Köszönetajándék variációk

A nász- és köszönetajándékok ötlete nem újdonság, céljuk első sorban emelni ünnep fényét. Épp ezért megválasztásuk különösen kényes feladat. A nászajándék általánosan olyan ajándékok összessége, amik egy új élet, az új házasság életét segítik meg az elindulásban. Lehet ez háztartási gépektől kezdve a legkülönfélébb ruhadarabokon át az egészen meglepő apróságokig bármi.A köszönetajándék viszonylag új jelenség itthon, mégis nagyon kedves szokás, és

A lényege az „apróság” jelzőben keresendő. Ehető ültető kártya, vagy épp névre szóló, apró pálinkásüveg, esetleg néhány jól elkészített macaron – ez utóbbi megrendelését célszerű több cukrásszal rendelkező üzletre bízni.

Ötletes bír lenni egy szép kendő, vagy szalag, vagy bármi olyan, ami a dekoráció részét képezi, mégis a vendégeknek szól. Fontos, a dekoráció az esetek többségében nem köszönetajándék. A köszönetajándék jellemzően feliratozott kivéve a sütik esetében, ott csak elvétve darab (kivéve a sütik esetében, ott csak elvétve fordul ilyesmi elő).

Macaron, ahogy a franciák szeretik és mini trifle rétegezve


A köszönetajándékot kellemes és hasznos kombinációban lehet ültető kártyaként használni. Példának okáért csokoládéból készített ültető kártya – mert ilyen is van – szellemes és finom megoldás.

Köszönetajándék ötletek:
 

Ha pedig maradandó ajándékot szeretne a pár a násznépnek adni, úgy gravírozott, egyéb módokon megjelölt apróságokat is lehet adni. Az ötletek száma itt is végtelen. Kiváló ötlet lehet egy ügyesen szalvétagyűrűnek használt karkötő is.

Ezek az ajándékok arra szolgálnak, hogy a násznép és a pár lehetőség szerint addigi közeli viszonyukat még szorosabbra fogják.

Köszönetajándék variációk

Tengerentúli trendeket nézve és főleg a tematikus stílusú esküvőknél lehet igazán egyedi dolgokra bukkanni. Mexikó, Olaszország, Kanada mind rendelkezik jellegzetes étel és ital különlegességgel, melyeket nyugodtan fel is használhatunk köszönet ajándéknak.

Történelmét tekintve már régóta létezik, még Viktória királynő is kedveskedett vendégei, rokonai számára ajándékkal (hímzett legyező) habár azokat még eljegyzési ajándékoknak nevezték el.

Köszönetajándék ötletek

Egy biztos a legkedvesebb köszönet ajándékok talán azok, melyeken érződik a pár stílusa, ha természetkedvelők, ha művészet, vagy a kedvenc édességüket ajándékozzák vendégeik számára, mellyel tisztelegnek előttük és megköszönik az esküvőn való részvételüket, valamint hogy osztoztak az örömükben a nagy napon. Eme tárgyi jellegű csekélység örökérvényű ereklye maradhat melyre, ha csak rápillantanak a jövőben, eszükbe juthatnak a legszebb pillanatok.Köszönetajándék tasakok:

 

 

Forrás: Letitia Baldrige – Legendás Esküvők, Strictly Weddings, Pinterest.com