Esküvő Advent idején

Elérkeztünk a varázslatos téli esküvők idejére. Az egyik ilyen kedvelt téma ebben az időszakban a karácsony és az ehhez tartozó szeretetteljes légkör.

Advent idején(karácsonyt megelőző négy hét) is előfordulnak esküvők. Korábban nem részesítették előnyben ezt az időszakot, mert a karácsonyt szent ünnepnek tartották, de ma már ez nem így van. Ebben az időszakban egyébként is mindenki emelkedett hangulatban van, sokkal érzékenyebb, nyugodtabb. A karácsonyi készülődés közepette, amikor a család ettől függetlenül is összejönne, találkozna. Miért is ne lehetne ezzel együtt esküvőt is tartani. A téli esküvőkről egy korábbi cikkben már esett szó bővebben, most inkább dekorációkhoz és a kellékekhez adunk néhány ötletet, lehetőséget.
 

Modern karácsonyi esküvő

Az időpont kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy azért ne karácsonykor legyen a nagy nap, hanem inkább előtte célszerű. A meghívót célszerű egy kicsi hamarabb kiküldeni a szokásosnál, nehogy mégis síeljen a rokonság. Ilyenkor sokkal többen vannak szabadságon, könnyebb a távoli rokonok utazása, kivéve ha az időjárás nagyon szélsőséges, nem mellesleg sokkal olcsóbban juthatunk a szolgáltatásokhoz is.
 

Mesés ünnepi helyszín

Esküvői meghívók

A dekoráció mindenképpen évszaknak megfelelő, varázslatos hangulatot teremthetünk beltéren is. Ha templomi esküvőt tervezünk, akkor nagyon meghitt hangulatú ünnepben lesz részünk, hisz ilyenkor már itt is az advent fényei dominálnak. A fogadás helyszínét díszíthetjük a piros-zöld párosítással, de az arany és az ezüst is illik a fenséges hangulathoz, sőt a kék, lila és a krém is.
 

Templomi szertartás

A fényfüzérek és a gyertyák is remek választás. Az asztalokat díszíthetjük kristály hópelyhekkel, jégvirágokkal, de akár fenyővel és termésekkel is, sőt kis adventi koszorúkkal is. Kedvelt díszítőelem a mikulásvirág, hiszen az élő virágok ekkor drágábbak és nem is illeszkednek annyira az évszakhoz. A menyasszony csokra is inkább legyen termésekből, fenyőből, gyöngyből, brossból.
 

Ünnepi fényárban

Ünnepi csokrok

Nagyon jól mutat egy óriási díszes fenyőfa is a teremben, mely alá akár a nászajándékot is tehetik a vendégek, de ide is készíthetjük a köszönetajándékokat. Használhatunk kristályokat és műhót is. Ha kint havas a táj, akkor bent is jól mutat, de ha „kopasz” az ünnep, akkor meghitté varázsolhatjuk ezáltal.
 

Ünnepek találkozása

Nyugodtan kínálhatunk mézeskalácsot, forró csokit, forralt bort és amit az ünnepek környékén amúgy is ismerünk. A torta lehet ajándék alakú, de kedvelt a fatörzs is.

A székszoknyák lehetnek az ünnephez megfelelő színekben, de egy szép piros szalaggal és termésekkel vagy fenyőággal díszítve is kiválóan mutatnak majd.
 

Karácsonyi esküvő

Láthatjuk, hogy nagyon bensőséges és szeretetteljes esküvőt szervezhetünk advent idején is, hiszen ebben az időszakban tele van a szívünk melegséggel és biztosan mindenki emlékezetében megmarad, hiszen manapság még nem jellemző hazánkban ebben az időszakban házasodni, vagy legalábbis nagy esküvőt tartani.
 

Meghitt pillanat

Nézz meg még több adventi esküvői inspirációt a galériakép linkjére kattintva!

Képek forrása: Pinterest.com