2013/14 őszi téli menyasszonyi ruha trendek - Minimalista elegancia

A csodás csipkék, a nőies virágok, a vintage világa mellett idén ősszel a minimál stílus rajongói sem fognak csalódni, ugyanis ez az irányzat is megjelenik majd a fő trendek között, finom eleganciát biztosítva az egyszerűbb vonalvezetés kedvelőinek.

A minimál stílus az egyszerűséget és a letisztultságot részesíti előnyben, nem a részletekbe menő díszítések, hanem sokkal inkább a mesteri szabás adja a ruha szépségét és különlegességét.

Amsale

Az alkalmazott, leginkább derékban karcsúsított szabásvonalak hagyják érvényesülni a tartással bíró, diszkréten fényes selyemanyagok szépségét, amit a fantáziadús hajtások még tovább fokoznak.

A minimál stílusú ruhák között, többségben vannak, a váll nélküli szív alakú kivágással megálmodott modellek, de találunk aszimmetrikus vállmegoldást, vagy magasabban záródó fazonokat is.

Oscar de la Renta

E stílus legkiválóbb képviselőinek egyike, az 1939-ben született, venezuelai és amerikai származású Carolina Herrera, aki kivételes és rendkívüli stílusérzékkel megáldott tervezőnő. Ruháit first ladyk viselték és viselik a mai napig, Jacquline Onassistól, Michelle Obamáig. Menyasszonyoknak szánt kollekciója különösen elegáns és nagyvilági, mellőzve minden cikornyát és túldíszítettséget. Idén a 40-es évek glamourjának világa is inspirálta, amit lefordított és interpletált a modern kor ízlésének megfelelően.

Carolina Herrera

A nemes egyszerűséget és időtálló szépséget megtestesítő ruhák csodás kiegészítői lehetnek, az idén szintén nagy divatnak számító drágakövekkel vagy kristályokkal kirakott, fehéres-ezüst esetleg bronz színben tündöklő ékszerövek.

Nagyon szép példát láthattunk erre Dennis Basso sellő fazonú ruhájánál, ahol a tervező a természetes derékvonalat tökéletesítette és emelte ki egy kövekkel kirakott övvel, ugyanakkor az angol Temperley divatház ezzel a nagyszerű kiegészítővel a hosszú egyenes fazont az ideális homokóra fazonná transzformálta.

Dennis Basso és Temperley

Romona Keveza és Lazaro tradicionális A-vonalú ruháihoz választott díszített övei pedig egy kis extra pezsgést adtak az egyszerű formához.

Romona Keveza és Lazaro

A minimál stílusú ruhákhoz, válasszunk élénk piros, szájhangsúlyos sminket, a szemünket csak leheletnyi szemfestékkel árnyékoljuk és inkább csak a szemöldök vonalát erősítsük meg egy kicsit barna szemöldök ceruzával, így tökéletes összhangot tudunk teremteni az öltözék és a külső megjelenés letisztultságával.

A teljes outfit, a helyszín, a csokor és az egyéb dekoráció világát is hangoljuk a minimál stílushoz, és soha ne feledjük az örök érvényű mondást: "A kevesebb mindig több."