Esküvői smink trendek 2013

A legfontosabb dolgok egyike a smink, legalábbis az esztétika és az egészségügy tekintetében. Furcsa helyzetbe keveredtem pár napja, a sminkelés iránt más férfiakéhoz hasonló érdeklődést (nagyjából semmilyet) mutató párom jó pár érdekes kérdést tett fel a témával kapcsolatban.

Milyen érdekes, bár teljesen más szempontok vezérlik férfitársainkat, mégis van, aki őszinte céltalan érdeklődéssel viseltetik a női praktikák felé. Részben az ő érdeklődését kielégítendő néhány alapinformációt is megemlítenék ezzel kapcsolatosan.

 

Diszkréten elegáns smink

 

Az első szempont az alany – esetünkben –, az ara arcformája. Nyolc alapforma létezik, egy profi sminkes ezek alapján tervezi meg a smink jellegét. Az arányok felállításával meghatározható, mi a legesztétikusabb az arc arányaihoz igazítva. Az alapozó felvitelét követően pedig indulhat a munka. Itt azonban nagyon oda kell figyelni, milyen összetételű alapozót használunk. Irritáció vizsgálat, fojtó hatás, ezek mind fontos kényelmi és egészségügyi szempontok, amikről célszerű sminkeseknél tájékozódni.

 

 

A 2013-as trendek a lágy pasztellszínek reneszánszát jelentik. A natúr, természetes hatástól a kicsit extravagánsabb színvilágig kizárás nélkül a sminkelés szerinti korlátoktól eltekintve – terjed a skála.

 

 

Chanel esetében a szabályos vonások játéka dominál, az összes elképzelhető lehetőséget végigjátszva. Lancome, Emma Watson ötlete és tervezése világosan megmutatja a gyermeki (nem gyermeteg!) játékát, a tavasz és a szerelem kombinációjában. Mindez az élénk mégis minden bőrszínhez kiválóan alkalmazható összeállítást hozott.

 

 

Mivel az idei év színe a zöld így sminkben a menta, és a zöld egyéb harmonikus árnyalata kiváló ötletet jelent az ara megjelenésétől, személyiségétől és alkatától függően. Ugyanígy a füstös hatású szemek a macska jellegű sminkek és vörös, piros és a nagy szezonját élő rózsaszín ajkak, jól megválasztott kombinációban nagyon kellemesek tudnak lenni. A naturális hatások kedvelőinek a jól megválasztott, egyenletesen felvitt alapozó kulcsfontosságú.

Ízelítőül néhány idei menyasszonyi smink:

Képek forrása: pinterest.com