltalán nem jellemző. Ez egy nehéz szakma, nők és férfiak acélidegeit teszi próbára megrendelésről megrendelésre a kihívás. A kérdés pedig adott, miért vállal ez a csapat akkor mégis olyan megbízásokat, ami – szinte kivétel nélkül – az ismeretlenbe vezet? Egy idézettel szeretnék választ adni.

Christopher Garren’s esküvői torta csodáiból:


„Nem tekintgetünk sokáig a múltba. Megyünk tovább, előre, új kapukat tárunk ki, új dolgokat teszünk, mert kíváncsiak vagyunk, és a kíváncsiság vezet új utakra minket.” Walt Disney

Forrás: http://www.christophergarrens.com