TTD-Trash the Dress fotózás

A TTD, az esküvői fotózás egyik új iránya, mely igazán kreatív és romboló is egyben. Magyarországon még gyermekcipőben jár ez az irányzat, de vannak akik már hallottak róla, sőt talán ki is próbálták.

A TTD, vagyis Trash The Dress, úgy is mondhatjuk, hogy „Tedd Tönkre a Ruhád” az esküvői fotózás speciális, kreatív ága. Honnan is származhatna, ha nem a nagy Amerikából. Lényege, hogy esküvői ruhában olyan képek készülnek a párról, melyek homlokegyenest ellentétben állnak a ruha előkelőségével és az esemény fontosságával. Ez fotózás az esküvő után történik, mert a ruhát nem valószínű, hogy máskor is fel tudjuk venni, hiszen az irányzat jellemzője, hogy az tönkre megy. A Trash the Dress fotózás másik lényeges eleme az, hogy a ruhát összekoszolják, vízbe merítsék, tönkre tegyék.

Különleges ruhafestés

Egyes források szerint az első vízbe rohanó menyasszony Meg Cummings volt, a Magyarországon is ismert Sunset Beach szappanopera-sorozat sztárja, aki az óceánba futott menyasszonyi ruhástul, miután esküvőjét félbe szakították.
 

Vizes kalandok

A fotózás jellemzően tengerparton, esetünkben valamilyen víz mellett, mezőn, erdőben, szeméttelepen zajlik és minden olyan hely alkalmas, ahol a ruha koszos, szakadt lehet, illetve olyan helyek melyeken normál esetben egy menyasszony vagy vőlegény nem nagyon fordulna meg.
 

Kreatív TTD

Amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk egy ilyen stílusú fotózáson részt venni, de nincs konkrét ötletünk, akkor ajánlatos a világhálón szétnézni és ötleteket meríteni. Ha kitaláltuk a stílust, akkor könnyebben fog menni a helyszín is. Nagyon fontos a fotós személye, lényeges, hogy egy kicsit megismerjen bennünket és egy hullámhosszra kerüljünk. Ha az esküvői fotóssal elégedettek voltunk, akkor érdemes őt felkérni erre az eseményre is, de vannak már nálunk is olyan szakemberek, akik részt vettek, illetve készítettek más TTD fotókat, az ő szemük még jobban erre a témára van "hegyezve".

TTD stílusok lehetnek például:

  • természeti
  • bolondozós
  • koszolós
  • vidéki
     

Fotózás közben

Víz alatt

A ruha kérdése sem egyszerű. Hazánkban még mindig az esküvői ruha kölcsönzése a jellemző, de ezeket erre a célra nem lehet felhasználni. Sok szalonba már megérkezett a TTD híre és vannak olyanok, akik a kollekcióváltás idején a régi, leselejtezett darabokat erre a célra értékesítik. Sok olcsó, használt menyasszonyi ruhát is találhatunk a piacon, érdemes mindenhol körülnézni. Ekkor már nem az a fontos, hogy hogyan áll, minden része tökéletes, hiszen a ruha szakadt, csurom vizes lesz, extrémebb esetekben megég.
 

A ruha végzete

A normál esküvői fotókhoz is szükségünk van egy jó sminkesre, fodrászra. Nincs ez itt sem másképp. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez a stílus nem egy vicc, hanem komoly művészet. Ugyan olyan szépnek, mutatósnak kell rajta lennünk, mint magán az esküvőnkön.

Jó ha néhány kiegészítőt is beszerzünk, például napszemüveg, esernyő, csizma, virágcsokor, és más színes darabok.
 

"Bevállalósabbaknak"

Ha valaki szeretne még egy utolsó maradandó élményt szerezni akár saját magának, akár a párjának, mint meglepetés, akkor ez a fotózás erre kitűnően alkalmas. Mint láthattuk nincs korhatár, így nyugodtan meglephetjük magunkat tizedik-huszadik házassági évfordulókra is, és garantáltan emlékezetessé tehetjük azt.

 

 

Képek forrása: Pinterest.com