Hollywoodi glamour 2014-re

A londoni divatház, Naomi Neoh elegáns esküvői ruháit a glamouros és romantikus hollywoodi vintage inspirálta.

A jövő évre megalkotott „Secret garden”, azaz a „Titkos kert” elnevezésű kollekció olyan divatikonok által ihletett, mint a bájos Audrey Hepburn vagy a monacói hercegnő Grace Kelly.

A megálmodott ruhák finom és luxus anyagokból készültek, mint a selyem, az organza, a siffon és az eredeti francia csipke. A csipke abszolút favorit volt a tervező kezében, hiszen a teljes ruha vagy annak dekoltázsa, esetleg az ujja került belőle kiszabásra.

Színekben a tört fehér, a pezsgőszín, a csont fehér az uralkodó, de szerepel a palettán olyan modell is, amit ezüstös szürkében is kiviteleztek.

A nőiességet a derékra helyezett fényes fehér, esetleg tejeskávé színű selyem övek és a halvány pink vagy barack színű virágok emelik ki. A szexi vonalat is sikerült becsempészni a romantika mellé, amit a nyitott hátú ruhák és a csipkével fedett sejtelmes dekoltázsok, a V kivágások, vagy a szabadon hagyott vállak képviselnek.

A szabásvonalat illetően találunk a kollekcióban hercegnői A-vonalú fazonokat, a testvonalat lazán követő, drapériázott, plisszirozott vagy uszállyal ellátott ruhákat.

A kollekción belül, minden egyes modell fantázia névvel ellátott, ami kifejezi az adott ruha hangulatát, „lelkivilágát”. Közülük kiemelkedik a „Fleur” vagyis „virág” névre hallgató darab, amely az 50-es évek klasszikus stílusát eleveníti fel, amit akár a már említett Audrey Hepburn is viselhetett volna.

A másik kedvencem a „Snowdrop”, azaz „Hóvirág” elnevezésű csodás, csípőtől bővülő fazonú, hátul apró gombokkal záródó esküvői ruha. Aki magára ölti, úgy érezheti magát benne, mintha egyenesen a filmvászonról lépett volna le. Az ötletet az Alfred Hitchcock által 1955–ben rendezett „Fogjunk tolvajt” című film adta, amelyben Grace Kelly viselt egy hasonló szabású darabot.

A bemutatott ruhák már a 2014-es esküvői divatból adtak egy kis előzetest, és jól tükrözik, hogy a romantikus irányvonal jövőre is uralkodó lesz, amit tovább fokozhatunk pasztellszínekben pompázó sminkkel, hajba tűzött apró virágokkal és finom kiegészítőkkel.