Vera Wang rózsás árnyalatai 2014-re

Hihetetlenül hangzik, de a mindig fiatalos Vera Wang idén már betöltötte a 64. életévét, és hogy még mindig menthetetlenül finom és romantikus minden darab, ami kikerül a keze közül, arra újabb bizonyítékul szolgál a jövő évre tervezett esküvői kollekciója.

Az amerikai tervezőnő kezdetben a Vogue fiatal üdvöskéjeként egészen szerkesztői posztig jutott, majd gyors váltással átigazolt a Ralph Lauren divatházhoz. A sorsa akkor pecsételődött meg igazán, amikor 1989-ben Arthur Becker megkérte a kezét, és Vera, mint minden rendes menyasszony, nekilátott, hogy a nagy napra megtalálja álmai ruháját. Az akkori kínálat azonban annyira szegényesnek tűnt a rendkívül kreatív és kifinomult ízlésű hölgy számára, hogy végül az oltár elé már a saját maga tervezte ruhában lépett.

A siker oly annyira nem maradt el, hogy az elmúlt évtizedekben olyan nagy sztárok is őt kérték fel, hogy öltöztesse fel őket a nagy napra, mint Jennifer Lopez, Mariah Carey, Uma Thurman, de a kényes ízlésű Victoria Beckham is Vera Wang ruhában pompázott az esküvője napján.

A tervezőnőtől nem szokatlan, hogy nem fehérben, hanem színekben gondolkodik, így a legújabb 2014-es esküvői kollekcióját most - az utcai öltözetekben is rendkívül divatos – pink bűvkörében álmodta meg.

Az inspirációt két musical film adta a számára. Amelyek közül az első az 1957-es „Funny Face” (Mókás Arc), ami a maga korában óriási siker volt a Gershwin testvérek zenéjével és a táncos lábú Fred Astairrel és Audrey Hepburnnel a főszerepben. A másik alkotás, ami megmozgatta a tervezőnő fantáziáját az 1953-as „Gentlemen Prefer Blondes”, amelyben Marilyn Monroe viselt egy akkoriban sokkolónak számító pink ruhát, amit később hasonló fazonban Madonna is felhasznált a „Material Girl” című videoklipjéhez.

Vera Wang nemcsak a régi filmeket, hanem a pasztellszíneket is imádja, hiszen legújabb kollekciójában a rózsaszín paletta minden eleme felvonul, lilás, barackos, de egészen korallos árnyalatokban tündöklő ruhák is megjelentek a 2013. október közepén, New Yorkban megtartott Bridal Market kifutóján.

Az akár báli ruhaként is viselhető menyasszonyi ruhák kiemelik a karcsú derekat, hajtásokkal, redőkkel és fodrokkal jól leplezik a csípő és a has tájékát, amennyiben erre van szükség.

A nőiességet szépen hangsúlyozó, olykor anyagcsíkokból megalkotott vagy csipkével borított fűzős míderek szabadon hagyva megmutatják a dekoltázst és a vállat.

Óriási rózsák, masnik és a finoman lebbenő, de többrétegű tüllanyagok a mesék világába repítik a viselőjüket.

A ruhákon tündöklő nagyméretű díszítések és a színválasztás miatt, a kiegészítők egészen minimalizálva jelentek csak meg, a fátyol pedig teljesen el is maradt. Hajviseltben az enyhén tupírozott és lazán megtűzött féloldalas frufruk és az alkalmazott sminkek bájossá tették a modellek arcát.