Robin Martin tortakészítő kézműves alkotásai

Végezetül, de nem utolsó sorban a festői szépségű Minneapolisban található sikeres tortakészítő vállalkozásról szeretnék bővebben mesélni. A Gateaux Inc. egy multifunkcionális és professzionális vállalkozás. Vezetője Robin szakmáját tekintve nem éppen cukrásznak készült és sokáig nem is dolgozott ebben a körben.

Ő a fotózásban kereste a boldogulását, többek között esküvői portréfotózást is vállalt, de egy idő után már többre vágyott, mint beállítani a párokat és megnyomni a gombot a készüléken. Túl unalmas és monoton, ráadásul nem is volt a maga ura a Stúdióban.

Gateaux Inc.: Julia, Jenna, és Robin

Valamint a döntő érve művész ember lévén ez volt: „Belefáradtam abba, hogy egyedi és különleges pároknak átlagos esküvőik legyenek, sztenderd díszítésekkel és olyan tortákkal, amiket mintha a futó szalagon készítettek volna egy gépsoron.”

Különleges torták

Férje bátorítására rövid időn belül felmondott, és valami egészen másba kezdett, ami kreatív és inspiráló, művészi és sosem unalmas. A kezdetek nem voltak zökkenőmentesek. Egyszer meg is kérdezte férjét, hogy nem esztelenség és örült dolog tőle cukrászatot nyitni? Ő azt válaszolta, hogy nem őrült, hanem egy A típusú ember, aki ha valamibe belefog sikeres lesz. Így megkezdődött a felkészülés a családi vállalkozás, beindítására. Gyorstalpalón elsajátította a cukrászat alapjait, autodidakta módon szakkönyvekből, majd pár hónapra rá a fondanttal is elkezdett játszani, mint egy gyerek a gyurmával. Nem sokkal később már egy esküvői bemutatóra és nyílt napra készítette első tortáját, amit a nyilvánosság is láthatott. A „wedding store” annyira sikeres lett számára, hogy azon a napon rögtön 40 db esküvői torta megrendelést kapott. Ékes bizonyítéka volt már, hogy ideje belevágni a cég létrehozásába 1996-ban.

Kézműves remekek

Azóta megrendelések tucatjaival keresik meg nap, mint nap melyeket igyekszik is teljesíteni, de úgy, hogy a minőség ne csorbuljon, és tökéletes alkotások szülessenek meg a kezük alatt. Két munkatársával Juliaval és Jennával harmonikusan tud együtt dolgozni a műveken, míg férje és apósa a céggel és marketinggel foglalkozik, Jenna barátja biztosítja a kiszállítást és kézbesítést.

Egyedi és kompakt meghívó

Mint már említettem korábban, multifunkcionális a cég, hiszen a torták és kísérő édességek mellett meghívók tervezésével és kivitelezésével is foglalkoznak méghozzá eléggé magas minőségben mind a kivitelezést, mind pedig a stíluskövetést illetően is. Így egy olyan kompakt szolgáltatást képesek nyújtani, amivel csak kevesen rendelkeznek. Nem új keletű a dolog voltaképpen, csak a magas minőség biztosítása nem egyszerű lokalitástól függetlenül. Ők mégis bele mertek vágni, meghívót, menükártyát, ültető kártyát, ültetésrendet, és egyéb papír dekorációs eszközt is bármikor előállítanak kérésre adott stílusban és hozzá még az esküvői torta, vagy a köszönet ajándék sem lóg ki majd a koncepcióból.

Állatbarátoknak páros köszönőajándék és torta

Tortáik annyira aprólékosak amilyen itthon sehol sem tapasztalható, ízlésesek és egyediek különböző technikákkal. Különlegesek, hiszen a párok stílusát és ötleteit kombinálják az esztétikai érzékeikkel és minőségi kivitelezéssel. Festészet által ihletett, vagy éppen egy helyszínt megjelenítő torta egyszerre extrém és modern közben meg harmonikus és művészi és a legszebb az egészben hogy a művész ön maga örökíti meg fotón az alkotásait, melyeket végig csodálhatunk ízléses weboldalán.

Különleges kézműves torták

Tradicionálistól a meghökkentően különlegesig minden előfordul. Természetesen vőlegény torták, eljegyzési torták, babaváró és egyéb különleges eseményekre is vállalnak megrendelést. Hírük eljutott rengeteg médiumhoz, több tucat magazinban és műsorban is feltűntek. Az Amazing Wedding Cakes –ben is szerepeltek jó néhány alkalommal. Az Egyesült államokbeli top cukrászatok bemutatása a végéhez közeledik, pár tündérmesébe illő történetet osztottam meg az olvasókkal tele tanulsággal és izgalmas ötletekkel is, remélem.

Ruha ihlette csipke csodák


Párokkal és szakmabeliekkel is, hogy inspirálódjanak, próbáljanak felnőni a feladathoz, amit megkíván ez a szakmai szolgáltatás. A folyamatos fejlődés rendkívül fontos, hozzá az üzleti szemlélet, és az ügyfél centrikus hozzáállás. Még nincs késő a felzárkózásra, de ajánlatos mielőbb észbe kapni, hogy a minőségi professzionális szervezést mi is biztosítani tudjuk a pároknak, de ehhez innovatív és kreatív szolgáltatói partnerekre van szükség.

Kézműves eljegyzési torták

Akik pedig a minőséget szeretnék látni az esküvőjükön, jusson eszükbe miért adnak ki X összeget. Tervezés, szellemi érték, anyagköltség, eszközhasználat, minőség, egyediség, idő ráfordítás (mely legtöbb esetben 1 hetes, bonyolult tortáknál csak a kivitelezés 3 nap) és még sorolhatnám napestig a munkafolyamatok, mivel járnak, és főleg mi, mennyit kóstálhat.

Robin Martin kézműves remekeiből ízelítő:

 

Személy szerint úgy gondolom, ha képesek leszünk követni a nyugati mintákat, már ami a szolgáltatások minőségét és üzleti szemléletét jelenti, sok mindenre lehetünk képesek és meglehet egyszer majd rólunk is példát vehetnek külföldön.

Források:http://www.gateaux-inc.com/