Vendégkönyvek új köntösben

Napjainkban egyre több nyugati mintát, elemet veszünk át az esküvők terén is. Egyik ilyen elem a vendégkönyv, mely egy szép gesztus a vendégek részéről, akik lejegyzik bele gondolataikat, persze erre nekünk kell lehetőséget biztosítanunk.

Az ifjú pár a meghívó segítségével invitálja meg vendégeit, ők viszonzáskép a vendégkönyvben fejezhetik ki jókívánságaikat. Ez nem csak arra hasznos, hogy jól eső érzés legyen az esküvő után elolvasgatni, hanem egy örök emlék marad maga a vendéglista is, hiszen évek múlva már nem annyira emlékszünk rá, kik is tiszteltek meg bennünket a nagy napon.

Esküvői vendégkönyv

A vendégkönyvnek is számos változata is ismert. A klasszikus könyv alakú, melyben a lapokra írhatnak a meghívottak, illetve a doboz, melyet a dekorációhoz illeszkedve készíttethetünk el. Megspékelhetjük ezeket egy polaroid fényképezőgéppel, így a vendégek fotót készíthetnek magukról, amelyet azonnal be is tudnak ragasztani a könyvbe.

Egyszerűbb megoldások

Jókívánságok klasszikus tartói

Kreatívabbak használhatják az esküvő helyszínére előre bekészített hagyományos postaládát, mely mellé üdvözlőlapokat és írószert téve, írhatják le nekünk a vendégek amit szeretnének, majd behelyezik a ládába.

Különleges postaládák

Készíttethetünk teljesen egyedi vendégkönyvet is. Az album borítóján ott lehet a jegyespár neve, fotója. A lapok lefűzhetőek. Ha segíteni szeretnénk a meghívottaknak, akkor külön kérdést is tehetünk fel, így nekik csak válaszolniuk kell.

Az időkapszula egy későbbi érdekesség lesz, ebben az esetben a vendégek által írt kívánságaik ebbe kerülnek, majd lezárják és az első házassági évfordulón nyithatja ki a pár.

Időkapszula is lehet

Vintage esküvők nagyon népszerű kelléke az írógép. Ezt egy külön sarokban elhelyezve, kis cetliket előre bekészítve lehet rajta pötyögni a kívánságokat.

Vintage esküvőre

Kívánságfa

Nagyon sok olyan dolog is helyettesítheti a vendégkönyvet, amelyekre nem is gondolnánk. Ilyen például egy egyszerű pad, amelyre filctoll segítségével írhatnak vendégeink.

Előkészíthetünk erre a célra egy állványon lévővásznat is, festékekkel, filctollakkal, a vendégek ezt kedvükre dekorálhatják.

A pad, mint a kívánságok megőrzője

Vendégkönyvünk lehet fából, esetleg egy jenga játék darabjait is felhasználhatjuk vagy kis szíveket, figurákat készíttethetünk ebből az anyagból, melyre szintén filctollal lehet a kívánságokat feltüntetni.

Fa jókívánságok

Szerényebb költségvetésű esküvőkön használhatunk kavicsokat vagy parafadugókat, melyek nagyon érdekesek, szokatlanok, de mégis kreatívak, de egy egyszerű könyvvel vagy egy mezei telefonkönyvvel is meghökkentő hatást érhetünk el.

Parafa kívánságok

„Emlékkönyvek”

A természetet kihasználva

A fantáziánk szárnyalhat ebben a témában. Bármilyen felületet fel lehet használni. Nyári esküvőkön szörfdeszka, vidéki stílusban tányérok, művészek esetében hangszer, de használhatunk puzzle darabokat vagy akár egyszerű bakelit lemezeket is.

Kreatív ötletek