2014-es körömdekorációk

Minden menyasszony a legszebb szeretne lenni saját esküvőjén. Ez a szépség nem csak a megfelelő ruhából és kiegészítőiből áll, hozzá tartozik a megfelelő ápoltság is. Jelen esetben konkrétan a körmök ápolása.

Amikor az ifjú pár kimondja a boldogító igent, következik a gyűrűhúzás. Ekkor minden szem a menyasszony kezére szegeződik és nem csak a gyönyörű szép gyűrűt látják, hanem a kéz ápoltságát is. Nem mellesleg ez az esemény nagyon sok fotón is szerepel, hiszen fontos része a szertartásnak. Tehát nézzük hogyan is tehetjük szebbé kezeinket, ezen belül körmeinket.

Gyűrűhúzás

A kéz ápolását a nagy nap előtt pár hónappal illik elkezdeni, ehhez a megfelelő szakemberek segítséget nyújtanak. A legtöbb menyasszony erre az alkalomra műkörmöt készíttet, melyet szintén hamarabb kell elvégeztetni, hiszen szokatlan lesz, meg kell vele tanulni bánni. A korábbi években nagy divatja volt a hosszú, szögletes körmöknek. Manapság még találkozhatunk szögletes, de már a rövidebb, de inkább jellemző a mandula alakú és ennek ellentéte a hegyes köröm. A szolid, visszafogott, halvány színeket felváltják az erősebbek, de nem drasztikusan csak néhány árnyalattal feltűnőbbek.

Visszafogott körmök

Amíg a korábbi időkben a köröm felső részét emelték ki színekkel, mintákkal, most az alsó felén is lesz hangsúly. A francia manikűr még mindig nagyon kedvelt, ám fényesebb árnyalatban, hiszen elegáns és természetes, de mint ahogyan a menyasszonyok ruhái is egyre jobban éltének a klasszikus formától, a körmök is ez irányba haladnak. A körmök olyanok, mint a festmények, csillognak, villognak, elmosódnak. Díszítéseik lehetnek apró kövek, csillámok, glitterek, vagy festett minták, ékszerek. A gyűrűsujjat érdemes kiemelni, hiszen neki van a legnagyobb szerepe az eseményen. Illeszthetjük a ruhánk mintájához, visszaköszönhetnek rajta a színek, díszek.

Klasszikus körmök

A köröm alsó részének kiemelése

Nagy divat a ruhákon is a csipke, melyet a profi szakemberek körmünkre is varázsolhatnak, akár anyagból, akár csak ráfestve. Kedveltek a virágminták és a non figuratívak is. A díszítés már nem csak két dimenzióban létezik, hanem a térhatású 3D technikák is elterjedtek. Az esküvői babonák közül ha nincs „valami kék” a tarsolyunkban, akkor belecsempészhetjük a körömdíszítésünkbe. Nagyon kedvelek azok a fajta megoldások, amelyeknél nem kell mű dolgot magunkra tenni, hanem egyszerűen egy „lakkzselé” anyagot használnak. Gyors, elegáns és nagyon tartós. A hossza marad az eredeti, csak díszesebb és ápoltabb lesz. Vadabb vagy vagányabb stílust képviselők hosszabb, hegyesebb és erősebb színeket is választhatnak, bár a gyakorlat azt mutatja, hogy maradnak a visszafogott alapnál és ezt díszíttetik drasztikusabbra.

A saját köröm is lehet szép

Csipke minták

Díszes körmök

Színekben maradnak a visszafogott, természetes hatást nyújtó árnyalatok, például barack, tört fehér, de tökéletesen elférnek mellettük az erősebbek is. Ilyenek az arany, ezüst, menta, pink, lila kávé. Mint az esküvő nagyon sok területére, ide is beköszön az ombre stílus, mely a színátmenetekkel, árnyalatokkal játszik.

Ombre stílusban

A menta és a lila

Nyári menyasszonyok gondoljanak lábaikra is, ezek a megoldások ott is kiválóan alkalmazhatóak. Nyitott szandálok esetében szinte kötelező gyönyörűvé varázsolni lábainkat.

Láthatjuk, hogy a hosszabb körmöket jobban lehet díszíteni, de azért a menyasszonyok is kezdenek rájönni, hogy a kisebb praktikusabb, hordhatóbb. Elég kellemetlen amikor a nagy körmök miatt leesik a gyűrű, miközben húzzuk vőlegényünk ujjára. Természetesen olyat válasszunk, ami nekünk maradéktalanul tetszik és kényelmes a viselete. Ha koszorúslányokat tervezünk az esküvőnkre finoman nekik is célozhatunk rá, hogy legyen ápolt kezük és körmük a mi nagy napunkon.

Extrém megoldások