Téli esküvők varázsa

Hazánkban még elég merésznek tartják azokat a párokat, akik a téli hónapok során szándékoznak házasságot kötni. Ne kell rögtön arra gondolnunk, hogy biztosan jön a baba és sürgős lett a dolog, mert aki részt vett már téli esküvőn, az tudja, hogy ilyen meleg, bensőséges, varázslatos eseményt más évszakban nem igazán élhetünk át.

A téli esküvők egyik, és valljuk be nem elhanyagolható előnye, hogy jóval olcsóbban kapunk meg mindent. A legtöbb szolgáltató kedvezményekkel vár bennünket, hiszen ilyenkor az ő naptáruk is üresebb, nyugodtabban folynak az előkészületek is. Nem kell attól félnünk, hogy a násznép nyaral, nem ér rá, könnyebben kitűzhető az esküvő dátuma.

Téli menyasszony

Az évszak miatt ugyan van néhány behatárolt terület, mint például a helyszín vagy a csokor összetétele, de ezek ne szegjék senki kedvét. Helyszínt tekintve kizárhatjuk a szabadtéri szertartást, ha csak nem vágyunk a nagyon extrém hóesésben kimondott igen érzésére, mert ez sem lehetetlen, inkább válasszunk zárt teret. Nagyon szép kastélyok, báltermek állnak rendelkezésre., melyek a megfelelő dekorációval varázslatossá tehetőek. Megjelenhetnek a jég színek, kristályok, gyöngyök, csillámok. Nagyszerűen felhasználhatóak a termések, tollak, ágak is erre a célra.

Téli dekorációs ötletek

A mécsesek, gyertyák, fényfüggönyök variálása fenséges hangulatot teremthet. November-december környékén sokan csempészik be a karácsony színeit, zöldet, pirosat, de ezzel vigyázzunk, nehogy karácsonyi partyn érezzék magukat a vendégek. Felállíttathatunk jégszobrokat, melyek nagyon impozánsak és különlegesek. Gondoskodjunk a vendégek kabátjainak elhelyezéséről, mert nem fogunk neki örülni, ha a gondosan kiválasztott székmasnikra helyezik azokat, ráadásul a hosszabb darabok a földet súrolják.
 

Meghitt téli hangulat

Téli dekorációk

Ha sikerülne egy olyan termet találnunk, amely falai üvegből vannak, csodálatos hangulatba kerülhetünk. Ebben az esetben inkább erősebb színek előnyösebbek a dekoráció tekintetében, de törekedjünk az egyszerűségre. Ha ehhez társulhatna egy kandalló, amiben valódi tűz ég, sőt még ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kint a hó is esik, ez már maga a mennyország!
 

Varázslatos téli helyszínek

Amennyiben a nagy eseményt nem sikerül egy helyszínre szervezni, gondoskodjunk a násznép megfelelő szállításáról. Ha lehetőségünk van rá előtte utaztassuk őket a helyszínre és foglaljunk szállást a részükre, mert a közlekedés kiszámíthatatlan lehet. A szertartás idejének meghatározásánál vegyük figyelembe, hogy hamarabb sötétedik, ne tegyük túl késői időpontra. Kutatások igazolják, hogy a téli esküvők 2-3 órával hamarabb érnek véget e miatt. És pont emiatt a korai naplemente miatt még bensőségesebbé tehetjük a szertartást gyertyákkal, mécsesekkel. Hintó helyett romantikus lehet lovas szánon érkezni, ha erre van lehetőség, igazán érdekes lesz a násznép számára.
 

Esküvői ceremónia télen

Templomi esküvő tekintetében be kell fűttetnünk előre, de jobb ha elegáns takarókat is elhelyezünk a padokra, fázósabb vendégeink számára. A dekorációt hamarabb elkészíthetjük, mert tartósabb lesz ebben a hőmérsékletben, bár az élő növények ebben az évszakban korlátozottabbak, de gyönyörűek brosscsokrok és a kristálycsokrok is. Az ifjú párt szállító jármű dekorálásánál figyeljünk arra, hogy hamar lefagyhat a virág, ezért válasszunk más technikát, például szalag, gyöngy, műanyag díszek.
 

Téli dekorációk a templomban

Mivel kint hideg az idő, felszolgálhatunk melegítő italokat, teát, forralt bort, különböző fondue-t. Kellemes lehet a sült gesztenye és a mézeskalács illata, nem kell tartanunk attól sem, hogy az ételek megromlanak.
 

Téli esküvők édességei

Ruháinkat is körültekintőbben kell kiválasztani, hiszen tagadhatatlanul hideg van. Előtérbe kerülnek a vastagabb anyagok, bundák, kabátok. Szebbnél szebb királynővé válhatunk egy-egy csodás kesztyű, boleró, szőrme által. Célszerű a cipőnkre vagy ilyenkor megengedett a csizmánkra, és hozzáteszem nagyon elegáns darabok léteznek, csúszásgátlót ragasztanunk, elkerülve az esetleges kisebb-nagyobb baleseteket. A tervezők általában ősszel hozzák ki új kollekciójukat, tehát az elsők között lehetnek a téli menyasszonyok, akik viselhetik ezeket.
 

Téli esküvői ruhaötletek

Merészebbek nyugodtan tervezhetnek kültéri fotózást, hiszen nagyon különleges képek készülhetnek hóesésben. Ekkora nem célszerű hófehér ruhát választani, elengedhetjük fantáziánkat. Ha mégsem sikerülne, akkor sem kell elkeseredni, hiszen profi szakemberek állnak rendelkezésünkre abban is, hogyan legyen különleges egy műtermi fotózás.
 

Téli esküvő pillanatképe

Téli évszakban felmerülhet a tengerparti esküvő gondolata is, hiszen télből elvinni a násznépet nyárba, bizonyosan felejthetetlen lesz, de nem feledjük ezt a romantikus, meleg szeretetteljes hangulatot ott nem lehet előcsalogatni. Ha minden elképzelésünk szerint alakul, akkor szívünket is melegség járja át és biztosan felejthetetlen napban lesz részünk.

 

 

Képek forrása: Pinterest.com