Attraktív műsorszámok

Ma már számtalan módon tehetjük érdekesebbé saját esküvői programunkat egy lakodalom keretében. Nem feltétlen muszáj az étkezést helyezni a középpontba, bár hagyományosan szinte egy nagy evészetbe fullad az egész este, némi tánccal körítve, mert látszólag a nagy napon nincsen is több idő másra.

Esküvő a reflektorfényben

Azonban egy jól megszervezett esküvő egészen más képet mutathat. Külföldön mind a rendezvényszervezés mind pedig a programszervezés igen fontos jelentőséget kap. A párok igyekeznek színesen és egyedien szórakoztatni a násznép tagjait lehetőség szerint az egész napot vendégérkezéstől számítva egészen a hajnali zárásig. Hogy milyen módon is lehetne a lehető legtöbbet kihozni a nagy napból, erre azonban nincsen írásos bizonyíték vagy szabály, elég szubjektívak a lehetőségek. Mégis talán a stílus megahatározásakor már eldől, milyen atmoszférát teremtsünk meg a helyszínen. Évszak, napszak, ünnepek, maga a tematika, mely szorosan kötődik a párhoz, hiszen az a cél hogy a rendezvény is olyan legyen, mint ők maguk.

Ha elegáns, akkor luxust nem sajnálva, ha bohó, akkor laza, színes, ha extrém, akkor lehetőség szerint igazodva az extrém körülményekhez.

Itthon általában a ceremóniamesternek vagy vőfélynek a feladata szórakoztatni a népet, mint egy multifunkcionális egyén vicces és vendégszerető jellemmel megáldva igyekszik foglalkozni az egész vendégsereggel, miközben a pár is vált egy két szót minden jelenlévővel hogy fogadja a jókívánságot. Vőfély játékokat már ismerhetünk tojásgörgetéstől kezdve az esküvői kvíz és totóig. Érdekes elem lehet még a tombola, vagy kincskeresés is esküvői formában, hiszen játszani jó dolog és élvezetes kicsiknek és nagyoknak is. Zenéhez köthetően esküvői karaoke vagy karaoke verseny is elképzelhető a násznép tagjai között.

Vicces párjáték esküvőre

Esküvői karaoké buli

Ami voltaképpen az utóbbi években divatos lett, hogy különböző média személyiségeket is meghívhatunk az esküvőre, énekeseket és humoristákat, Stand Up Comedy előadókat, akik különleges műsorokkal dobhatják fel magán rendezvényünket az esküvő ideje alatt.

Táncok mellett különböző táncbemutatókat tarthatnak hivatásosok és közben táncoktatásra is mód lehet, hogy feldobjuk a hangulatot külföldön ez már bevett szokás, cirka 50 éve példaként említhetném a Dirty Dancing című filmet ahol hivatásos táncosok bemutatóját követően mindenki felbátorodhat egy kis mambóra.

Mambó bemutató

Táncok mellett bármilyen bemutató lehetséges, mixer show, lángnyelő, akrobatikus bemutató, különlegesebb zenés természetű bemutató melyeket fel lehet kérni egy-egy fellépésre. Mondanom sem kell nem olcsó az ilyen fajta szórakoztatás. Borkóstolás, különleges csokoládé bonbon-kóstolás még itthon is megoldható, de mind a szolgáltatás mind pedig a termékek minőségi árát illetően számolnunk kell plusz költségekkel.

Külföldön is mindez már bevett elem, viszont mindent nagyban kell elképzelni. Vagyis esküvőket fesztivál jelleggel is lehet tartani, különböző programokkal, főleg ha szabadtéren van az esküvő. Egy tágas ligetben cirkuszi sátrat állíthatunk fel és ugráló várat. Vidámparkban, állatparkokban is lehetőség nyílik esküvőt tartani különböző kijelölt pontokon. Vacsorát vagy étkezést követően saját koncertet tarthatunk egy kiválasztott közkedvelt bandával mely olyan hangulatot varázsolhat, esküvőnkre melyet nem lehet megismételni.

Madison Square Garden-ben

Van az a pénz, amiért még híresebb zenekarok is boldogan elválják a felkérést. Sportok kedvelőinek fakultatív sportprogramokat lehet egy lazább esküvőre ajánlani, mellyel nem minden esetben teszünk kárt akár elegánsabb ünnepi öltözékünkben. Külföldön kedvelt a mini golf, tollas, krikett beépítése, és a különböző kisebb labdajátékok pl a francia petanque.


Fantasy-ban az íjászat vagy kardvívás jellemző, szolgáltatói segítségnyújtással. Ha már megvan a téma, szó szerint minden előfordulhat, mert a határ a csillagos ég. Kártya parti és Casino nyitás, színjátékok előadása, vagy akár egy különleges esküvői flashmob, mellyel igazán nagyot durranthatunk. Ennek összeszervezéséhez azonban a násznép teljes mértékű közreműködése szükséges, 1-2 hónappal az esküvő előtt táncpróbáknál, nem lehetetlen elképzelés, hiszen a cél egy, boldognak látni az ifjú párt. Akár ez egy személyes nászajándék is lehet, amivel meglephetjük őket.

Zumba Flash Mob esküvőn

Vicces esküvői belépőtánc

Csak a kreativitás szabhat határt és persze a piszkos anyagiak, meddig akarunk elmenni, de ha azt akarjuk, hogy egy egyedien különleges napunk legyen, merjünk nagyokat álmodni a szürke hétköznapokon.