Különleges és extrém menyasszonyi csokrok

Az előző részekben a 2014-es év menyasszonyi csokrait próbáltuk bemutatni, és ötletet adni azoknak, akik még nem tudták igazán eldönteni, hogy mit is tartsanak a kezükben a nagy napon. A sorozat koronájaként, vagyis ebben a befejező részben néhány igazán különleges és nem mindennapi költeményt láthatunk.

Mint ahogyan a mindennapokban, az esküvőkön is találkozhatunk olykor extrém, különleges dolgokkal, jelen esetben csokrokkal. Ezek lehetnek meghökkentőek vagy csak érdekesek. Ha különleges a ruha, amit a nagy napon viselünk, akkor ahhoz inkább egy klasszikusabb csokor illik, ellenben ha egyszerű öltözetet választunk, nagyon fel tudja dobni egy különleges kompozíció a kezünkben vagy a kezünkön.

Hazánkban a kézre kerülő virágdísz inkább a koszorúslányok vagy a női tanú kezén fordul elő leginkább, de 2014-ben a menyasszonyok is viselni fogják. Könnyen kezelhető, nem foglalja le az egyik kezet teljes mértékben, mégis mutatós darab. Jellemzően méretükből adódóan egy-két virágból állnak, melyek díszítést kapnak, így kerülnek fel a kézre. Előnyükhöz tartozik, hogy költséghatékonyak is.
 

Romantikus csokor

Csokor a menyasszony kezén

Az előbbit továbbfejlesztve találkozhatunk a csuklóból induló, de rövidebben vagy hosszabban lelógó csokrokkal is, melyeket vagy a virág adottságaiból adódóan ejtve formáznak, vagy dekordrót segítségével alakítanak. Ez a megoldás már több odafigyelést igényel viselés közben, hiszen beakadhat bárhová.

Hosszabb csuklócsokrok

Már ebben az évben is találkozhattunk a pomander, nálunk csóklabda néven ismert, jellemzően gomb alakú csokorral, melyet dekordrót, gyöngysor vagy szalag segítségével foghatunk kézbe. Ebben a formában gömb alakra vannak kötve a virágok szorosan, szabályos labdát képeznek, majd díszíttethetjük tettszőlegesen. 2014-ben nem lesz ritka a táskába „gyömöszölt” virágcsokor. Ezek szerint egy kis szütyőbe helyezik a virágokat, mely lehet a zsákvászontól kezdve elegáns csipkéig akármi, természetesen illeszkedve a ruhához. Készíttethetünk konkrét táska alakú csokrot is, mely valóban extravagáns kinézetű.

Különleges "táska"csokrok

Csóklabdák

Az extrém menyasszonyi csokrok táborához tartozik a legyező alakú csokor. Jellemzően csipke legyező az alapja, ebbe erősítik a virágokat, majd díszítik a menyasszony igényei szerint. Modernebb arák készíttethetik az alap legyezőt faágakból, tollakból vagy egyszerű dekordrótból, mely átlátszósága miatt még érdekesebb hatást kelt. Vintage esküvőkre kiváló választás. Legyezni ne próbáljunk meg vele, mert esetleg kihullanak a virágok és akkor valóban érdekes hatást fog kelteni!

 

Legyező alakú csokrok

Nagyon érdekes és különleges megoldás, amely inkább hidegebb, téli esküvőkre célszerű, a muff csokor. A menyasszony keze nem fázik, hiszen ebbe dugja bele. Kívülről vannak ráerősítve, tűzve a virágok, gyöngyökkel, kristályokkal díszíthető. Ebbe akár az imakönyv is belefér, de találkozhatunk konkrétan virágokkal díszített imakönyvet is, csokor helyettesítőjeként.
 

Muff csokrok

A következő csokortípus egy igazi is ékszer, csillogó, fényes, extravagáns. Ez a brosscsokor. A nevéből adódóan brossokból áll, de akármilyen ékszert is elképzelhetünk benne. Általában kerek alakú, és előnye, hogy nagyon tartós, vagyis szinte örök életű. Ha szeretnénk, akkor majd gyermekünk vagy akár unokánk is ezt viselheti az ő nagy napján. Léteznek csak ékszerekből álló kompozíciók, de ha ezt soknak érezzük, akkor használhatjuk a virágok díszítéseként is, ekkor csak néhány brosst, mint díszítőelemet tehetünk a már előre kiválasztott virágok közé, melyek lehetnek élő, de ide illenek a selyemvirágok is.
 

Bross csokor

Brossból álló csokrok

Bross, mint díszítőelem a csokrokban

Ha kör alakú csokorban gondolkodunk, találhatunk még különleges fajtákat. Itt vannak azok, amelyeknek filcből készült virágok az alapjuk, gombokkal, brossokkal vannak díszítve, vagy akár önmagában csak gombokból állnak. Modernebb esküvőkön ajánlott, különcsége miatt. Szinekben, anyagokban széles palettából válogathatunk.
 

Csokrok filcből és gombokból

Az előzőek voltak az úgynevezett különleges, de mégis hordható darabok. Nézzünk meg néhány igazán extra menyasszonyi csokrot, melyekhez eléggé különcnek kell lennünk, ahhoz, hogy viseljük, hiszen ilyenekkel biztosan nem találkoztunk még.

Tavaszi menyasszonyok számára ajánlott a pillangókból készített csokor, melyben nincs élő virág, nem kell a gondozásra figyelniük, de igazából kültéri esküvőkön mutat jól. Hasonló jellemzőkkel bír a színes papírcsokor, melyben virágok vannak ugyan, de hajtogatva. Modern, vidám, természetközeli ceremóniákhoz illik leginkább, de tengerpartra is elképzelhető.
 

Extravagáns tavaszi kompozíciók

Környezettudatos menyasszonyok nagyon kedvelik a papírból készült virág kompozíciókat, készüljenek ezek akár különleges, akár egy egyszerű újságpapírból. Bármilyen formára hajtogatható, kedveltek a virág formák. Esőben nagyon kell vigyázni rá!
 

Papírcsokrok

Az extrém megoldásokhoz tartozik még a különleges kristályokból és gyöngyökből álló csokrok. Ezekben szintén nincs élő növény, kizárólag materiális alapúak, alakjuk tetszőleges, a körtől egészen a hulló formáig megjelennek.
 

Extrém megoldások

A különleges csokorkínálat végtelen. Az édesszájú menyasszonyok választhatnak cukorkákból álló csokrokat. A gumicukortól egészen a karácsonyi nyalókáig minden belefér. Lehetnek színesek, de konszolidáltabb egy vagy két összeillő színű fajtájú is létezik. Nyáron nem igazán ajánlott, hiszen elolvadhat, de színekben viszont oda illene. Válasszuk tavasz esküvőre, így mind a szín, mind az időjárás megfelelő lehet.
 

"Édes" csokrok

Ahogyan láthattuk nagyon széles a paletta a menyasszonyi csokrok tekintetében is. Válogathatunk a cukorka alapútól egészen a gomb alapúig, de kis hazánkban azért még nem ennyire különlegesek a menyasszonyok. Nálunk azért még mindig a virág alapú csokrok a jellemzőek, de ezzel nem azt sugalljuk, hogy ne lehessen mást választani. Ha valamelyik megtetszett és igazán közel áll hozzánk, akkor bátran hordjuk, biztosan különleges élményt nyújtunk vele a vendégeknek is. A választás során azért ne feledjük, hogy szinte egy egész nap hordanunk kell, és minden fotón rajta lesz ez is, tehát a megfelelő gondozásra, ha szükséges ilyen, akkor figyeljünk. Ha el szeretnénk dobni csokrunkat, akkor vegyük figyelembe, hogy nehogy sérülést okozzunk vele, hiszen egy gombokból kötött csokor elég súlyos. Ebben az esetben vagy tekintsünk el a dobástól, vagy csináltassunk külön dobó csokrot.
 

Ötletek téli esküvőkre

Képek forrása: pinterest.com