Kedvelt színek a menyasszonyi csokorban

Amennyiben az előző részeket elolvastunk, már tudjuk mi lesz a trend 2014-ben a menyasszonyi csokrok terén. Sikerült kiválasztani a formát, a virág fajtáját és most nézzük milyen színek lesznek jelen az arák kezében, melyekből válogathatunk.

A minden évben divatos fehér, most is megmarad. Teljesen jól lehet kombinálni, árnyalatait variálni, játszadozni vele. Mind az elefántcsont, mind a hófehér és a tört árnyalat is megjelenik. Számos virágfajta büszkélkedhet eme színnel, egészen a hagyományos rózsától, az elegáns orchideáig.
 

Klasszikus fehér csokrok

Tökéletesen fog ehhez illeszkedni a tavasszal megjelenő kék, egész pontosan az élénk éj kék, kobaltkék. Jellemzően a hortenzia, szarkaláb, de kifejlesztették már a szakemberek a rózsa és az orchidea ezen árnyalatait is. Jól mutat mellette az elefántcsont, a menta, málna, de akár egy erős sárga is.

Gyönyörű kék kombinációk

Az utóbbi szezonok őszi színei a csokrok tekintetében is a narancs, vörös és sárga árnyalatok kezdenek eltűnni és helyettük jön az egészen mély lila, a kávé, és az olajzöld. Természetesen az előző színek is előfordulnak, csak nem olyan intenzitással, mint ezelőtt és az utóbbiak lesznek a vezető szálak. Díszítőelemek közé tartoznak a bogyók, faágak, melyek illeszkednek színben a csokrokhoz.

Csokor őszi színekben pompázva

Hangulatos őszi kompozíciók

Nyáron a színpaletta széles körű, az erős színektől a visszafogott pasztellig minden lehetséges. Megjelenik az élénk pink, a narancs, de ugyanúgy marad a klasszikus fehér, mint alapszín.

A klasszikus stílusú esküvői csokrok díszítése pompázhat aranyban, selymes barack, krém virágokkal, például bazsarózsa, orchidea. Kedvelt lesz a virág nevével azonos fukszia szín a padlizsánnal vegyítve.

Nyári színáradat

Természetközeli esküvő kedvelt árnyalatai a nap sárga és a menta. Ezek mezei virágokból álló csokroknál jellemzőbbek, illik hozzájuk a fehér margaréta és a búzavirág is. A natúr stílusban gondolkodók szintén a zöld, barna és a fáradt árnyalatokból válogathatnak.

Természetes csodák

Natúr stílus kedvelőinek

Télen vezető szín lehet a piros és a zöld. Előbbi kála, rózsa, tulipán fajtákból. Az ezüstös és a kellemes világoskék árnyalatok is előtörnek. Ezeket erősíthetjük mélyebb kékkel, vagy ellenkezőleg finomíthatjuk krém, levendula színű virágokkal. Az ezüst mellett az arany, bronz és a fényes árnyalatok is megjelennek, természetesen ezek nem virágokból hanem díszítő elemek segítségével.

Nagyon kedveltek a gyöngyök, strasszok, csipke, selyem és a 2014-es év kedvence a brossból készült csokrok, de ezekről bővebben a következő részben, ahol a különleges és az extrém csokrokat ismerhetjük meg. Babonás menyasszonyok jó ha tudják, hogy a gyöngy könnycseppeket jelképez.

Hagyományos téli csokrok

Modern téli csokrok

Különleges téli csokor

Reméljük erre a pillanatra már minden menyasszony megtalálta álmai csokrát, mind színben, formában, fajtában, mely igazán őt jelképezi, magáénak érzi és nem teher, hanem büszkeség lesz a nagy napon maga előtt tartania. Ha mégis különlegesebbre vagy extrémebbre vágyunk, akkor feltétlenül olvassuk el a következő részt, melyben valóban olyan kompozíciókkal találkozhatunk, amelyek biztosan szóbeszéd témái lesznek a nagy nap után még sokáig, ha ezek közül választunk.

Menyasszonyi csokor helyett

Képek forrása: pinterest.com