Esküvői díszkivilágítás I. rész - beltér

Az esküvői fogadásnál általában a romantika és az elegancia a lényeg, azonban az este előrehaladtával az éjszakai buli alatt a terem menő diszkóvá válik. A két hangulat összeegyeztetése nem a dekoráción vagy az esküvő témáján, mint inkább a világításon és annak kompozícióján múlik. Hogyan érhető ez el? Nos, ahogy a harcias sebész mondaná, vágjunk bele!


A legtöbbször használt mennyezeti dísz a középpontból lelógó, sátor vagy félsátorszerűen aláhulló, fehéres vagy narancssárgás fényfüzér. Csillogó kristálycsillárt is helyezhetünk középre, ahonnan a fénysorok kiindulnak. Egyszerűbb, de szintén elegáns megoldás a magasabb belterű helyiségeknél, ha az égősorokat vízszintesen kifeszítjük. Erre akaszthatunk akár virágokat és egyéb lógó dekorációkat is. A világítás másik romantikus módja, ha a terem különböző pontjain felállított kandeláberek szolgáltatják a fényt az esküvői vacsorához. A sokkaros kivitelezésűekre ráakaszthatunk viharlámpákat, lampionokat is.
 


A romantikus esküvők szintén kedvelt eleme a fényfüggöny. A főasztal mögött háttérvilágításként szerepelhet önmagában, egy függönyt előtt vagy egy áttetsző anyag mögött. Népszerűségét annak köszönheti, hogy ezek a kis égők úgy fénylenek, mint a csillagok az éjszakai égbolton. Összefogva és kiengedve egyaránt roppant figyelemre méltó elemei az esküvőknek. Alkalmanként dekoratív elrendezésben teszik fel az anyagot, amit csak itt-ott világít meg egy-egy lámpa. Divatos még az asztalszoknyájába rejtett apró fények használata is.
 


A fényfüggöny még alkalmas egy tágabb helységben a kisebb területek elhatárolására. Elkülöníthetjük egymástól a táncteret és vacsorateret vagy kialakíthatunk kisebb fülkéket a bárpult, a gyümölcsös, a süteményes és a tortás asztalok számára. Mindemellett díszíthetjük fényfüzérekkel a korlátokat is. Oszlopokat is kivilágíthatjuk spirálisan tekeredő égősorokkal, de használhatunk fényhálókat is, amik modernebb hatást kölcsönöznek.
 

Kivilágított oszlopok
 
Megvilágított lépcsőkorlát


Dekorálhatjuk esküvői fogadásunk bejáratát is fényekkel. Használhatunk gyertyákat, mécseseket. A kaput díszíthetjük fényfüzérekkel, az ajtókra, pedig égősorokból formázhatunk mintákat, mint például egy szívet vagy a pár összeolvadó monogramját. A ház és a kapu közötti részt ékesíthetjük áthidaló, sátor alakú fényfüggönyökkel is.
 

Bejárat kivilágítása


Extravagáns hangulatot érhetünk el a falakba, mennyezetbe, sőt a virágok szirmai közé rejtett LED fényekkel, spotlámpákkal! Ilyenkor a fényforrás láthatatlan, így megváltoztathatjuk a fal színét, kiemelhetjük az asztalok közepén álló csokrokat. Egyedi és kreatív megoldás, ha összegyűjtünk néhány szép formájú üveget és belerakunk színes égősorokat, amik a mennyezetről ereszkednek alá. A fergeteges bulit a váltakozó színű és intenzitású mozgó fények, lézershow, padlóba épített, felfelé szökő hangulatvilágítás, esetleg a diszkógömb indítja be.
 

Rejtett és ötletes világítás
Extrém világítás


Bár nem függ egyik a másiktól, nem árt, ha a díszvilágítás megtervezésekor figyelembe vesszük esküvőnk témáját, és itt-ott beleépítjük a színvilágát. Finomabb lesz az összhang, ha a falak megvilágítása rímel a virágok színeivel. Ugyanakkor, tekintve, hogy hangulatvilágításról van szó, könnyedén befolyásolhatjuk a hangulatot azzal is, ha a fényeken változtatunk. A mélykék, vörös vagy rózsaszín fények fokozzák a pár keringőjének meghittségét.
 

Lézershow az esküvőn

 

A fénytechnikánál érdemes egy arra alkalmas szolgáltató segítségét kérni. Nem csak technikailag nagyobb a szakértelmük, de egyedi ötleteikkel még különlegesebbé tehetik menyegzőnk napját. Elterjedt szokás a különböző minták, monogramok, nevek kivetítése a táncparkettre, illetve a háttérdíszítésre a főasztal mögött. Ügyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba a fényekkel, nehogy elvonják a figyelmet a nagy eseményről.
 

Kivetített nevek


Képek forrása: Pinterest.com