Különleges fényjáték látványelemek

Az esküvők pompáját sok módon lehet emelni, az ara ruhájától kezdve a járműveken és a - csak jobb szó híján - hétköznapi díszítő elemeken át egészen az önálló műsorelemként bemutatott objektumokig. Utóbbiak csak részben különülnek el a díszítőelemek fogalmától.

A legkülönfélébb lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha komolyabb meglepetéssel szeretnénk kedveskedni a vendégeknek.

Az első legyen a LED háttér és megvilágítási lehetőség. Korunkra a LED technikája, teljesítő képessége kiválóan alkalmas lehet a felületek átszínezésére, hangulatvilágításra, vagy épp fényjáték kivitelezésére. Azonban fontos az elővigyázatosság, a LED lámpák fénye alapjaiban véve hideg természetű, így nyomasztóvá válhat a nem megfelelő beállítások mellett.

Részben ettől függetlenül ott a lehetőség a robotlámpás fényjáték "bevetésére" is. Ezeknek a mozgó programozható lámpáknak a legnagyobb lehetősége, ábrák kirajzolásának képességében és kombinálhatóságában rejlenek. Füstgéppel, UV fénnyel Színezhető reflektorokkal kiváló műsort produkálhatunk. Ma már rendelkezésre áll a fényfestés is, mellyel akár az egész termet a megálmodott színbe tudjuk borítani.  

A lézer szintén kiváló fényjátékok kivitelezésére. Ez és a fenti technikák kreativitástól függően kiváló eredményt adhatnak.
 


Meghitt és megható elemként szolgálhat a video és SMS-fal. Egy korábbi cikkben volt már szó az esküvőn vetített videóról, így essen szó most szó inkább az SMS-falról. Egyszerű és nagyszerű ötlet, mellyel könnyedén küldhet bárki köszönő, illetve üdvözlő üzenetet, így a meghívottakon kívül a távol élő rokonok, barátok sem maradnak ki az élményből.

Van lehetőség tűzijátékkal emelni a nagy nap - még inkább az est - fényét. A pirotechnikai eszközökhöz azonban feltétlenül fontos kívülálló, hozzáértő szakember jelenléte. A biztonsági előírásokat betartva, könnyen lehet gyönyörű, célszerűen rövidebb, de pergősebb arzenált kreálni.
 


És ha már a tűz szóba került, ejtsünk néhány szót a lámpásokról is. Ezek közül kétségkívül a kívánságlámpás számít igazi egzotikumnak. Ez a keletről érkezett kedves és látványos darab bambusz rizspapír konstrukciójával könnyedén emelkedik fel a mécses kibocsátotta hő segítségével. Gyönyörű, ám körültekintést igénylő látványelemről beszélünk. A lámpás közel ezer méterig emelkedik, így leszállópályája jószerével megjósolhatatlan. A mécses anyaga ezért fontos, hogy elbomló, környezetbarát legyen, továbbá földet éréskor már biztosan ne legyen tűzveszélyes. Sajnos ma Magyarországon ez nem engedélyezett, de nem kell szomorkodni, ha beleszerettünk e különleges látványba, mivel vizen kivitelezhető úszólámpás formájában.

A másik lehetőség az úszólámpásoké, melyek legalább oly látványosak és sokkal kevésbé tűzveszélyesek. E két lámpás igazi meghitt hangulat és vidám szórakozás lehetőségével kecsegtet.
 


 

Nem kevésbé izgalmasak az esküvői lufi posta levelei, melyek kifejezetten a jótékonykodni vágyó párok számára lehet ideális. A nagy csokor lufira egy-egy borítékot benne egy visszaküldendő lapot és némi pénzt rejtenek. Ezután már csak meg kell várni, hányan küldik vissza a megtalált kedveskedő levelet.
 


Csoki- Pezsgő- és Sajtszökőkút izgalmas és figyelemfelkeltő módja a finomságok felszolgálásának. Előbbi érthetően sok gyermek örömét szolgálja, míg utóbbiak a felnőttek számára jelenthet impozáns látványán kívül is élvezetet.

Ezen kívül rendkívül sokoldalú lehetőséget rejt a jégszobor egy esküvőn. Bár múló mementója a nagy eseménynek, mégis érdemes elgondolkodni hasznosságán.

Végül, de nem utolsó sorban egzotikus táncosokat is felkérhetünk, hogy mozgásuk játékával szórakoztassák a násznépet, ami kellemes időtöltést jelenthet azoknak, akik rajonganak a mozgás művészetéért.
 

 

A sor itt messze nem ér véget, a látványelemek fajtái, funkciói, és kivitelezése szempontjából számtalan lehetőséget, kombinációt, elemet rejthet. A cél, hogy mindenki örömét lelje a látványban.

Képek forrása: Pinterest.com