Polgári esküvő stílusosan

A jegyes párok közül vannak, akik úgy döntenek, hogy csak polgári esküvőt tartanak, mert szerényebb a költségvetés, vagy esetleg már másodszorra mondja ki valamelyik fél a boldogító igent, és nem akar a menyasszony hercegnős, nagy volumenű ruhát választani, de mégis szeretné, hogy ne teljesen hétköznapi legyen az öltözéke. Ehhez szeretnénk most ötleteket adni a legújabb őszi-téli tervezői kollekciókból szemezgetve.

A nagy divatházak „ready-to-wear” kollekciója határozza meg azokat a trendeket, amelyek később az utcán és az üzletekben is visszaköszönnek. A 2013/14 őszi-téli kollekciók csodás darabjai között nézelődve észrevehetjük, hogy a most domináns sötétebb árnyalatok mellett, sok fehér vagy bézs színű ruhát is találunk, amelyek például az idén nagyon divatos fémes hatású, ezüst-arany vagy fekete kiegészítőkkel nagyon elegánssá tehetőek, és így egy olyan szép alkalomra is felvehetőek, mint egy polgári esküvő. Így ha például nem egy napon kerül megrendezésre a polgári esküvő, mint a templomi, akkor erre az eseményre nem szükséges kikölcsönözni a menyasszonyi ruhakölcsönzőből a vágyott nagy ruhát, hanem vehetünk vagy varrathatunk magunknak a legújabb irányvonalakat figyelembe véve egy különlegesebb kosztümöt, koktélruhát, amit később színházba vagy egy partiba is bevethetünk majd, akár más kiegészítőkkel kombinálva.

Valentino Dior

Anyagok tekintetében a tervezők idén is favorizálták a csipkét, ami nem véletlen, hiszen az egyik legnőiesebb matériáról van szó. Felhasználásától és a ruha szabásától függően lehet romantikus, mint Luisa Beccariánál, de lehet szexis is, mint ahogy Domenico Dolce és Stefano Gabanna sziciliai hangulatban megálmodta.

Luisa Beccaria Dolce&Gabbana

Ha nem lesz templomi szertartatás, csak polgári, akkor csak egy ruhába bújhatunk, így a házasságkötő terembe válasszunk kicsit hosszabb és különlegesebb ruhát ugyancsak csipkéből. Az anyag átlátszóságát csökkenthetjük, ha az alapruhát vonjuk be csipkével. Az alkalmi ruhákat izgalmassá tehetjük áttetsző tüll betoldásokkal is, ahogy azt Alberta Ferreti is tette.

Elie Saab Luisa Beccaria Temperley

A romantikus vonal esetén lehet az összes kiegészítőnk fehér, ami nagyon ártatlanná teszi a szettet, de az idén nagyon divatos fekete-fehér kombinációval is élhetünk egy derekat karcsúsító szalag vagy öv segítségével.

Ha inkább a letisztultabb elegancia hívei vagyunk, követhetjük Calvin Kleine stílusát. Pontos szabásvonalak, egyszerűség letisztultság, semmi túldíszítettség. Az arany szín csak a széles öv csatjában és a fehér cipő masnis díszítésében köszön vissza. Elie Saab az egyenes szabású sziluett ruhához ugyanazon anyagból készült kiskabátot választott, amivel megkoronázta az összeállítást. A Laurel márka szűk ceruza nadrágot kombinált, ujjatlan peplum felsővel, kiegészítve egy ezüstszínű cipővel, és egy szürkés ezüstös szőrmével.

Calvin Klein Elie Saab Laurel

A szőrme vagy műszőrme idén télen egyébként is nagy slágernek számít, ami a régi korok oroszos cári világát idézi meg. Egy téli esküvőn nagyon jó szolgálatot tehet egy szőrme kucsma vagy gallér.

Ralph Lauren Luisa Beccaria Monique Lhuillier

Ha pedig a divat történetében kalandozva vissza szeretnénk egy kicsit fordítani az idő kerekét, Monique Lhuillier-t követve találhatunk a húszas évek stílusában megalkotott, de mégis teljesen modern, csípőben szabott ruhát rojtokkal és geometrikus mintával megbolondítva. Amennyiben jobban szeretjük a hatvanas évek stílusát, az enyhén bővülő A-vonalú szabás lesz a számunkra a legtalálóbb választás. Kate Middleton egyik kedvenc londoni divatháza a Temperley is a hatvanas éveket használta inspirációs forrásul, csillogó díszítésekkel alkalmivá téve a kreációkat. A kis kesztyű és a szorosra fésült balerina konty remekül illik ehhez a hangulathoz.

Monique Lhuillier Temperley

A hideg idő miatt a ruha fölé válasszunk az idei divatnak megfelelően pelerint vagy hosszú egyenes szabású „over size” kabátot fehérben vagy feketében, esetleg Catherine Deneuve stílusában egy A-vonalú fazont. Így a mínuszok sem szegik majd kedvünket a nagy napon.

Elie Saab Hermes Temperley

Képek forrása: www.style.com