Kiegészítők - Váll és hátlánc, karperec, kézlánc, bokalánc, öv, testfestés

Az előző két részben már bemutattuk a különféle hajkiegészítőket, összegyűjtöttük a hagyományos és kevésbé hagyományos fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket és szetteket. Most olyan kiegészítőkből nyújtunk egy kis inspirációt, amelyek a kivételes kialakításuknak köszönhetően eddig egyik típusba sem tartoztak bele, de ugyanakkor kihagyni sem szabad ezeket a fantasztikus menyasszonyi kellékeket!

A különleges ékszerek közül talán a legfeltűnőbb darabok a váll- illetve hátláncok. Előbbieket leginkább pántnélküli, utóbbiakat hátul kivágott ruhához érdemes viselni, hiszen így tudnak a leginkább érvényesülni. Választhatunk a szolidabb megjelenésű láncok közül, de ékesíthetjük szettünket extrémebb, nagyobb alakú ékszerekkel is. A váll- illetve hátláncok a nyakláncokat helyettesítik, méretükből kifolyólag azonban fontos, hogy visszafogottabban válasszuk ki a többi kiegészítőt. Egy jól megválasztott lánc egyedi, feltűnő és roppant elegáns lehet, különösen, ha szépen illeszkedik ruhánk stílusához és vonalához.
 

Váll-lánc

Fantasztikus hátlánc

Ugyancsak nem mindennapi kiegészítő a karperec és a kézlánc. A felkaron viselt karperecet eredetileg a férfiak hordták, később azonban mindkét nem körében elterjedt. Indonéziában csak különleges alkalmakkor, így az esküvőkön viselik, a Sri Lankáról származó babona szerint pedig a menyasszonyi ékszer elűzi a rossz szerencsét. Az indiai hennafestésre emlékeztető kézlánc egy kis egzotikumot csempészhet külsőnkbe.


Nem mindennapi karperec

Kézláncok királynője

A könnyedebb stílusú, például tengerparti esküvőknél gyakori, hogy a jegyespár mezítláb lép az oltár elé. Ilyenkor a menyasszonyi cipőt más nem is helyettesítheti jobban, mint egy bokalánc, ami finoman kicsillan a ruha redői alól – akárcsak egy szép lábbeli! Ízléses és elegáns viselet, ráadásul a homok sem kerül bele hívatlanul a cipőnkbe. Ennél az ékszernél is igencsak érvényesül az egzotikus hatás, így az indiai arák lábfejeit díszítő hennafestésre emlékeztethet. Akár egy hosszabb, akár egy rövidebb ruhát választunk menyegzőnkre, mindkettőhöz pompásan illik ez a páratlan kiegészítő.


Tengerparti esküvők kedvelt eleme a bokalánc

Bőven van választék a bokaláncok terén is

Az ékszerek között meg kell még említenünk a menyasszonyi ruhát díszítő övet. Viselhetjük a mellrész alatt, a derékon illetve a csípőn is. Szépen kihangsúlyozza a ruha vonalát és ezáltal az ara alakját is. Választhatunk vékonyabbat és vastagabbat, díszeset és egyszerűt, színeset, virágosat vagy növényi ornamentikásat, szalag- vagy kristályövet. Mindazonáltal akkor a legszebb, ha ruhánk formájával, stílusával harmonizál, és mégis tükrözi saját, egyedi stílusunkat is!


Menyasszonyi öv


Végezetül egy kis érdekesség: a menyasszonyi test- és arcfestés. A fehér vagy ezüst festékkel felvitt hennafestés roppant feltűnő eleme lehet a menyasszonyi szettnek. A nagyobbak csipkeszerű mintákat alkotnak, amik így azt a hatást keltik, mintha a ruha részei lennének. Az ilyen minták leginkább a háton és a karokon mutatnak. A kisebbek és szolidabbak a kézfejen és a nyak alatt érvényesülnek, így csak finoman hangsúlyozzák ki a választott testrészt. Ritkább, de szép lehet az arcfestés is, bár itt fontos szem előtt tartani a mondást: a kevesebb néha több! Egy finom virágminta üde és tavaszias érzetet kelt, egzotikussá varázsolva ezzel az arc formáját és a bőr tónusát.


Menyasszonyi testfestés

Egyszerű és ízléses virágminta az arcon és a nyakon

Az ékszerek kiemelik a nő szépségét, szikrázásuk kihangsúlyozza a haj természetes ragyogását, a szemek csillogását, a bőr tompa fényét. Mindennek ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy „a legszebb ékszer, amit egy nő viselhet – az a mosolya!”

A Mosoly!

Képek forrása: Pinterest.com, Strictly Weddings