Esküvői díszkivilágítás II. rész - kültér

Egy kertben, parkban megrendezett fogadás különlegessége a természeti szépségek kiemelésében, hangsúlyozásában rejlik. Ezek a különböző apró égősorok hangulatos fényeikkel mesebeli erdővé varázsolják a helyszínt. Mintha csak milliónyi pici tündér figyelné az eseményeket a fákról, akik titkon különböző fondorlataikkal segítették, hogy ez a csodálatos nap létrejöjjön.

Fények a szabadban 


Egy szabadtéri környezet számtalan lehetőséget kínál ahhoz, hogy esküvőnk felejthetetlen élménnyé váljon. A fák törzsére spirálisan feltehetünk égősorokat, amik aztán a kisebb-nagyobb ágakon szétágaznak. A bokrokat és cserjéket szintén feldíszíthetjük fényhálókkal. Az égőket összefogó huzal eltűnik a növény levelei között, így csak a pislákoló, sejtelmesen világító fények csillogása látszik.
 Az elegendő fény szolgáltatása és a romantikus hangulat összeegyeztetése nem egyszerű feladat, különösképpen egy kültéri menyegzőn. A fényfüzérekkel kiemelhetjük a vacsoraasztalokat és a táncparkettet, a kevésbé fontos területeket hangulatvilágítással tehetjük meghitté. Népszerű elem a fák ágai között kifeszített égősor. Önmagában állva megőrzi egyszerűségének báját, ugyanakkor dekorálhatjuk különféle díszítőelemekkel is. Akaszthatunk rá kristálydíszeket, amiken megcsillan a fény. Így nem csak esztétikusak, de növelik is a világosságot. A lelógó üveggömbökbe vagy üvegdobozokba rejtett gyertyák is bensőségesebbé teszik esküvőnk helyszínét. Ha több égősort kapcsolunk össze, akkor a kimaradó részeket beleilleszthetjük egy-egy befőttesüvegbe. Ezeket rögzíthetjük a huzalhoz, így a kifeszített égősor mellett a rajta függő befőttesüvegek is árasztani fogják a fényt.
 A fényfüzér mellett más megoldások is kedveltek az esküvőkön. A befőttesüvegek vonalát folytatva, lehet őket önmagukban is felakasztani egy-egy szál gyertyával a fák ágaira. Egyedi díszítéssel – például kaviccsal, csillámporral – kicsit megboldondíthajuk az összhatást. Elegáns, vintage stílusú esküvőknél felakaszthatunk csillárokat is, ezáltal kicsit meghökkentve a násznépet. A romantika fellegvára az úgynevezett „Függő fénygömbök” (Hanging light balls). A növényszárból font kötélből készült gömböt fényfüzérrel vonják körbe. Maga a gömb szinte egybeolvad az éjszaka sötétjével, a kis fénycsóvák így egészen rendkívüli látványt nyújtanak.
 

 

Extrém megoldások


A romantika mellett a pár sokszor szereti meglepni vendégeit. Ilyen a dekoratív, ugyanakkor bolondos megoldás, a magukban függő villanykörték is. A szemlélő számára egyszerre hangulatosak és megmosolyogtatók. Egészen extrém elemek közé tartoznak a belülről kivilágított és vállfákkal felakasztott ruhák vagy a villanykörtével kiegészített esernyők. Ez utóbbi nem csak roppant eredeti, de még védelmet is nyújt a délutáni napsütés és az esetleges eső ellen.
 

Esernyők az esküvői dekorációban


A földön elhelyezett dekorációról sem szabad megfeledkeznünk. Az aljnövényzetből itt-ott huncutul felbukkanó üveg benne a gyertyával a kellemes légkör megteremtésének egyik alapeleme. Ha esküvőnket tó vagy medence partján tartjuk, akkor az úszógyertyák és különleges formájú és színű lampionok is csak emelhetik menyegzőnk fényét. Mind a sátoros, mind a szabadtéri fogadásoknál és esküvőknél kedvelt szokás az odavezető utat papírtasakkal körbevett mécsesekkel, lámpásokkal megvilágítani. Ennyi szépség láttán a folytonosan rohanó, dolgozó ember nem is fogja észrevenni, hogy lassabban lépked, és közben elárasztja a nyugalom és béke érzése.
 

Világító üvegek 
Úszó lampionok
Az út kivilágítása

Képek forrása: Pinterest.com