A nászajándék lista tudnivalói

Hazánkban is egyre jobban kezd elterjedni a nászajándék lista "intézménye", mely nagy segítséget jelent mind a pároknak, mind pedig a vendégeknek is, az új házasságba szánt ajándékokat illetően. Ha ezt a szolgáltatást használjuk, elkerülhetjük azokat a helyzeteket, amikor a pár több darabot kap egy-egy ajándékból.

Amikor meghívást kapunk egy esküvőre, el kell gondolkodnunk azon, hogy mivel fogjuk megajándékozni a párt. Dönthetünk úgy, hogy készpénzt, esetleg ajándékutalványt adunk, de sokan kedvelik a különböző használati tárgyak ajándékozását. A nászajándék lista nagy segítség lehet számunkra meghívottak számára, de a párnak is nagy könnyebbséget hozhat, hiszen ebben az esetben a pár előzőleg kiválasztja azokat a dolgokat amelyekre szükségük van, legideálisabban 12 héttel az esküvő napja előtt. Ezt megtehetik egy cégen belül, de külön honlapot is készíthetnek erre az esetre.

 

Nászajándék listák

Amennyiben egy előre bejáratott üzletet választunk, akkor párként csupán annyi a dolgunk, hogy összeszedegessük egy listára a tárgyakat, háztartási gépeket, melyeket magunkénak szeretnénk tudni. Az árak szempontjából vegyük figyelembe, hogy más a büdzsé ha a szülők ajándékoznak, illetve más egy szerényebb vendégé. Célszerű a legkisebb dologtól a legnagyobbig számos dolgot felvezetni a listára, hogy minden vendég tudjon belőle válogatni. Ha mégis elfogyóban lennének a kiválasztandó ajándékok, azt a cég jelzi nekünk és lehetőségünk van válogatni még hozzá. A vendégek lefoglalják az ajándékot, mely eltűnik a listáról, így biztosan nem akad rá egy másik meghívott és nem fogja megvásárolni még egyszer ugyanazt. Elképzelhető, hogy a kiválasztott szolgáltató kedvezményekkel kecsegtet bennünket, amennyiben náluk állítjuk fel ezt a listát.

Klasszikus ajándékok

Saját magunk is készíthetünk egy az esküvői előkészületekről szóló honlapot, melyre felvihetjük a saját magunk által összeállított listát, akár konkrét cég nevekkel is, ahol ezek beszerezhetőek, és olyan opciót tehetünk hozzá, hogy a vendégek kihúzzák a listából(természetesen név nélkül) azt, amit megvettek.

Ajándékok képekben

Vannak olyan párok, akik kifejezetten értelmetlennek tartják a nászajándék listát, mert ők inkább anyagi támogatást igényelnek. Ezzel sincs baj, manapság egyre kitolódik a házasságra „vetemedők” életkora, többségük már jó ideje együtt él, így szinte mindenük megvan, amit egy háztartás igényel. Őket is meg lehet érteni, de számukra inkább az a kellemetlen, hogy milyen módon kérjék, illetve kapják meg a vaskos borítékokat. Sok külföldi országban bevett szokás, hogy a meghívó mellé külön borítékot küldenek, ezzel jelzik, hogy készpénzt szeretnének, így mindenki egységes csomagolásban adhatja át az ajándékot. Sajnos egyre modernizálódnak az esküvők, kezdenek eltűnni a hagyományok, így a menyasszonytánc is. Ebben az esetben egy erre kijelölt helyen(például a bejárat mellett) ki lehet tenni egy ízléses ládikát, perselyt, amelybe a vendégek beledobálhatják a pénzzel megtöltött borítékokat akkor, amikor ők szeretnék.

Pénzgyűjtő doboz

"Ajándék" pénzek

Bármelyik variációt is választjuk akár ifjú párként, akár vendégként, biztosan mindenki megtalálja számítását az ajándékok között.