6+1 legjobb játék lánybúcsúra

Vajon mi kell egy igazi, fergeteges lánybúcsúhoz? Hogyan tehetjük felejthetetlenné a menyasszony utolsó, szingliként eltöltött estéjét? Most összegyűjtöttük a legmulattatóbb játékokat, hogy a hangulat garantáltan a tetőfokára hágjon.

Az esküvőt megelőző lánybúcsú mindig nagy élmény. Hivatalosan ez a menyasszony utolsó estéje arra, hogy elcsábítson férfiakat, érezze a hódítás örömét, az egyedülálló lét utolsó leheletét. Nem hivatalosan a lánybúcsú egy orbitális buli a közeli barátnőkkel, amikor a menyasszonyt kicsit lehet cukkolni, közben hatalmasakat nevetni, felidézni a régi, együtt töltött idők szép (és kevésbé szép) emlékeit, pillanatait. A különböző feladatok is csak ezt a hangulatot fokozzák és még jobban felpörgetik a bulit!
 

Lánybúcsú

1. Szerelmi vallomás

Egyik kedvelt elem, ha a búcsúztató lányok által megadott szavakból a menyasszony szerelmes verset, vallomást alkot. Különböző módon történhet: mindenki összeír egy-két szót és bedobja egy kalapba, az ara kihúz párat és beépíti a vallomásba. Lehet úgy is, hogy a menyasszony elkezdi a verset és a barátnők egymás után kiáltanak be egy-egy szót. Akkor a legnagyobb a mulatság, ha a legkülönfélébb szavakat választják ki, mint például szalmaszál, atomrobbanás, szívószál, turmix, csiga, nátha, rőzse stb. Milyen romantikus lehet egy cipőfűzőhöz balladát szavalni!

2. Férjismereti teszt

Vicces és kreatív játék a Férjismereti teszt. Lényege, hogy a barátnők próbára teszik az arát, mennyire ismeri vőlegényét. Különböző, csavaros, agyafúrt kérdéseket tesznek fel a jövendőbeli férj szokásairól, tulajdonságairól, hóbortjairól. Ilyen például, hogy milyen zoknit viselt, amikor először találkoztak, hány tömött foga van, mi az első név a telefonjában, mi volt a jele az oviban. Fontos, hogy a barátnők ismerjék a válaszokat, hiszen ha a menyasszony helytelenül felel, akkor a büntetése: egy feles! Annál nagyobb a mulatság, minél kevesebben ismerik a válaszokat a kérdésekre, így az ara a játék végére biztonyosan enyhén „mosolygós” hangulatba fog kerülni!

 

Beszédes torta - Nike helyett Mike

3. Erotikus feladatok

Egy-két erotikus, szexis feladat szinte minden leánybúcsú alapkövetelménye. Természetesen itt is vannak fokozatok. Talán az egyik legkevésbé merész játék, az uborka óvszerbe öltöztetése. Bevállalósabb menyasszonyok árulhatnak az utcán erotikus süteményeket is, így a jó hangulat mellé társul egy kis bevétel is! Az utcán elhaladó gyanútlan úriemberek bizonyára örömmel fognak venni egy-egy melles, akarom mondani meggyes muffint! Ezen kívül etethetünk a menyasszonnyal tejszínhabos banánt, vagy különleges, erre az alkalomra készíttetett tortát is! A hatás egészen biztosan nem marad el.

4. Találd meg a pasit!

Ezt a feladatot végrehajthatja a menyasszony egyedül is, de lehet belőle egy „versenyt” is csinálni az egybegyűltek között. A játék lényege, hogy kártyákra fel kell írni különböző férfi típusokat, például kopasz, magas, szakállas, pulóveres, meleg, duci stb. Az így kiválasztott hímegyedeket majd a szórakozóhelyen kell megkeresnie a lányoknak vagy a menyasszonynak és kicsalni belőlük egy puszit. Aki nyer, az mer, ráadásul iszik!
 

Egy fénykép felér ezer szóval…

5. "Én soha..."

A titokzatos nevet viselő játéknál mindenki körbeül, és mond egy-egy mondatot „Én soha…” kezdettel. „Én soha nem csaltam meg a barátomat.” „Én soha nem voltam benne egy éjszakás kalandban.” „Én soha nem jártam nálam fiatalabb férfival.” Aki már csinálta bármelyik elhangzott mondatot, annak, nincs mese, innia kell. Érdemes ilyenkor figyelembe venni egymás múltját is illetve extrém dolgokat kiötleni, nehogy a behűtött pálinkánk magányosan dideregjen a frigóban!

6. Telefonkönyv

Amikor már elfogyott néhány üveg „gyömbérszörp”, akkor jöhet életbe a játék, amihez mindössze egy telefonra, telefonkönyvre és nagy adag bátorságra van szükségünk. A jövendőbeli feleségnek fel kell hívna egy idegent, akinek ugyan az a neve, mint a vőlegényének és különböző feladatok elé állítania a „Kiválasztottat”: pl.: szerelmes verset írattatni vele, közölni kell vele férjhezmeneteli szándékát vagy meg kell tőle kérdezni azt, hogy miben rejlik a jó házasság titka. Remélhetőleg választottunk is benne lesz a játékban és csak emelni fogja a búcsú hangulatát.
 

Egy fergeteges éjszaka


+1: Klasszikus társasjátékok kicsit másképp

A hagyományos, gyerekkorunkból jól ismert társasjátékokat is új köntösbe lehet burkolni némi plusz, kreatív ötlettel. Az Activity-t játszhatjuk saját magunk által kreált kártyákkal, amiken a menyasszonnyal kapcsolatos dolgok, témák állnak - például expasik, tárgyak, rá jellemző tulajdonságok, stb. A híres betűjátékot, a Scrabble-t is fel lehet dobni, ha csak egy adott, kiválasztott témából lehet kitenni a szavakat. Az erotika itt is nem csak megengedett, de szerfelett ajánlott!

A lánybúcsúkon az a lényeg, hogy a barátnők megünnepeljék a menyasszony boldogságát, és alaposan kitombolják magukat, mielőtt még „hivatalosan is házastárssá nyilvánítanák”. Úgymond ez is egy záró epizódja az addigi életének, egy korszak lezárul. Ezen túl már csak az arán és az ünneplőkön múlik, hogy mennyire lesz vad, jobb esetben felejthetetlen a „vígasság”. Csak aztán nehogy másnap reggel, enyhén kótyagos állapotban, memóriazavarokkal küszködve így ébredjünk:
 

A reggel...

Képek forrása: www.pinterest.com