Daalarna 2014 kollekció

2014. március 7-én,óriási érdeklődés mellett rendezte meg a Daalarna a 2014-es alkalmi és esküvői kollekciójának a divatbemutatóját a Millenárison.

A nézők sorában helyet foglalt több ismert hazai híresség, köztük például a márka ruháit előszeretettel viselő fiatal énekesnő, Cserpes Laura is.

A rendezvényen megjelent több mint kilencszáz fő felfokozott érdeklődéssel várta, hogy Tatár Csilla az est házigazdájaként megnyissa a bemutatót és a különlegesen két oldalasra kialakított kifutóra végre kilépjenek a modellek a legújabb ruhakölteményekben.


Először az alkalmakra szánt darabokat csodálhattuk meg. A „Nagy Gatsby” című film stílusa, illetve a húszas-harmincas évek által inspirálva, az egyenes szabású ruhákon art deco ihletésű mintákat formáztak az ezüst berakások.

A combközépig érő koktélruhák „A vonalú” szabással, vagy teljesen csipkéből megálmodva vagy aranyba hajló bézs csipke felsőrésszel és bő fehér tüll szoknyával egészültek ki.


A földig érő, lágyan omló fekete és bézs selyem estélyi ruhákat a merész kivágások és sejtető csipke betoldásokkal tették egyedivé.


Őket a színátmenetes, ombre hatású, lila és barna árnyalataiban pompázó mesterien rétegzett és hajtott tüll ruhák követték, amelyek a nézők hangos sóhajai által is követhetően az egyik legnagyobb elismerést kapták.


Az alkalmi ruhák felvonulása után - zenei és hangulatváltással - a menyasszonyoknak szánt ruhák jelentek meg a kifutón. A testvonalát lazán követő áttetsző csipkeruhák illetve a hercegnős derékban karcsúsított tüll szoknyás darabok, valamint a háromdimenziós virágokkal „teleszórt” modellek közül igen nehéz lesz a választás a menyasszonyok számára.


Idén talán kevésbé domináltak a fűzős esküvői ruhák, de amelyek szerepeltek a kínálatban selyem vagy csipkével borított míderek formájában jelentek meg.

A menyasszonyoknak szánt kollekció színeiben a fehér törtebb, melegebb árnyalatai domináltak a bézsekkel, a halvány barackkal és tejeskávéval.


A 70-es éveket is idéző tüllből készült virágokból kreált fejdíszek illetve ékszerövek jelentek meg kiegészítőként. A csodás arany és ezüstszínekben tündöklő platform szandálok, Vágó Réka cipőtervező keze munkáját dicsérték.


Ez a kollekció számomra hangulatában és stílusában teljesen más volt, mint az eddigi Benes Anita kollekciók. Most iskiemelt szerepet kaptak a nemes és minőségi anyagok valamint a kézműves technika, de ha lehet fokozni, a Daalarnától eddig is megszokott igen magas színvonalat, most minden még sokkal finomabb és rafináltabb formában jelent meg. A tervező az örök nőben rejlő kettősséget, a finomságot és vadságot, az érzékenységet és az érzékiséget mindvégig egyensúlyban tartva jelenítette meg a kollekcióban. A ruhák úgy tudták kiemelni és megmutatni viselőjük alakját és nőiességét, hogy egyszerre tűntek szexinek és visszafogottnak, ami a legizgalmasabb elegyet adja a férfi szemek számára.


Mindez a kettősség az anyag használatban és a szabásvonalakban is tetten érhető volt. Mesterien lettek párosítva egymással a különböző textúrájú anyagok, úgymint a csipke, a selyem és a tüll. Ahol elől zárt vonalvezetés jelent meg, ott - az idei trendeknek is megfelelve - a ruha hátrésze rejtett izgalmakat, áttetsző panelekkel, tüll és csipkeborítással.


A bemutató nemcsak a szakmabelieknek adott tájékoztatást, de a leendő menyasszonyok számára is óriási élményt jelentett, akik közelről megcsodálhatták a nemes anyagokat és a Daalarna által képviselt magas minőséget és eleganciát.

Fotó: Csömör Hermina Mina fotó
Operatőr: Doszpod Mónika és Kincses János Domino Studio