Hollywood-i esküvő

Los Angeles közelében egy messzire világító felirat hirdeti az amerikai filmipar fővárosát, Hollywoodot. Amikor meghalljuk ezt a szót, a fény, a pompa, a gazdagság jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ez mind jelen van a városban. Kialakulásának helye egyáltalán nem véletlen. Táji háttere, épített környezete a világ minden álmának, kitalált történetének megfelelő helyszínt ad. Itt valóban minden megtörténhet.


Itt olyan esküvőnk lehet, amilyet csak megálmodtunk, persze ha elég vaskos a pénztárcánk, hiszen az árakat is, úgy, mint a színvonalat, a sztárok szintjéhez mérik. Volt és van itt minden: a svájci Alpokra hasonlító hegyek, szaharai sivatag, angol rét, trópusi dzsungel. Házasodhatunk a hatalmas díszletvárosában, ahol található amerikai kisváros, az angliai kiskocsma, bajorországi tér, párizsi bisztró, vagy olasz pizzéria. Átélhetjük az összes lavinát, vízözönt, vagy űrhajós inváziót, akár az esküvőnk alatt is, amit valaha is láthattunk a mozikban. Természetesen ezek extrém és szélsőséges helyszínek és stílusok. Hollywoodban nem ez a sikk.

Néhány, lehetséges hollywoodi esküvő helyszín

A régi hollywoodi esküvőkre, jellemző volt a kifinomultság, a csillogás, és a könnyedség. Ebben a korszakban keletkeztek az időtlen stílus ikonok, mint például Marilyn Monroe, Lauren Bacall, Elizabeth Taylor és Audrey Hepburn. Ha régi hollywoodi esküvőt választunk a mi menyegzőnk témájának, akkor biztos, hogy a nagy nap egy egyedi és stílusos lesz és a régmúlt kifinomultságát hangoztatja majd.

Híres "Old Hollywoodi” menyasszonyok

A régi hollywoodi esküvők alapja volt, amit egyre több menyasszony választ ma is, a vintage stílusú esküvői ruha, hiszen ez garantálja az időtlen eleganciát. Ezek a ruhák általában olyan fazonúak, melyek kihangsúlyozzák a menyasszony alakját. Jellemző anyaguk a selyem és elengedhetetlen a csipke. Szabásuk tekintetében V kivágásúak és úgynevezett „hal farok” –ban végződnek.

Menyasszonyok vintage stílusú esküvői ruhában

"Old Hollywoodi” stílus

Jellemző viselet a fejdísz, kalap, fátyol, melyek szintén csipkével díszítettek. Természetesen már akkor is nagy jelentősége volt a ruhák tervezőinek.

Régi hollywoodi stílusú fejdíszek

A vőlegényre általában a fekete-fehér összeállítás mondható el, mely klasszikus úriember fizimiskát kölcsönöz.

Ahhoz, hogy valóban kihozzuk a menyasszonyi ruha előnyeit és nagyszerűségét, természetesen szükségünk van, egy megfelelő hajra és sminkre. A régi hollywoodi frizurát jellemzik a nagy fürtök és hullámok, és általában oldalsó választék. A smink harsány. Gazdag sötét ajkak és a szemek, sötét szemhéjak. Ha a szemet akarjuk hangsúlyozni, használhatunk műszempillát, sötét szemceruzát. Ekkor a rúzs finomabb legyen. Ha viszont egy vörös, élénk rúzst szeretnénk viselni, akkor kevesebb fekete legyen a szemen.

Vintage stílusú menyasszonyi smink és haj variációk

A dekorációra is az összhang volt jellemző, színekben az arany, ezüst, fekete, fehér, esetleg rózsaszín. A virágok, mind a dekorációnál, mind a csokrok tekintetében, rózsa, bazsarózsa liliom volt.

Manapság kedvelt esküvői téma a világ minden táján a fent említett „Old Hollywood” stílus. Hollywoodban már nem annyira. A mai modern társadalomban és a film fővárosában minél inkább különlegesebbre törekszenek. Nem kell mondani, hogy ha hollywoodi esküvőt hallunk, akkor azonnal valamelyik filmsztárra, vagy híres emberre gondolunk. Ez így van jól. Azonnal felkapjuk a fejünket és gyönyörködünk vagy esetleg irigykedünk az ő nagy napjuk láttán.

Hollywoodi esküvők manapság

A mai hollywoodi esküvők nagy hírveréssel járnak. Szinte kötelező a „nagyzolás” .Rengeteg pénzbe kerülnek. Hiszen minél szebb és különlegesebb a menyasszony ruhája, annál drágább. Nagyon fontos kivel terveztetik, tudni illik ők nem mennek be egy kölcsönzőbe és vesznek ki egy ruhát. Megterveztetik, minél híresebb tervezővel, annál jobb, megvarratják és majd egyszer talán az ő ruhájuk mintáját, vagy ahhoz hasonlót mi halandó emberek kikölcsönözhetünk természetesen egy vagyonért.

Híres hollywoodi menyasszonyok , neves tervezők által készített esküvői ruhája

A dekorációban is maximalisták, olyan virágok tömkelege áll rendelkezésükre, amelyről nem is nagyon hallani a normál életben. Nem ritka a színarany díszítés és a drágakövek sem. Persze mindezt egy nagy hírű és tökéletes esküvőszervező rakja össze, ami szintén minél drágább, annál jobb.

A helyszínek különbözőek, egészen a tengerparttól a legelegánsabb étteremig, a kápolnáig, de nem ritka, hogy Las Vegas-t választják, arra, hogy kimondják a boldogító igent. Saját kertjükben sem lehet szegényes ceremóniát tartani, hiszen ezek is csodálatos helyszínek.

A sztár esküvők között is vannak olyanok, ahol zártkörű a rendezvény és csak a szűk család van jelen, de a másik jellemző forma, hogy titokban házasodnak valamelyik másik országban.

A ceremónia a hagyományos amerikai forgatókönyv alapján történik, ha csak nem valamelyik vallást gyakorolnak, akkor ahhoz igazítják.

Esküvő Hollywoodban

Azért azt meg kell jegyezni, hogy ezeknek az embereknek, tisztelet a kivételnek, nem egy esküvőjük van, hanem kettő-három. Ahogy haladnak előre, úgy csökken a hangsúly a külsőségeken.

Modern esküvői téma ötlet

A hollywoodi esküvőkre tehát jellemző a csillogás, a nagyzolás, kitűnés, de pont ezért nem lesz bensőséges, hiszen a nagy dolgok nem ebben rejlenek. Ettől nem lesz személyes hangulatú és nem a szertartás gyönyörű perceire fogunk emlékezni, hanem, hogy ki milyen tervező által viselt ruhát hordott vagy mekkora gyűrű volt az ujján. Félre értés ne essék, semmi képen nem lehúzni szeretnénk őket, de minden esetre hálásak lehetünk, hogy a mi kis országunkban azért vannak ennél sokkal fontosabb dolgok a nagy nap vonatkozásában.

"Old Hollywood”stílus modern formában

Hollywoodi esküvő napjainkban