Meghívó, menü-és ültetőkártyák

Számos apró dolog tartozik egy esküvőhöz, melyek kis dolgok, de mégis nagyon is fontosak a nagy nap szempontjából. Ezek közül most a meghívókat helyezzük előtérbe, és megemlítjük az ültető-és menükártyákat, hogy már kész ötletekkel és elképzeléssel indulhassunk a nyomdába vagy az adott szolgáltatóhoz a hozzánk legjobban illő darabok kiválasztására.

Az esküvő előhírnöke a meghívó. Amikor ezt valakinek a kezébe adjuk, rögtön érezni fogja az ünnep fontosságát, stílusát kifinomultságát. Akár romantikus, akár modernebb vonalat választunk, gyönyörű alapanyagok állnak rendelkezésünkre.

Rusztikus stílusban

Romantikus esküvőkhöz a finomabb, visszafogottabb színek illenek, például a krém, barack, menta. Díszítésben nagyon kedvelt napjainkban az esküvő minden részletében, így itt is a csipke, selyem, trendi lesz a dekorációból már megismert lézer segítségével vágott minta.

Drámaibb vonalon az erősebb színek és a nagyobb díszítések jellemzőek, sötétebb lila, smaragdzöld, nem ritka a fekete, pink. A vintage esküvők kedvelt színe a menta, kávé és a természetközeli föld színek. Díszítésben megjelenik a gyöngy, bross, vászon. Kedveltek lesznek a gyöngyház és a fényes árnyalatok a semlegesek mellett.

Vágott minták a meghívón

Elegáns meghívók

Fényes árnyalatban

A meghívó szövege is legalább olyan fontos, mint a megjelenése. Ma már nem annyira trend az idézet, többnyire lényegre törő változatokkal találkozhatunk. Sokan ezt félreértelmezik és nagyon lazán próbálják a szöveget leegyszerűsíteni, de ez nem trendi, hanem ízléstelen. Legyen benne a név, helyszín, időpont, értesítési cím, szépen megfogalmazva és ha rendelkeznek valamelyik szolgáltatónál nászajándéklistával, akkor azt érdemes feltüntetni. Vannak országok, ahol ha boríték is van mellékelve, az finoman jelzi a vendégeknek, hogy anyagi megerősítésre van szüksége az ifjú párnak. Számos sablonszöveget is találhatunk, amelyeket önmagunkra alakítva elkészíthetjük a megfelelőt.

„Szeretnénk értesíteni benneteket, kik e meghívót kezetekbe veszitek, hogy a nagyvilágban bolyongó két magányos szív végre egymásra lelt. Az út, mely idáig vezetett, rögös volt ugyan, de kitartásunk gyümölcseként megházasodunk boldogan. E számunkra oly fontos eseményt boldog pillanatait szeretnénk megosztani veletek, így szeretettel várunk …..........én............ órakor a …...............................tartandó esküvőnkön.”

„Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, legyenek velünk életünk legszebb perceiben, …....................órakor a ….................. házasságkötő termében, majd …...........órakor a …........ tartandó esküvőnkön, és az azt követő vacsorán.”

„Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az "én sose adom be a derekamat " című fejezetnek és …............................én önként és dalolva összeházasodunk. Ezúton meghívunk - csatolt részeiddel együtt, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy …..........órakor a …...............házasságkötő termében, majd a ….................. templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. Azt követően féktelen mulatozásba kezdünk.”

„Vadházasságunk megszelídítése érdekében úgy döntöttünk, hogy ….............................én örök hűséget esküszünk egymásnak. Elhatározásunkkal a hivatali pecsétet …........kor a ….................................. termében kapjuk, Isten áldását pedig …...............órakor a ….............. templomban kérjük. Reméljük osztozol örömünkben, és megtisztelsz minket jelenléteddel mindkét ceremónián, valamint az azt követő ünnepi vacsorán."

Meghívók szövegmintái

Visszatér a retro stílus a maga csíkos, pöttyös díszeivel, geometrikus és absztrakt formákkal. Személyessé tehetjük ha saját kézzel írjuk meg őket, de nem kell rögtön mind a 200 db-ot, hanem egy szakember a kézírásunkat mintaként fogja használni a meghívó szövegének nyomtatására. Ez esetben külön díszítésre nem kell gondolnunk, csupán a megfelelő papírt kiválasztani hozzá. A papíron kívül kedveltek a textilek felhasználásai, melyek igazán érdekessé és különleges tapintásúvá is teszik a meghívónkat.

Ötletes és laza meghívó

Retro stílusban

Különleges meghívók

Miután a vendégek elfogadták meghívásunkat, megjelennek a feltüntetett helyszínen. Itt célszerű ha ültetési rendet írunk elő. Mindenki megtalálja a helyét és úgy érzi, hogy őt bizony már várják. A bejáratnál kell elhelyezni a terem összes ülőhelyének kijelölt változatát, nagyobb betűkkel, hogy az idősek is jól lássák és egyszerűen, hogy mindenki el tudja kalauzolni saját magát a helyiségben. Erre számos kreatív ötleteket találhatunk. Az asztalokat megszámozzuk, de manapság nem ritka, hogy valamilyen esküvővel kapcsolatos kifejezéssel azonosítják, például csokor, fátyol, vőlegény, stb. A körasztalos megoldásoknál lehet egy ültetési rendet az asztal közepére helyeznünk, sorasztaloknál személyre szólóan, egyenként. Színben, stílusban jó ha illeszkedik a meghívóval, dekorációval és a szintén az asztalon elhelyezett menükártyával.

Ültetőkártyák

Asztalrendek

Szintén az asztalon kerül elhelyezésre a menükártya, melyen értelem szerűen a menü van feltüntetve, illetve az italválaszték. Ha spórolni szeretnénk, akkor megoldás lehet több emberre számítani egy kártyát, esetleg középre helyezni egy nagyobbat. Mind a menükártyát, mind az ültetőkártyát különleges anyagokból, gyönyörű mintázatokkal el lehet készíttetni. Kedveltek a pauszpapírból henger alakba gördített változatok, de a selyem, szatén, organza is népszerű. Természetesen a trendi csipke itt is hódít.

Menükártyák

Menükártya, ültetőkártya, asztalszám

Lehetőség van a fenti kártyákkal egy helyre készíteni a köszönetajándékokat is, melyek csomagolása és stílusa beleillik ebbe az összképbe, melyeket ültetőkártyaként is használhatunk.

Ültetőkártya és köszönetajándék egyben