2014-es jegygyűrű divat

A jegygyűrű életünk egyik legfontosabb ékszere. Minden nap viseljük, jelezve ezzel azt a tényt, hogy mi már tartozunk valakihez, hivatalosan is összekötöttük vele az életünket.

A gyűrű már nagyon régen szimbóluma a férfi és nő között szövetségnek. A jegygyűrű története az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. Az első gyűrűk, karkötők a Nílus partján növekedő sás-, nád-, kákalevélből készültek. A 18. században folyamatosan kiszorították az addigi jegyajándékokat, például a jegykendőt. A 19. században már egyre gyakrabban a gyűrű lett az érzelem első számú kifejezője. Általában ezüst volt, szív forma, vagy három kő díszítette. Egy lány több ajándék gyűrűt is viselhetett egyszerre, több udvarlótól is. Későbbiekben pedig ezeket lecserélte a legkomolyabb udvarlótól kapott arany gyűrűjére, ettől kezdve "elgyűrűzött" lánynak nevezték.

Ókori jegygyűrűk

A szokás szerint a férfi két gyűrűt ad a menyasszonynak és egyet vesz magának is, amit a házasságban is viselni fog. Manapság divat, hogy a vőlegény egy köves gyűrűvel kéri meg párja kezét, majd az esküvőre közösen vásárolnak karikagyűrűt. De olyan szokás is van, hogy a kísérő gyűrűvel csak megkéri a menyasszony kezét, majd kicsivel később karikagyűrűvel családias eljegyzést is tartanak. Ekkor a bal kéz gyűrűs ujjára húzzák fel, majd ugyanez a gyűrű az esküvőn a jobb kéz negyedik ujjára kerül át. A bal kéz negyedik ujjából közvetlenül a szívhez vezet egy ér, ezért ez az ujj alkalmas a szerelemmel kapcsolatos gyűrű viselésére.

Eljegyzési gyűrűk

Az eljegyzési gyűrűt tehát jellemzően a nő kapja leendő férjétől. 2014-es divat szerint is megmarad a sárga arany népszerűsége. Ezt vegyíthetjük a fehér fajtájával vagy kövekkel is. Léteznek egy köves formák, melyek igazán szépek, de választhatunk több kis kőből álló díszítéssel is. A gyémánt az egyik legrégebbi és legnépszerűbb kő, de íme néhány másik fajta, amely megjelenik 2014-ben:

Kék zafír

Tökéletes szimbóluma a hűségnek, bele illik a „valami kék” igazzá tételébe, tehát több funkciójú. Diana hercegnő is ilyet viselt jegyben járása során.

Smaragd

A smaragd az istennőnek, Vénusznak a szent köve. A remény és a szeretet megőrzésének jelképe.

Morganite

A smaragd egy fajtája. Ez a finom, mégis nagy kő vonzza a szeretet és fenntartja azt. Segíti az összekötni az isteni szeretetet és az angyali energiákat.

Sárga "kanári" gyémánt

A történelem azt mondja, a gyémánt szimbolizálja a szeretetet és az elkötelezettséget, de a sárga kőnek még mélyebb jelentése van, melyek a napfény és a boldogság, valamint az öröm és a jólét.

Akvamarin

Az akvamarin kővel díszített ékszer tökéletes eljegyzési gyűrű választás: mert a hatalma van arra, hogy a harmónia megmaradjon kapcsolatokban.

Kék zafír gyűrűk

A XX. században vált szerelmi záloggá a sima karika, melynek nincs kezdete és vége, a véget nem érő, örök szerelmet szimbolizálja. Manapság már nemcsak egyszerű karikagyűrűket kaphatunk, hiszen szebbnél szebb fehér, sárga és vörös arany gyűrűk, vésettek, egyedi formavilágú, változatos színű, európai divat szerinti különlegességek közül választhatnak a házasság előtt álló párok.

A hivatalos házasságkötésnél használt jegygyűrű, nálunk karikagyűrűnek emlegetjük, jellemzően azonos a két fél számára, ha sima, egyszerű formában gondolkodunk. Amennyiben köveket vagy más díszítést választunk, akkor a férfié kevésbé díszes, hiszen nekik ez illik.

Választhatunk magunknak olyat, amilyet szeretnénk, de vegyük figyelembe kezeink adottságait is. Vékony hosszú ujjú emberek kezén a széles gyűrűk idétlenül állnak, akinek rövid ujjai vannak, inkább vékony, magas és gömbölyű gyűrűket nézegessen, a lefelé szélesedő ujjú emberek 4-5 mm-nél szélesebb gyűrűt válasszanak.

Klasszikus karikagyűrű

Ugyanúgy, mint az eljegyzési gyűrűk esetében léteznek egy vagy több kővel díszítettek, azonban itt kisebbekről beszélhetünk. Az általában használt díszítő kövek ebben az esetben is a fent felsoroltak, de a több köves kiviteleknél, ha a pénztárcánk nem engedi, helyettesíteni lehet cirkóniával, mely szintén nagyon szép és ízléses. A karikagyűrűk körében idén a visszafogottabb, európai stílus az uralkodó, az ékszerek alapanyaga közül a rosé arany mostanában a trendi.

Karikagyűrűk 2014-ben

A karikagyűrű készülhet 14 vagy 18 karátos aranyból. Minél magasabb az ötvözet aranytartalma, annál puhább, fizikai behatásokra kevésbé ellenálló. Mivel a kézen hordott ékszerek még kíméletes használat mellett is nagy igénybevételnek vannak kitéve, érdemes a keményebb, ellenállóbb, 14 karátos ötvözetet választani. Bármilyen színű aranyból létezik mindkét karát, mert az arany egy sárga színű fém, amely különböző ötvözők hatására váltja a színét és lesz fehér vagy éppen vörös.
Az utóbbi évek trendjéhez tartozik, hogy aranyon kívül más nemesfémekből, platinából, titánból és akár nemesacélból is készülnek. A titán és a nemesacél olyan kemény fémek, hogy kézi megmunkálásuk lehetetlen, így csak minták, vágatok, rovátkák kialakításával lehet díszíteni. A platina gyűrű viszont gyönyörű, de méregdrága. A platina alapanyag ára háromszorosa az aranyénak, és megmunkálásához speciális eszközökre van szükség, Egy platina gyűrű addig gyönyörű, amíg a dobozban van, viszont használat során nagyon sérülékeny, könnyen elveszíti szépségét.

Platina és titán gyűrűk

Divat lett a német területekről származó belülre vésett szöveg, amin általában a házasulandók neve áll, és a házasságkötés dátuma. Azoknak a férjeknek, akik nem tudják megjegyezni a házassági évfordulót, nekik Alaszkában kifejlesztettek egy különlegességet. Az ékszerbe ugyanis egy mikrochipet ültetnek, mely felforrósítja az illető karikagyűrűjét huszonnégy órával az évfordulója előtt. Az eljárás során a gyűrűbe gravírozzák a megrendelő házassági évfordulójának dátumát, melyet beprogramoznak a chipbe. Az emlékeztetés garantált, ugyanis, amikor a szerkezet működésbe lép tíz másodpercig 120 fokra melegíti a gyűrűt, de állítólag nem égeti meg tulajdonosát.

Hamarosan itt a karácsony és a romantikus leánykérések, eljegyzések időszaka. A szeretet jelképe hamarosan ujjadra kerül. ám figyeljetek oda arra, hogy milyen energiával rendelkező gyúrűt viseltek szerelmetek, szeretetetek örökké tartó jelképeként, milyen energiaminőség van veletek nap mint nap. Mert lehet szériamunkában, tömeggyártással csak a profitra összpontosítva "gyártani" a "szereetet egyik jelképét", a jegygyűrűt, kísérőgyűrűt, az energia ott rezeg benne, amiből kiindult azt a minőséget tudja képviselni... Vagy szívvel - lélekkel minden apró részletre odafigyelve készíti el számotokra a "mester" életetek egyik legfontosabb eseményéhez és az örök szerelmet, szeretetet jelképező gyűrűt.... és ezt az energiaminőséget fogjátok viselni.

Ajánlunk egy igazi "mestert", azoknak, akik ezen sorok jelentőségét felismerték, lehet, hogy várnotok kell a csodálatos "műre" - időben keressétek fel és rendeljétek meg - ám megéri mert szeretettel készül, ez az energiaminőség áramlik rajta keresztül és legyen életetetben bármilyen megpróbáltatás vagy nehéz pillanat mindig emlékeztetni fog a kiinulópontra a hataártalan szeretetre, mely összekötötte életeteket...

Egyedi kézzel készített ékszereket készít szívvel - lélekkel a SpAry Design.

1989-óta kézzel, és a mai technológiákat ötvözve készítünk egyedi női és férfi ékszereket,előtérbe helyezve a különleges ékszerekre vágyó a vevőink igényeit. Esküvői ékeket, jegygyűrűket, karikagyűrűket, eljegyzési-gyűrűket, leánykérőgyűrűket, nyakékeket, láncokat, medálokat, karkötőket, karláncokat, fülbevalókat. kitűzőket és céges ékszereket...

SpAry Design
Telefon: + 36 1 3030 171
Mobil: + 36 20 9418 874
E-mail: spary@spary.hu
Weboldal:www.spary.hu