Igazi nászajándék különlegesség: esküvői festmény

Ajándékot adni sohasem egyszerű. Legyen szó születésnapról, névnapról, házassági évfordulóról vagy bármilyen más alakomról, egy kreatív és egyedi ajándék kiválasztása általában sok időt, energiát és gondolkodást vesz igénybe.

Egy nászajándék kiválasztásakor ez megduplázódik, mivel nem szerencsés, ha a jegyespár kap hat étkészletet, három turmixgépet vagy öt kávéfőzőt. Pont emiatt vált szokássá a legegyszerűbb megoldás: pénzt adni ajándékba. Azonban ha személyesebb, de ugyanakkor egyedi ajándékot szeretnénk adni, akkor nincs is jobb választás, mint egy esküvői festmény!


Egy esküvői festményhez nem szükséges a párnak modellt állnia, de még csak tudnia sem kell róla. A lényege, hogy a kép egy fotóról készül el, így hatalmas meglepetést szerezhetünk az ifjú párnak. Csináltathatjuk az esküvő után, de kiválaszthatunk egy, a párra jellemző, talán egyik kedvenc fotóját is, amit a festő olajfestékkel vászonra visz. A képre írattathatunk egyedi szöveget, megválaszthatjuk a festői stílust és a méretet is, be is kereteztethetjük, és egyedi elképzeléseinkkel is személyesebbé tehetjük.

A festményen kívül készíttethetünk grafikát, posztert is. Emellett adhatunk ajándékba a jegyespár fotójával ellátott egyéb ajándékokat, például fotókristályt vagy fotógravírozott tárgyakat. Csináltathatunk fotómozaikot, amikor 100-200 képből áll össze egy teljes kép, így a pár külön és közösen eltöltött életének képei adhatják ki a kiválasztott, nagy esküvői képüket.

Az esküvői festmény azért is jó ötlet nászajándékként, mert a pár legboldogabb napját örökíti meg, amikor ráadásul még a legcsinosabbak. Ha kifüggesztik a falra, mindig, még talán a házasságuk rosszabb pillanataiban is emlékeztetni fogja őket arra, hogy milyen boldogok és szerelmesek voltak azon a napon. Öregkorukban órákig fogják nézegetni a festményt és közben nosztalgikusan fogják felemlegetni a rég elmúlt időket, élményeket. És, ki tudja, egyszer majd talán az ük-ük-ükunokáink meg fogják látni a képet a többi nagy ős portréja mellett, és elkezdenek nyomozni utánunk - hogy kik voltunk, mit csináltunk és hogyan éltünk.